用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 仔女經 - Part 31 之 ”擇到好日子開新舖,今日好人齊呀 ...
樓主: 2bzmummy
go

仔女經 - Part 31 之 ”擇到好日子開新舖,今日好人齊呀” [複製鏈接]

原帖由 2bzmummy 於 09-5-5 14:57 發表

格格

咁我唯有話有少少印象啦

我以前用日本既睡康寧都幾好呀,用左超過 15 年都仲 ok,係我換床先丟左咋

alice, 2b

我骨頭硬, 所以鐘意瞓'椰棕'床褥, 呢隻係荃灣某老字號獨家代理(成四十幾年歷史lu), 保用15年, 我用開那張因新搬番去住先換ja (都用佐14年)

原帖由 vivi_vivi 於 09-5-5 14:29 發表
maba,

咁啱ge.... 我都食飽飽喎

vivi

我都lunch食飽飽, 不過太勞動了, 開始又餓......而家坐低飲杯茶, 食件飽抖番下

原帖由 alicetong 於 09-5-5 16:39 發表
annie,
呢幾日您0既運動量
一定好過去球場跑十個圈呀
得閒就記得透下呀...

alice

希望係呢一個月纖體運動減番十磅八磅就very骨, 咁我就可以fit fit 來迎夏日

原帖由 2bzmummy 於 09-5-5 20:47 發表

長老

我波士話如果我減到 5 kgs 就請我食餐勁呀 鼓勵下我喇

大家早晨好

2b

咁我同您一齊'lu lik, lu lik'

原帖由 2bzmummy 於 09-5-5 22:34 發表

格格

想要減肥秘方 ? 問我啦,我係未必 keep 到張為食口咋,我仲要減得健康添呀

2b

我淨睇我家兩位小主已經俾到啟示我, 就係要活動多d, 保持心境開朗>>>新陣代謝夠快, 咁就唔需為肥而煩惱

仲有原來參加飢饉三十都有意想不到的減肥效果, hb 自從參加完呢個活動, 胃口明顯細佐, 意志力對抗肚餓又強佐, 只是3星期, 明顯fit 佐 (尤其是個水泡)

原帖由 2bzmummy 於 09-5-6 09:49 發表

長老

我會架啦,俾多 D koo lee 我呀

2b

咁我暫時俾 當'koo lee' 先啦

原帖由 2bzmummy 於 09-5-6 09:50 發表

長老

咁 HB 個靚仔樣咪出晒黎,您要當心喇

2b

靚仔樣 喔喔, 情人眼裏出西施0波, HB一向係我心目中都巧吸引啦 (有冇想嘔嘖 )

原帖由 alicetong 於 09-5-6 10:05 發表
vivi,2b
其實我係借題發揮咋 因為有同事最近睇中醫
就係咁戒口法,足足一個月瘦左15磅.而呢個麥皮呢?
就係格格每朝早試下食..希望減下個大肚腩咁解...
vivi,講得對呀,油炸野不食,汁類少食..都係有 ...

alice

一個月瘦15磅又真係好'近' ~ 我反而想知佢突然咁瘦法, 佢的皮膚會唔會好鬆同埋有皺嘖

原帖由 2bzmummy 於 09-5-6 11:28 發表

格格

咁呢間舖每人屋企都起碼有一個靚仔/佬既

2b, Alice

亦是我0地每晚趕住返屋企的原動力架

原帖由 2bzmummy 於 09-5-6 14:09 發表

都話女人仔容易 tum 架喇

2b

我認係女人仔架

大家早晨好

話咁快就星期四lu

原帖由 2bzmummy 於 09-5-7 10:04 發表

格格幾時講野變得咁直接 ? mouth:" />mouth:" /> mouth:" />mouth:" />

2b

我有理由相信格格受到某刺激, 鐘意'羽毛輪加嚏'

原帖由 alicetong 於 09-5-7 12:27 發表
太后,annie
格格見呢排咁少人0黎巡鋪mouth:" />
未出此下策囉  呢招"引蛇出洞"

好大犧牲架

格格

唔通唔使做咩

大家早晨好

2b

hb 今日off 陪奶奶去睇牙, 可能會大出血, btw 我噚晚同奶奶講錢可以搵得番, 佢食得唔好我0地仲'赤'啦, 今晚仲會陪佢食晚飯添

我外家就照舊星期日聚會, 會買外賣同埋尊請美食天王(我大家姐)重出江湖煮意粉

呢幾日神仔/晨仔已預祝我母親節........幫我'鎚'骨

原帖由 2bzmummy 於 09-5-8 09:54 發表

長老

我覺得牙痛真係慘過大病呀,所以切記要好好保養自己棚皓齒囉 奶奶今日整完牙,仲有心情食 ? mouth:" />mouth:" /> mouth:" />mouth:" />

我地都係今晚同亞媽食,不過要等細 B 補完習,所以訂左 8 點囉, ...

2b

奶奶幾個月前整佐架喇, 不過佢同hb呻話麻麻地喎, 所以hb咪帶佢去洗開牙那牙醫度, 睇下有冇得搞好d囉 (我噚晚都明冧加有少少串佢 : 您又話叔仔那個牙醫唔得, 您自己個間整完又覺唔舒服, 您又要話俾hb知食得麻麻0地, 個仔咁鍚您, 點會唔理您嘖, 睇佐唔一定要整架, 唔好意思係個仔囉, 唔關您事嘅 )

2b

細b Q3 report 好'行'喎, 雖然一樣出色, 不過無驚喜

原帖由 2bzmummy 於 09-5-8 10:56 發表

長老

咁奶奶明唔明您暗串呢 ? 不過呢 D 野,大家當講下笑又無妨既

2b

我講嘢好圓滑嘅, 世界女嘛

原帖由 2bzmummy 於 09-5-8 11:04 發表

長老

人地無講架,係佢亞媽我自己話咋

2b

理佢嘖~~~ 最緊要自己受

原帖由 2bzmummy 於 09-5-8 14:57 發表

Lmum

我都預左其中一個阿妹會唔出席,anyway 大家自己有心,盡左本份咪得囉

Lmum, 2b,

'盡本份'   今晚都係我一家夠奶奶預祝母親節 (其實每星期hb都會搵奶奶一至兩次tea)

原帖由 2bzmummy 於 09-5-8 14:54 發表
今日原來同靚女共坐一室用膳,又竟然之前全不知情,以致緣慳一面,好在靚女親自登門,好  warm 呀

有緣千里能相會喎
‹ 上一主題|下一主題