用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 備戰大學 仔女經 <<Part 36>> 之送舊迎新新氣象 ! ...
go

仔女經 <<Part 36>> 之送舊迎新新氣象 ! [複製鏈接]

大家早晨好

新舖祝大家衰氣已全走, 好事就繼續一件接一件

原帖由 正46 於 10-1-27 08:45 發表
超! 都冇0野玩0既.......

晨早流流

原帖由 maba 於 10-1-27 10:34 發表

2b, 真係比我玩你呀~~好嘢

maba

我0地關心您呀, 您隻貓又試玩嘢

北 角 模 範 邨 疑 腐 蝕 液 高 處 墮 下 至 少 3 人 傷
2010-01-27 HKT 13:40
北 角 模 範 邨 發 生 懷 疑 腐 蝕 液 體 從 高 處 墮 下 案 件 , 現 場 消 息 說 , 至 少 有 3 人 被 濺 傷 。 事 發 在 下 午 近 1 時 , 現 場 是 一 段 行 人 路 , 路 面 留 下 一 些 液 體 的 痕 跡 , 警 方 正 封 鎖 現 場 調 查 。

大家早晨好

2b

唔緊要啦, 您一向係勤奮準時的員工, 唔會遲到一次半次收警告信ge 話咁快細b 後日返港啦

話說1月中波士安排送一份記念品賀某大客戶高層榮休之喜, 預計1月尾休, 2月尾先離港回家鄉, 點之昨午收到消息, 明早packer會裝櫃, 高層星期日就離港   

波士下命令, 明晚要ready 份禮帶去高層farewell cocktail 處, 所以唯有出動長老好耐無用的'lur'功去求人幫手, then噚日仲5點半即由office 坐地窿去中環, 再chur上大斜路 (皇后大道中>>>威靈頓街)去睇prototype, 終於'lur'到天日午前交貨, but 家下大脾至腳眼好攰, 想唔認年紀大都唔得

原帖由 2bzmummy 於 10-1-28 09:39 發表

長老

我無遲到,同平時一樣咁早到 office,look 下我幾點出 post ? 係差 D 誤左班車,即係無誤呀 .....

2b

我雖然眼大, 不過無'look'過籠 只係叫您唔好咁趕, 小心大番薯就得不嘗失

原帖由 2bzmummy 於 10-1-29 09:13 發表

vivi

勁辣就十成十,勁油又未必,佢都幾抗拒

大家早晨好

2b

勁辣會刺激腸胃, 當排毒

原帖由 stitchfriends 於 10-1-28 23:34 發表

2b,
我都講過食藥後, 近排肥到就快扣唔到 button 啦, 我只過口癮咋.

我每日都食好少份量, 餓到輕微胃痛咋, 無乜點瘦, 褲頭都係好緊, 激C 我啦.

sf

或者您係食藥引致水腫而不是肥, 千其唔好餓到胃唔舒服, 到時要食埋胃藥就仲麻煩

原帖由 2bzmummy 於 10-1-29 09:46 發表

長老

應該都幾排,不過我咪話佢,點解唔去睇醫生呢 ?

2b

明白您'赤'佢, 不過噚晚咁夜又未必睇到醫生, 今朝您hb覺如何??

原帖由 bettylam 於 10-1-29 13:08 發表
dear2b:

我尋晚絛盪失路,只係尋日稀晾果的衫 到尋日依然係濕濕貢

betty

Betty

唔使 , 因為噚日相對濕度有95%, 所以濕濕貢係正常嘅

原帖由 2bzmummy 於 10-1-29 14:09 發表

長老

佢尋日下晝 2 點幾返左屋企眠

2b

男人係咁架, 自以為排完毒就茅事

大家早晨好

大家早晨好

今日天陰陰, 氣溫雖有差不多廿度, 但可能有風, 比較寒

原帖由 2bzmummy 於 10-2-1 22:52 發表

stitchfriends

乜您有呢 D 咁既同事架 ?我鄙視佢 :;pppp: :;pppp: :;pppp:

sf

me x 2....for your 同事<<<<:;pppp: :;pppp:

原帖由 vivi_vivi 於 10-2-2 09:26 發表
長老,

係呀, 有d 寒意呀, 而且新聞仲話聽日開始會涼番少少, 大家要保重身體呀

vivi

呢d 忽冷忽熱的天氣最易令人感冒

大家早晨好

原帖由 2bzmummy 於 10-2-3 08:43 發表

stitchfriends

咁您咪可以寬心好多囉,其實初中又真係唔係咁緊張架咋,到時見老師再問一下阿仔係學校既學習狀況,家下先俾阿仔好好準備過年開心下啦 ...

SF

阿仔有咁成績, 初中來說已經好好, 一家人可以開心放鬆下

原帖由 alicetong 於 10-2-3 09:42 發表
sf
總之阿仔有進步就 ,
我大山都派左成績表,叫做無驚無險pass啦
老師強調要靠佢自己讀書,叫我地唔好幫佢..
佢自己能力做得到就有成功感,就算衰左都唔怕..
要佢自己認為要補習,我們才幫忙....我放手得太遲0拿.. ...

alice

您明白老師的意思嗎  父母在子女上到中學係作為加油/加氣站, 俾多點責任感同信心佢地為要!!!

大家早晨好

今朝雖然遇到大塞車, 睇化哂的長老可以處變不驚地幫神仔call 返學校報定案會遲到, 跟住打俾阿哥報料, 佢唔揸車有so, 送埋晨仔返學後再返工, 原來8點另9點坐地窿好舒服架
‹ 上一主題|下一主題