用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 備戰大學 仔女經 <<Part 38>> 唔該執番好 D 野呀,開學啦 ! ...
樓主: 2bzmummy
go

仔女經 <<Part 38>> 唔該執番好 D 野呀,開學啦 ! [複製鏈接]

醒目開學勳章

dear all:

尋晚同偉哥出席左一個前所未有的騎呢婚宴.

真係笑到你吾死,
激你吾病咁鬼樣.

betty

醒目開學勳章

2b:

我打從心底想同你訴心事.

我betty對幸福2字真係極度簡單

雖然偉哥經常掛係口邊說,佢之所以成日走去釣魚係,因為越來越覺掉左魚後身體抵打左好多,吾洗成日睇大夫

不過見佢個個星期包到成日地盤扎鐵工咁,但是返到黎見佢都曬到成個紅晒,我又吾想掃佢慶,已經單過比佢聽...

其實都幾<威威>痛,一星期返足六日非人生活的工,星期日仲5點幾出門,釣完返黎仲要有排洗同攪的魚具,佢仲鬼咁自得其樂咁款,你真係無佢咁好氣唷.

上星期我同佢開會,專登話過佢,我果一刻個樣真係好鬼熱誠架喎,我話過佢知,我食魚食厭左啦!二個細路都係,你休息下啦!暫時吾好釣住lu~

仲有仲有,我的幸福要求好簡單,吾需要富足,健康就是財富,兒女謙厚,敬老錫幼,無愧於天地.

有首歌咸魚白菜也好好味....

點鬼知真係知我者莫若佢啦!即時比佢拆穿左......

我矛樹喎,的魚上釣果下,真係好有滿足感.....你吾好諗住呃我話吾like食,叫我吾好釣,我見你次次食魚果刻,就好似我釣魚時的魚上釣果下,咁滿足感....

真係吹佢吾脹..

又在高談闊論的betty上

醒目開學勳章

HIHI~ALL:

早晨~

好難想像到2b有煩惱事???????一於等你處理好後,一齊<唱>暢聚一番

感冒難難清的betty上

醒目開學勳章

回復 3# 2bzmummy 的帖子

2b:

朋友就係係呢個時間作出無限量的支持.

betty

醒目開學勳章

DEAR ALL:

齊歡唱,同慶賀 ,祝大家與愛人,情人,家人,親人,美人,戀人,自由人甜甜蜜蜜

2b:加油呀!件事隨之迎刃而解.

betty

醒目開學勳章

DEAR ALL:

追月日快樂呀!))))))))))))))))))))

今年中秋個月亮特別靚,打破晒打風不成3日雨的傳言 ,今日仲天清氣朗,非常舒服,又展開人生新的一頁.

有時的野真係有幾抵死得咁抵死,有幾盞鬼得幾盞鬼,話說尋日朝返去,同事講,佢呢輪又係成日中六嚇彩20元,佢up左的no.我同佢夾埋,竟然係中3獎5個字,4萬幾銀,我地係樹講笑,下次買時夾埋一齊買lu~食餐勁架lu~~

前晚偉哥又係樹好咁大叫~~~

betty~~~~~快的黎呀!說時遲,那時快,即刻,立即,馬上,趕同標去佢眼前.

佢話,快的對下中秋金多倒,我地好似中左喎~~~好似中左好多個字喎~up到似層屠,口都震埋.

對落中左3個,一個開隔離,我對佢講,我年紀大lu~吾嚇得掛哇~~ ~ 其實中3個字係去年經常出現,今年情況明顯小左,所以比佢玩小左好多次野...佢一得閒就諗橋黎反我.

又係樹自言自語的betty上

醒目開學勳章

dear all:

我個呀頭中秋好小係香港,通常都係好睇佢心情地,果日中午先by e-mail通知我地,5點啦!4點啦!個個節日吾同,佢有佢精彩.

