用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 備戰大學 仔女經 << Part 35>> 之 334 白老鼠延續篇 ...
樓主: 布甸仔媽媽
go

仔女經 << Part 35>> 之 334 白老鼠延續篇 [複製鏈接]

醒目開學勳章

謝謝46哥:

諗諗你咪係屋企追劇集都好,吾洗成日逛街,鞋又爛得快,又
要洗錢買野,呀女入到大學首年要先付幾萬錢學費,第二年要可以申請貸款.

報告:偉哥今日被友人飛,獨自去做魚夫,剛岩回歸,釣到三餐魚...而家正係樹努力地同的魚開片

2b:我有聽過多襄証呀!touchwood身邊無朋友有,你果位朋友真係叻叻~

betty

醒目開學勳章

是晚正餸

粉葛赤扁豆老火湯
青灼平靚正芥蘭苗
彊蔥蒸勁鮮黃黑立
香油爆炸子雞半只
香焗蜜汁燒豬仔骨

音咪音咪

betty

醒目開學勳章

dear2b:

吾洗羨慕,你蝦子餅都好有心思.

我果的粗野,入得下口咁啦!

後加一大碟沙嗲金菇炒牛河

話說呀女尋日話好想食乾炒牛河,結果走去買完銀芽先發現牛肉檔個牛肉佬退休啦!結果咪唯有選擇用肥牛炒,果然都超正~~~~~不過我就有得睇無得食,因為介牛已經介左就黎半年啦!

vivi:你真係好彩,牛肉佬退休前,你都仲可以買多趟

今晚最正原來係老足三個半鐘的粉葛扁豆赤小豆唐排湯

betty

醒目開學勳章

hihi!all:

午安呀~

呢排成日係<屙忽屎>食到肚滿腸肥,越來越感覺到條褲撐吾上,食野時見到面部二邊肉係樹thing thing下,真係殘酷.

今朝又煮左一大桶紫菜貢丸泡飯

黎緊2010新年大計,考慮緊節制下,食火龍果便檔的betty上

醒目開學勳章

2b:

和下你~

好勤力的 2B @ office

好努力的bb12月在 plaza tko洗$$$$$$$$$

醒目開學勳章

DEAR stitchfriends:

Betty,
TKO,君滶灣邊間店食自助火鍋呀 ?>>我無為意果間店舖名,不過係正大眾書局隔離~~~

BETTY

醒目開學勳章

hihi!all:

午安~

食到吾知想食乜,魚香茄子煲都得.
我知你講邊間啦. Tks.! <<吾洗客氣,你食過正吾正記得話過我知,因為我仲未有空去試

醒目開學勳章

DEAR ALL:

又黎HAND機,好彩今次吾係打左好多野...

食到吾知想食乜,魚香茄子煲都得

Betty,
我知你講邊間啦. Tks.! >>>吾好客氣,你試過好食記得話過我知,因為我仲未有時間去

BETTY

醒目開學勳章

HIHI!ALL:

午安~

BK又傻左啦!又話吾得,但同我出左一連三次同樣POST.

又黎HAND機,好彩今次吾係打左好多野...

食到吾知想食乜,魚香茄子煲都得

DEARHi stitchfriends
我知你講邊間啦. Tks.! >>>吾好客氣,你試過好食記得話過我知,因為我仲未有時間去

BETTY

醒目開學勳章

hihi!all

午安~
布媽:好溫馨,某星期六我立到商場有韓國品牌人參涕,40幾元包,我吾係咁敢試

收工後係咪照舊6:15~20分炮台山車卡外,你<的>我入車,到時CALL我呀!

BETTY

醒目開學勳章

dear all:

今晚返到屋企只係11點幾,可能太凍,佢地竟然好早訓,按左幾次門鐘都無人開門,終於選擇係屋企門口打電話入屋叫人開門,響左無耐,竟然係偉哥開門比我~~~

dear stitchfriends:

Betty,
你地今晚係咪食得好開心呀 ?>>多謝你呀!我地真係食好勁開心,下次你都一齊黎啦!

betty

醒目開學勳章

dear2b:

吾記得CALL你後園收花呀!

