用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 仔女經 - Part 31 之 ”擇到好日子開新舖,今日好人齊呀 ...
樓主: 2bzmummy
go

仔女經 - Part 31 之 ”擇到好日子開新舖,今日好人齊呀” [複製鏈接]

醒目開學勳章

dear2b&all:

今日係紅菊堂買左個午餐,夠晒健康啦掛...

食到傻晒的betty上

醒目開學勳章

DEAR 格格&all:

呢樹同我住緊果樹都有飯,有意粉,仲有埋野食...尋日係柑桔檸檬,上星期係檸檬薏米....

今日食自家暖飯的betty上

醒目開學勳章

dearall:

講起我呢樹樓下間鴻菊堂都真係幾掂啊!

話說呀仔前晚話想晚飯叫我幫佢買煮意粉,尋日收工時問,仲有好多款15元比你楝,可能同你叮買食已蒸好的..

咁呀仔的呀媽我,諗住吾洗拎到返去凍晒,咪賴係好計劃週詳咁諗住係寶琳...點知返到寶琳...百無,只係係雪櫃見到幾款20幾元,仲要係無得蒸,只係係微波爐番熱...

話說九龍塘區中學,今年攪左個每間學堂選18個人面試,中左每同學交hkd250.-,餘數學校付,係7月初到中國農村交流鄉土文化5天...已經簽左紙,希望呀仔中啦!

betty

醒目開學勳章

DEAR ALL:

格格:填電腦表,我果時2個都係填同執到3-4點都未訓 ,沙田區我吾熟,淨係知道沙田英中好多間,呀仔的成績如何?
老師有乜意見?
想問第二,三志願您地會揀邊間
1.培英
2.林漢光
3.沙崇
4. ... [/quote]

醒目開學勳章

HIHI!

早晨!

我要攞勤力獎,尋晚我拉閘,今朝我開閘..

同志們,你地有無去過炮台山站附近的<麵軒>呀!我睇電視介紹,上網睇原來係公司對面隔2條街,尋日中午專程去試試...的野食一般,價錢都吾平,但果店舖果2個店員態度就,好似未訓醒兼木目表情咁,心諗,吾理佢loo~如的野食ok,算把啦!

尋日1:40分到,見到間店舖吾係好,吾多人,坐底睇左個吾係好多款的餐牌後,叫左個27元的魚蛋餃子米線,珍珠奶茶要加3元..

跟住見到隔離台黎左一個女人,大致都係叫左牛肉米線加珍珠奶茶..一路等時見2位店員都吾係點想郁咁,的野食廚房放出黎都吾去拎同吾理...放左好耐,先施施然行埋去拎....怪吾知得午飯時間生意都咁啦!

等左約10分鐘,終於見到水吧有3杯珍白色有泡的珠奶茶出現....應該其中有一杯係本小姐架啦掛.....點知見佢一放,放左係我隔離台個女人樹...另外二杯拎左去第二張台,我為意下水吧再無整飲料聲,於是我出聲問個店員,吾該幫我睇睇係咪漏左我張單,佢望一下,跟住問隔離台個女人,你杯野食左未,個女人話飲左啊!咁佢好吾願咁再寫單.

個女人連聲同我講,吾好意思呀!
原來係你叫先,我話吾緊要,只擔心佢漏單....

跟住再等10分鐘,已經1點幾,其間見果2個店員都係施施然,的野食出爐都等幾分鐘先拎比顧客..但次次都係我份,
嘻!好開心,終於有野飲啦!點知,又係先頭果個店員,拎住杯野,又放係我間隔個女人樹,我同個女人一齊望下個店員,隔離台個女人話,杯飲品應該佢架,點知見個店員無表情,無行動,個女人唯有自己遞比我..

我覺得個店員真係好攪鬼啊!
呢間舖似半自助式多的喎!

終於見拎左一碗麵行埋黎,不過放左係我隔離個女人張枱,個女人一望已經知道吾係佢的,因為佢係叫牛肉麵,不過個店員都一於好小理..又係個女人同我自己攪掂....

擒擒青食完,攪到差的遲到,試過一次都怕怕啊!下次咪攪loo

醒目開學勳章

HIHI!ALL:

2B:當我黑仔吾好彩啦!希望第二間分店吾會咁..

呢輪我同偉哥公司都好忙,所以一星期有幾日都無煮,出街威威,今晚涕家住家飯

海南雞汁飯
炸菜蒸肉絲
蒜蓉炒菜心
西湖牛肉

betty

醒目開學勳章

係呀!2b:
係屋企玩煮飯仔就乜都好食 >>早2日
係櫃桶拾左盒買左好耐的海南雞汁,煮果時仲係樹睇個盒寫2嘜米落晒一盒375ml,落左一大半覺得水好多,諗諗下死就死啦!狠心的,落埋佢,到時林飯有林飯食啦!

