用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 聖嘉勒v.s.救恩v.s.聖心私小都要比$$,點樣好??? ...
go

聖嘉勒v.s.救恩v.s.聖心私小都要比$$,點樣好??? [複製鏈接]

Charlotte_mom,
係呀! 仲係好突然o個種! 其實都搞到我地班媽媽都 15/16, 仲讀唔讀上去! 而好彩的是可以再觀察一年, 因為今年8月黃校長就走啦! 你話係唔係好趕呀?

原帖由 Charlotte_mom 於 09-6-11 12:04 發表
sc轉校長咩..........想當年我女都差d入左去了
新校長係咩人?
救恩間中學好遠wor!
如果小朋友係谷得, 揀聖心lor, 不過去到中學又爭一餐(你知聖心中學幾多人想入啦, 唔止自己人, 仲有外面人)
sc中學競爭就少d, 穩穩陣 ...
Don't worry!Be happy![/color purple]

點解甘講呢?

原帖由 Sindy 於 09-6-11 13:15 發表

佢走咪好彩囉.......
Don't worry!Be happy![/color purple]

佢有什麼唔好呢? 你的朋友的女兒讀小學或是幼稚園呢?
我本人就覺得校長幾好, 幾nice la!
不過佢要走, 我地班家長都無辦法!

原帖由 Sindy 於 09-6-25 14:00 發表

聽個close fd講佢唔好囉

Sindy,
我諗你真係有些偏激啦! 考頭20名都沒有得in, 會代表什麼? 即是只是去到交表部份; 學校根本沒有學位? 學校見到小朋友的表格, 已經覺得小朋友不適合? 會有很多因數吧?   

原帖由 Sindy 於 09-6-26 18:17 發表

你地間學校考頭二十名英華都無得in呀,搞到我fd唔上唔落,我有排唱添呀,我得閒,你咪黎囉

Sindy,
我沒有話你"無謂"; 只是你的朋友真係有這個經歷, 我都覺得有點灰心, 但未必關校長事! 甘你可以講, 學校的水平, 校長有權去提升或改善, 但事實上真是可以一個人"話晒事"??而如果你的朋友女兒去交表個年, 可能真係多了對手競爭吧! 而坦白講, 你在bk都甘多年啦! 你都知道有些學校真係有些"不為外人知"的事啦! 如果你只是因為這件事, 而覺得這校長便是唔ok, 我就覺得有些對佢不公平吧!!
再次希望你不要介意!

原帖由 Sindy 於 09-6-29 17:54 發表

我本住我睇到既野,講返出黎,比人話偏激,仲要比人鬧我無謂.....都唔知邊個激?
‹ 上一主題|下一主題