用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 仔女經 - Part 27 之"去玩,去癲,放暑假咯 !” ...
go

仔女經 - Part 27 之"去玩,去癲,放暑假咯 !” [複製鏈接]

Good morning

格格

係舊舖知就大山攞到好多獎, 幫我錫啖佢當獎勵 不過唔該你自己 , 攞冠同埋全場季軍都算係'豬肉獎', 今晚好'拿拿淋'去食'枝竹腩仔煲'

原文章由 2bzmummy 於 08-7-14 09:11 發表

格格

係戲院睇好多時不及再家中睇咁溫馨既 .........

我噚日都陪佐兩位小主入戲院, 仲有又癲又食一天, 我夜晚仲同部新焗爐剪綵添.....

原文章由 2bzmummy 於 08-7-14 09:18 發表

長老

我都覺得格格抵打,好在您出手 ...........

2b

唔理咩獎, 有獎就係獎, 要讚架嘛

原文章由 2bzmummy 於 08-7-14 09:17 發表

格格

大細山真識 do ,自己又可以睇合適既電影,又俾機會您同巨山士 v 士 v ......... :idea: :idea: :idea:

噚日睇完隻青蛙, 晨仔已經問幾時可以睇國寶 原來晨仔未夠一米可以唔洗買票, 不過我一拖二, 驚'le hea', 所以用網上訂添...... 真係大鄉里

原文章由 2bzmummy 於 08-7-14 09:25 發表

長老

格格講左大山成績表既分數俾我聽,我就一定收貨同開心到合唔埋咀啦,格格真係苛刻架...........

2b

長老係挑通眼眉的人, 大山的成績無9成都估到8成 格格只不過同我0地講唔多滿意'姐', 其實個心開心都不得了 算啦, 格格係'古'一脫, 咪俾佢謙虛下囉

原文章由 2bzmummy 於 08-7-14 09:30 發表

長老

細 B 係同學既 ipod 已經睇左國寶啦 佢話好好笑呀 ........

2b

咁我覺得尚有童真的我, 連睇青蛙都無zzz, 咁國寶對我0黎講一定會同兩位小主同樣享受

原文章由 2bzmummy 於 08-7-14 09:34 發表
尋晚幾個朋友為左繼續大戰,否決左我地出去食飯既安排,最後去左屋企樓下茶餐廳醫肚,返轉頭打到 12 點先收場,聽 HB 講,總共打左 5 個東 ........ 我家下好 ...

2b

咁你咪變佐灰姑娘 幾點打架 平時我係媽咪度竹戰, 2點半開場, 7點半散場, 都打到4個東喎

原文章由 2bzmummy 於 08-7-14 09:47 發表

長老

梗唔係,我最唔高興佢成日踩大山係精英班考第尾果個呀 .....

2b

可能格格係班媽咪團內受到壓力呢 那天去神仔學校聽講座, 見到幾位由中一升中二的學生的媽咪gossip, 話邊幾個被'踢出精英班', 又呢又路 所以我一向獨善其身, 對佢0地望而卻步

原文章由 2bzmummy 於 08-7-14 09:49 發表

長老

雖則青蛙仔都係細 B 既偶像,我就真係接受唔到啦,反為有興趣陪佢睇 Hancock 多 D.....

2b

我有童真嘛 另外晨仔仲細, 我可以當親子活動

原文章由 2bzmummy 於 08-7-14 09:51 發表

vivi

多謝關心

仲未搞掂,好似仲傳左俾 HB

尋日姐姐好好心機呀,特登煲左可樂煲薑我飲 ....

2b

仲咳 我教你嘅古方有冇用 另外川貝燉'荀殼魚'都止咳潤肺

原文章由 2bzmummy 於 08-7-14 09:53 發表

長老

佢地下晝十二點幾開場啦,不過打十番,最後果舖仲要打足兩圈先分到勝負 ..........

2b

我地摸'和'轉莊, 唔係真係打天光

原文章由 sorlo 於 08-7-14 09:57 發表

放暑假LU ~~~~

sorlo

今朝晨仔都問我點解仲要返學嘅, 唔係放暑假咩

原文章由 vivi_vivi 於 08-7-14 09:58 發表
我哋呢度個個都對大山有信心,只不過係格格想大山做精英中之精英

vivi

咁我0地幫唔到格格......無能為力改變佢思想

原文章由 2bzmummy 於 08-7-14 10:08 發表

長老

係咪我地無其他媽咪咁進取呢 ? 。。。。。

2b

umm........見人見智, 我自己就覺得道不同, 不相為謀....仲有好怕見到佢地的個種不曉怎形容的咀臉  雖然在職場上閱人無數, 但硬覺同佢地傾唔埋嘅

原文章由 2bzmummy 於 08-7-14 10:10 發表

長老

我都好有童真架,不過呢幾隻青蛙仔我真係好睇唔順眼囉 .....

2b

最近閱一篇專欄, 分享一下:

為人父母, 你關心他所關心的, 他喜歡的東西不代表你也喜歡, 但起碼你要知道那是什麼, 明白那是什麼, 而不是以偏槪全地下一個結論 - 都是不好. Care what they care for!!!

共勉之

原文章由 2bzmummy 於 08-7-14 10:15 發表

長老

晨仔係咪要交十二個月學費架 ? .....

2b

係架......不過我覺直得, 因為只放6天working days (加埋sat & sun 都係10日), 對在職媽媽係好配合

而家仲有學卷呢   晨仔好proud 咁講自己升K2喇, 好叻叻

原文章由 2bzmummy 於 08-7-14 10:27 發表

長老

我覺得佢地為自己面子同人競爭多 D 喎.....

2b

係職場上都會用競爭而攞面子係無可厚非, 但係為何要將自己子女為工具

原文章由 2bzmummy 於 08-7-14 10:33 發表

長老

都唔係值唔值得既問題,小朋友成日係屋企都會好悶既,俾佢地返學同其他小朋友有伴仲好啦 .....

2b

我講嘅係某些幼稚園, 佢地7月上旬就開始放暑假, 但8月下旬就開學, 變相收足12個月學費, 就有點兒取巧

原文章由 2bzmummy 於 08-7-14 10:31 發表

長老

您孖我定 我雖然唔係好喜歡呢幾隻青蛙,我都有問細 B 究竟內容講 D 乜,點解好睇,而佢最喜歡既係邊隻等等 .....

2b

我實孖你定.............原因係我倆是同類人
‹ 上一主題|下一主題