跟住好鬼馬咁秘制彊蓉,剁好彊同蔥加上鹽,爆香熟油淋上面,拎定個大湯碗,飯熟就撈上彊蓉香口食....點知個個樹起大母子.仲好好正的西湖牛肉

betty

醒目開學勳章

hihi!all:

時夜又忙於整晚餐,今晚飯餸超簡單~

46哥:西湖牛肉, 正! 好耐未食過...>>家常小菜,好易
整咋喎!

多謝布甸媽溫馨提示...天氣涼左緊記加衣.

2b:哈!個個朋友都問緊呢個問題~

係焦急市場有隻叫史<紋>身海南雞汁...

2b&46哥:收e-mail...

betty

醒目開學勳章

dear 2b:

聽日睇緊係無問題啦!只不過是呀女上星期同汪呀姐一張0距離相..

你相公好勁呀!一個人整咁多野...

BETTY

醒目開學勳章

dearall:

午安~
2bk呀!你同我轉寄啦!

呀女講到一舊舊,我吾知佢攞獎or睇人盼獎,不過佢呢輪成日去做專訪,仲有幾次都係同的名人,不過佢話吾比我知咁多,等我心思思喎...

又有新攪作,諗住第日做記者喎!

betty

醒目開學勳章

HIHI!ALL:

嘩!有麻雀打,我好like架~不過成日都,3缺1..

探子回報,釣到條大沙猛.....不過吾知貢車貢到幾點番 ,每次偉哥釣魚返黎,開門比佢果一刻,我覺得係似去左魚場咁,見到一個帶住帽,捲起晒褲管,曬到紅晒,手持一枝魚竿,成個樣謝晒咁,但係佢又鬼咁知足同開心喎!

可能食消夜 ...

是日簡單晚餐~

青紅蘿蔔蜜棗唐排湯
正中海南彊汁撞雞飯
雙色蛋蒜蓉扒美莧菜
油爆蒜香酥味金沙骨
新匯果皮味蒸吊沙猛

醒目開學勳章

HIHI!ALL:

你地見笑啊!我黎黎去去都係果幾味,無乜新意....

vivi:我無野叻,最叻收埋的豬腩肉
係的該收的地方

今日,呀女講左句笑到我同偉哥收吾到聲的笑話,不過笑完之後,就係一輪訓話...

呀女一向視錢如命,斤斤計較,金錢能夠令佢思想蒙蔽

佢話佢要參加香港小姐,因為會有好多錢

醒目開學勳章

HIHI!ALL:

祝各位母親啜快樂呀!

betty

醒目開學勳章

HIHI!ALL:

早呀!是日偉哥拖著極其累的身軀又去釣大魚,我一早起身全天<后> 服侍,目的係食大魚

尋日呀女請我去左坑口一間意大利餐好平好抵食....3個人食左100鬆元..食到
飽飽....

你地有時間同你屋企人去下,就係地鐵坑口站連里街出口,上自動梯行天橋往南豐廣場一玻璃門望向左手就見到...不過繁忙時間都要等下啊!
有pizza啦!意大利粉啦!全部都係20幾元一個...

醒目開學勳章

dear46哥:

係咪著黃色衣服果個呀!睇吾清楚容貌啊!係細女,佢睇週刊睇到好投入喎!定還是飾演閒角,完全吾覺佢知道有人係樹拍劇集

betty

醒目開學勳章

HIHi!ALL:

又黎星期一.....博晒命...

今日午餐,苦瓜咸菜蚊肉排.

佢話已經坐到同悶到傻0左....>>46兄:但我始終睇吾清楚佢個樣...你個女好叻叻賺外快呀!又幫人補習,又做臨時演員
2b:5.22我要遲下先覆你.

betty

醒目開學勳章

DEARALL:

食飽午餐~

2b:不如賀一賀佢,又有新電話用..

實聽比大斬的betty上

醒目開學勳章

午安~

近排一覺醒來,已經係中午loo~ 剛岩見地下實在太污穢,抺完先同偉哥呀仔呀女撐枱腳...

是日晚餐不用煮,有bb滿月宴在megabox....呀仔呀女吾去,自己搵食...

betty

醒目開學勳章

DEAR 2B:

NO呀!偉哥有腳4點幾開枱雀雀,我去德福行街街,7點幾先過去會佢....

偉哥剛岩拾到馬屎,請食星米期天乾牛

報導完畢的BETTY上

醒目開學勳章

46哥:

我用親呀女部腦都係咁....打完就走人...所以打完都無時間睇~

係星米加乾牛河

46哥:儲到有小小本,想學下人買下外幣,比的意見呀!係咪買英磅ok!的料係呀仔比的...

betty

‹ 上一主題|下一主題