2B:老人痴呆又發作 ,我尋晚好大聲講,我家鐵閘係裡面鎖,有鎖匙都入吾到去

BETTY

醒目開學勳章

dear all:

晚安呀~

2b:我好細聲咁話你老人痴呆

dearstitchfriends

多謝你邀請呀, 你唔介意侵埋我, 好呀下次得閒我嚟啦.>>>好呀~又多個靚媽啦!

你地尋晚係咪8女1男共9人呀 ?>>>>吾係,我地尋晚係8美,果一名男無出現過

betty

醒目開學勳章

dear stitchfriends:

Betty,
哈哈我唔靚架 !>>吾好咁謙啦!就算真係都吾緊要呀!我求內在美,人品,內涵

betty

醒目開學勳章

DEAR ALL:

午安~

都話說呢排懶煮,經常都係一個鍋,烚烚下就算,尋晚偉哥收工話佢係觀塘買埋鍋料,我當時都吾知有幾想叫佢幫我斬半隻雞煮花雕雞酒,諗諗下,佢又無帶環保袋,一秋二秋散收收,男人老狗同的靚太係巴士迫,都係食少的算數.....

點知返到屋企有驚喜,果然識佢貢多年,失驚無神斬左半隻雞話任我點舞

vivi~睇到我流晒口水,我買雞通常叫佢走皮.

dear smum:不過愛心牛扒唔係成日有>>>如果成日有,我地就吾會覺得有驚喜

betty

醒目開學勳章

dearstitchfriends

Betty,
咁似揀新抱嘅. >>你真叻,我奶奶當年都係咁樣係眾多女妃子樹揀我出黎架

又口出狂言的betty上

醒目開學勳章

DEARALL:

今日偉哥請飲茶預祝佢同呀女冬至生日快樂,心想事成.

多謝晒偉哥介紹間平靚正,係佢觀塘公司對面的酒店酒家

茶位,每人hkd5.-,點心hkd9.8.-,四人叫左十碟點心,埋單hkd128.80

betty

醒目開學勳章

DEAR2 B:

偉哥冬節夜50大壽,呀女吾係18,係19啦!佢1990,偉哥31歲生日果日做老豆,我當年就係送左呢份成世跟住佢架大禮比佢,哈哈!

借埋呢個台祝呀妹12.23,呀媽同奶奶農曆12.12 72大壽,身體健康,仔女子孫敬重如山.

係觀塘偉業街一座新的酒店,原來係我之前再之前的公司隔離~~~

嘩~正,今日偉哥全程做東,請客,茶完再去食龜靈膏,而家煎緊蠔仔餅,我呢,就岩岩自家炮秘制蠔仔粥,而家捧住個肚

醒目開學勳章

dearstitchfriends:

吾只呀!你漏左布媽,佢個相公都勁叻煮野,所以呢個台好成日曬~~~我地個個食到豬圓玉潤

我地果晚聚餐,我先講,千奇吾好up喜歡食乜,如果吾係我相公會半年都買果味野....

之前我就係up某檔野的鵝好正,好好味,於是佢每次收工一有時間,都行15分鐘去買,食足半年....

醒目開學勳章

DEAR 2B:

自家羊腩煲好正,不過就勁多功夫~~~~我地都超喜歡食羊腩煲,不過呢樹近排不見有靚正羊賣,所以無整好耐lu~

特別報導,偉哥話是日天氣勁冷,乜都提早,是晚提早7:30晚飯,提早訓覺,是晚有特別驚喜生日禮物送比我~~~

吾知以為我生日添 ,吾純正普通話<姣緊楝>

betty
‹ 上一主題|下一主題