尋日又鬼咁好心情喎~中午速遞問,你地今日有無得放早呀!我依依哦哦應佢,你地收幾點,我地收早,我地就收早啦!點知呀頭蛋左句~~~~~

有呀!收4點.跟住同我地講,下午收3點半,你地手頭上的野ok!就走人啦!返去提燈籠,佢心情真係好鬼靚喎~~~

到3點半,無人郁,佢竟然再叫,3點半啦!你地走啦!早的返去賞月

我果一刻樹諗,吾知佢係咪呢輪係香港時間多左,好睇到我地真係超多野做,特別係我,呢輪拎多左有薪年假攪野,年紀大運動小,加上空氣勁差,自然病痛多左,病假拎多左,我無返,佢要攪埋我超煩重的工作,佢感受到,哈~~~~~我諗多左lu~~
果一刻有幾想叩頭謝恩呀!,因為尋日要趕返呀媽樹,幫佢手煮佢架10餸一湯架其中幾味.

betty

醒目開學勳章

2b:

你真係好鬼易開懷架啫

二位仁兄仁姐,你地放心處理你的事項,吾水掛實我地架

betty

醒目開學勳章

DEAR 正46哥:
BB,

開0左學成個月, 你個女識到男友未呀?
>>呀女一路男仔性格,而家陣男男女女打成一 片,識男朋友,我諗佢仲覺得未係適當時機,也收到晒你的珍言,佢以學業為重,佢話學堂講師,同的學兄學姐都有講,year 1都非常重要,特別係語文同普通話,尋晚聽到佢講電話,話普通話個老師又名容嬤嬤~~~ .

本來普通話只係讀頭一年,但如你讀得吾好,第2年都要繼續讀......

我地而家成家人加埋呀仔,經常都用普通話加英文交流....

偉哥來自國內,10幾歲時來港,所以佢普通話非常不凡,我成日都攪笑地埋怨佢,做乜吾從呀仔呀女細時,用普通話同佢地溝通哇

佢回得我勁攪野,係因為當年,佢想同我地多用廣東話溝通,咁樣可以令廣東話進步神速,佢話針無二頭利ai~~~~而家講都仲黎得切.

betty

醒目開學勳章

46哥:
BB,

得就明天一早飛, 要過埋國慶先返....
>>>你自己去先啦!最多我去接機.

我呢輪係咁請病假同拎薪年,但又有未有岩工,真係想聽炒哇

醒目開學勳章

dear 2b:
早晨 >>呢個台你最攪鬼....

中午12點靈異分,仲叫早晨,我尋晚12點幾都叫過聲人早晨

尋晚係呀媽樹趙完晚飯,返家應應節,呀女呀仔加埋偉哥,剿晒雪櫃尾心,半倒,美心卑鄙月餅出黎趙,再加個水晶梨,飽飽~~~~啪2粒藥,同佢地講早斟,開始發我春秋大夢.

betty

醒目開學勳章

dear all:

呀女尋日講話,終於係尋日見到同糸係year 2個幫人<<邦民>>姐姐,當時完全吾覺係佢,望清楚,真人靚過上鏡...

betty

醒目開學勳章

2b

偉哥先攪野,平時好小飲我沖的全世界都話正的0茶,尋晚我同呀女一人倒左半杯,佢無拉拉叫我比杯佢,我倒埋最尾果半抔,佢飲左仲話要,如果我杲杯吾係飲過,一定會比埋佢

醒目開學勳章

Dear all

早晨

呀仔背脊骨內彎,要見醫師,呀嫂話係遺傳,前晚遂個check,原來偉哥都係,嚴重者影響呼吸,我忍吾住話怪吾知得偉哥成日條氣吾順

醒目開學勳章

放假放到吾想做

醒目開學勳章

嘩~annie好正呀!

機本上係年年都check,but某的人,

唉~~~一言難盡~~~呼,有空詳談

betty

醒目開學勳章

DEAR 2B:

Dear Betty
您今日返工 or 放假 ? 是日上班也

betty

醒目開學勳章

dear 2b:

你件事已明朗化了嗎??確證一下,我至今還未收到你e-貓啊!

betty

醒目開學勳章

2b
我誤會左你意思添,你pm話吾便講e貓呀馬

betty

醒目開學勳章

嘩~all你地個個都好忙~

我開閘兼拉閘

今日行街行到無午休的betty而家 zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

‹ 上一主題|下一主題