用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖嘉勒小學 聖嘉勒小學(St. Clare's Primary school)
go

聖嘉勒小學(St. Clare's Primary school) [複製鏈接]

Re: 聖嘉勒小學(St. Clare's Primary school)

瑄婷,
你好嗎?記得我嗎?囡囡應該會返St. Clare's幼稚園啦!希望囡囡可以開開心心地上學!!   
Don't worry!Be happy![/color purple]

Re: 聖嘉勒小學(St. Clare's Primary school)

瑄婷 寫道:
T.con
其實這網都有很多聖嘉勒的家長,但因為個個都似學校一樣好低調樸實,所以比較少在這裡發言.
哈哈!我算是最高調的一位啦!

所以我地應該好多謝你    你可以講多些資料比我們   
Don't worry!Be happy![/color purple]

sunhosy and all,
所以人格的培養係好緊要! 我囡囡現在是K1, 在之前的家長會, 校董和我地講, 要由小朋友細的時候已經要教導, 佢地要有禮貌, 要懂得尊重別人等等~ 所以我很喜歡和很放心囡囡入讀這校(雖然現在只是幼稚園)

原文章由 sunhosy 於 07-6-22 00:42 硐表
我真係好羡慕你o地o的囡囡讀呢間學校,我囡囡都曾經响呢間學校由PP1讀到P1Daisy。由於我地由西環搬到東九龍,加上學校又無過海校車,所以同囡囡轉校,點知佢而家間學校根本就比唔到愛心同鼓勵學生,唔同St Clare's可以另 ...

瑄婷,
囡囡昨天收到冬季校服啦! 好靚呀! 另外, 想問你知唔知有沒有其他地方可以買到我們的校服呢? 我只想買多件恤衫!

瑄婷,
Thank you very much!! :) :)
我諗我會去灣仔睇睇啦!

原文章由 瑄婷 於 07-11-14 14:39 硐表
當然有啦!灣仔大王東街有一間,不過我唔記得個名.另外,西區皇后大道西均益一期有一間,名字係萬邦校服,電話28198079,我今日至去幫大女買了兩件恤衫.

Hello! All,
想問下, 課外活動需唔需要額外比錢? 每個小朋友可以參加多少個活動呢? (因為只是逢星期三和五才有市課外活動的) 甘如果參加課外活動有沒有校車的安排?
‹ 上一主題|下一主題