用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 音樂啟蒙課程/基礎課程for 3 yrs kid, 邊間好? ...
go

音樂啟蒙課程/基礎課程for 3 yrs kid, 邊間好? [複製鏈接]

我囝刚于太古上完kinder beat level 2, 现開始上單对單上encore on keys.
進進豬, 06年1月6日,來到我們的懷抱 :-P

原帖由 Singpiano 於 10-8-17 22:47 發表

U mean PPEA?
They are good, because there are many license teachers to teach small kids.
小米的仔仔add oil ar!

係呀ppea
其實我都唔係好知佢之前喺kinder beat學左咩, 佢唔肯講. 只係成日听cd. 但因為佢勁鐘意音樂, 咪畀佢接住上encore on keys (一对一)law. 唔想佢學完又唔記得, 陪左佢兩堂, 都发覺佢有學到嘢, 哈哈, encore on keys有cd听,啲歌係小朋友歌. 覺得較适合我囝. 如果用傳統果啲琴書, 我囝相信唔show我多.

原帖由 babellt 於 10-8-19 11:22 發表
kinder beat 會學d 咩?? 佢個 website 只有kinder beat個 schedule and enrollment form.  
另外有冇人知kinder beat 同 yip's 同香兒入面嗰d music course,有咩唔同.

小女現3歲多, 我想佢學好d 音樂知識, 為日後 ...

有資料ga:

‹ 上一主題|下一主題