用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 備戰大學 仔女經<<Part 34>> 之...3 年白老鼠實驗,正式開始! ...
樓主: 2bzmummy
go

仔女經<<Part 34>> 之...3 年白老鼠實驗,正式開始! [複製鏈接]

醒目開學勳章

HIHI!ALL:

早人呀!

嘩!竟然打得多中文,的中文越來越差勁,定還是學2b話齋,老
人痴呆迫近呢!不過有樣野,不可以不信,就係我埋頭黑髮裡面,傘住左好多白鬆..

係呀!非常清,因為的魚一早已經比我地係星期四x滅晒,如果係街市買魚,又無人食,咁咪值呢個機會餓下四隻馬騮囉!

啊!2b好勁,貢夜都吾訓,偉哥著我今早要5點幾剿醒佢,所以我要早的訓目~

玩鬼偉哥,尋晚問佢今早要幾點起身呀!

佢答,同平時一樣啦!
我,乜話,同平時樣,咁即係幾點鐘,
佢答,咁上下啦!
我,咁即係幾點鐘啫,係咪6點呀!6點半,你次次都吾同架喎!
佢答,6點啦!呀,吾係5點九啦!呀!5得,要5點半先得.
我,好啦!咁你5點鐘叫醒我先!然後5點半我再叫你啦!

跟住我即刻沖左入房訓,無機會比佢再博咀

今日特備節目,陪老釣飲茶後,然後返歸行淘大商場
睇睇有無平野拾

betty

醒目開學勳章

hihi!

今日清清涼涼,好舒服呀!心情特別開朗.

中秋奇景

話說我今年係第一年係呢間公司過中秋,因為有好多供應商同銀行送來月餅,打從上星期開始,日日開二大盒月餅或冰皮,如16個,每人要食2個,你吾梗就要搵同事幫你梗,個個食到 ,日日下午茶都就係月餅,真係食到我地有月餅恐懼証,我對呢樣野好大問號,係點解要咁樣夾硬食,之前的公司係留二盒做節,其餘的會平均分比各同事的番屋企.

我前日真係忍吾住問同事,佢地話佢地都吾地除,淨係知要食晒佢,年年都係咁,無人知原因.另一個同事話,我都吾知,我都正同另一個同事研究緊,不過知道應該每人都會有一盒的番屋企.

betty

醒目開學勳章

DEAR2B:

偉哥就係比呀女果句,爸,你釣我魚好鮮味呀!如果你
吾釣魚,以後都吾好去街市買魚比我地食啦!

所以偉哥呢個24考x2架老豆,咪個個禮拜,早出晚歸,九出十三歸咁出動囉!

吾只呢家野,佢仲要次次拆晒的魚肉比我地幾個,自己老人家係樹<戀>魚骨,我成日都話,你寵壞晒我地,我係我碗樹夾番比佢,佢就話,我都話我鐘意<戀>有魚許魚肉果的魚骨咯~

佢的行為嚇到佢外母上黎食過一次晚飯,再叫都吾敢上黎晚飯啊!
因為佢將的魚分晒比我地,我媽見到就講,你成日咁分晒的魚肉,你自己食啦!

醒目開學勳章

dear 2b:
日日哽兩個月餅 ?我俾埋條命你好過 。。。。。 :;pppp: :;pppp:>>>咪就係,我有小許見到月餅腳仔開始軟的感覺呀!

不過呢個我估永遠都係一個迷,無人能夠解開....

呀女好攪笑係樹估,佢話係咪有一年的同事吾夠分番屋企,打晒大架上埋頭版,所以勒令全部要係公司<籤>滅晒佢...笑鬼到我碌地...

ps.如果比著係你地,會吾會再追問主持人,到底點解要咁食法,還樹努力繼續食...
betty

醒目開學勳章

HIHI!ALL:

今晚見到咁多餸,宣告提早做節

脆皮炸燒雞
勁靚正燒肉
斤半黃腳立
魚香茄子煲
肉排炆大芥

皺皮蝦蜜瓜

攬住個胃腩

醒目開學勳章

DEAR 2B,Lmum,46哥:

我都係咁成日提住偉哥,叫佢吾好太照顧週到,不過佢真係 愛心無限,我唯有對二個可愛講,你地一定要記實實爸爸而家點樣照顧你地,等第時我地二老老左,你地要四倍奉還~

睇到偉哥二隻眼疲累到趺到落心口,叫佢早的斟...

呀仔的跳皮可愛又出動,已經約定偉哥10.1釣魚返歸後同佢去打籃球....

betty

醒目開學勳章

DEAR2B:

其實今日本來<湯>雞還神,點知呀女自己想食炸雞,就話的神食左咁多年白切雞同豉油雞好厭,你話係咪比佢激奀.

betty

醒目開學勳章

dear all:

今日午餐~

立晒早上食吾晒的雲吞麵做午餐,如果吾係點可以慳

布媽:no la~係切好晒即場食

醒目開學勳章

DEAR ALL:

臨訓有電腦用~

布媽:
Betty,
早上食唔哂的雲吞麵, 麵會唔會好'林'>>又吾會喎~仲好蛋牙,尋日係華潤野,8個幾銀錢4個,好抵食..
切好哂, 會唔會以防某些人假公濟私攞出去賣 (純熟個人推敲, 不同意者請見諒)>>有呢個可能性.

betty

醒目開學勳章

dear vivi:

一定有機會,等我裝修好間屋一定招呼你地到我屋企食餐勁

betty

醒目開學勳章

hihi!all:

午安呀!

午餐食緊自家秘制魚腐鴨胸炸菜蚵仔麵線~

布媽:踩場點小得你果份

46哥:乜你吾係x上咩,點解仲發到言,定還是已經x上,路途上仲掛住bk

煮妹如有時間,黎緊呢個星期六10.3早上約9點至9點30分點請收看,無線台文化傳訊訪問,我個叻叻姨甥女幅畫得到國際區域冠軍獎,上月由父母陪同免費往韓國領取美金7千五元.

開心到死的betty

醒目開學勳章

dear2b:

Lmum:煲的粥清清地,舒服好多架

Smum:我雖然吾係經理 ,不過有乜幫手,隨時開聲,吾幫多都幫到小

因乜解救尋晚貢乖,吾網網~咁早目訓呀!

皆因偉哥要跑波,呀仔又要做網上功課,咁咪我訓先,等佢地用到11點幾,我就龍精虎猛,人都打得低幾個

話說剷左呀女部腦後,佢見橫掂無腦用,順勢大我,話個mon阻住晒佢張書枱,叫我的走佢,今次佢呀媽我好聽話,即刻雞咁腳全部野抬走晒佢:;pppp:

betty

醒目開學勳章

吾只畫畫,佢運動都好勁,成日都拎跑冠亞軍,前年入左體記,佢成績都好ok架.

話時話呀!我都流晒口水

醒目開學勳章

救命呀!又的左二大盒月餅返黎

醒目開學勳章

HIHI!2B&ALL:

布媽:貢大頂高帽笠落黎,差的接吾住添

姨甥女細呀仔一年,今年升f.2,佢畫畫好有天份,佢似呀大姨媽我,不過佢好彩過我好多,我地以前無人栽培,所以畫完成日都係樹自我欣賞..

今日好攪笑,主持人見4點都無人郁手操刀劈冰皮,於是黎啦喂,老友,手起刀落,一劈8個變左32碌要邊款有邊款,點知我見個個只係陰陰咀笑,都係無人行埋去拎.

說時遲,那時快,主持人逐一款奉上,我食左二件已經想 ,主持人話,吾可以吾食,吾可以浪費,但如果你搵到其他人幫你,就矛問題...

有個同事話佢食到胃酸過多,想嘔~

另一個同事黎轉頭梗晒成件落口,主持人再奉上時,竟然問佢,你係咪掉左,無理由咁食得咁快

我因為怕濟,所以拎茶黎餸,點知主持人話,吾好梗咁多茶,一陣漲肚仲加食吾晒..

好彩明日開始免疫,因為主持人要飛,下月中才歸 ,如果吾係睇怕我要請病假

大人,小女子我投訴啦!

舊陣屎好like月餅的betty上

醒目開學勳章

hihi!~

因為日日中午都吾知食乜東東,所以朝朝襯係洗水間時煮水滾野食,方便又快捷,洗完面出黎攪攪佢,梳完頭出黎放落個dou樹就鬆得人

各位有時間去frickr打login名:pinkladylam
蜜碼係我手機

裡面有姨甥女畫果幅畫
betty

醒目開學勳章

dear格格:

叫呀仔吾好食太多叮叮微波爐野食啊!

betty

醒目開學勳章

HIHI!all:

國慶生會中秋節快樂呀!

46哥:一路順風呀!

有時間就CALL我地,無時間就算啦!吾掛住我地

BETTY

醒目開學勳章

早人呀!

國慶生會中秋啜快樂呀!

呢排太多節日,湯雞殺鴨還神後,食到捧腹
一陣又出動

betty

醒目開學勳章

hihi!all:

午安好~

偉哥今早5點鐘出動去~~~~~釣魚樂..佢話跑馬已經吾再係佢心頭好啦喎.

的男仔上到中學有中學階段的心路歷程~

呀仔最近開始反叛同比之前更加口不擇言,係又up,吾係又up,總之教極都吾聽,冷大個咁,雖然自己以前都經過呢個反叛時段,但始終個人感覺,我地以前無咁多引誘,而家的細路,如果吾好好地教,真係好易~~~~

我呢輪都比佢激奀,今朝同佢搭車出去時,係車上大大聲話人地,覺得佢係扮大個同引人注意,不過將心比己,如當時係人地話緊我,我真係會好難受...

所以我同呀仔講,我吾可以因為你亂up野而吾同你出街,去逃避,但如我教極你都吾聽,吾經大腦去分釋邊句說話該講,邊句吾該講,我吾教你係我架錯,但教極講極你都吾聽的話.

我會的你去男童院或你有乜事係街得罪人而比人打的話,我會第一個報警

又一個非常媽媽上
‹ 上一主題|下一主題