用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 仔女經 - Part 31 之 ”擇到好日子開新舖,今日好人齊呀 ...
樓主: 2bzmummy
go

仔女經 - Part 31 之 ”擇到好日子開新舖,今日好人齊呀” [複製鏈接]

格格

多謝哂, 我照單全收

噚晚同奶奶食飽飯後, 當坐巴士返屋企時, 晨仔突然係書包攞佐張有佢相的心意卡加一枝自摺的百合花送俾我, 最最最最最'冧'係講....媽咪, I LOVE YOU

而家就等緊神仔有咩表示, 今年佢突然變得好有情趣, 學佢老豆鐘意玩驚喜

原帖由 2bzmummy 於 09-5-9 21:10 發表

收到,等我即刻上 TVB 既 MyTV 反覆睇多幾次先

有靚女睇點少得'禾'

2b

今日大大個太陽, 緊係哂啦

阿神仔頭先都有俾喜我架......

大家早晨好

2b

噚日朝神仔要6點幾出門補習, 我同hb就zzz到9點先起身, 見風和日麗, 緊係同二少去抱擁藍天碧海, 堆下沙囉

噚晚當然照舊返外家聚餐.....外賣加美食天王大廚的意粉~~~

原帖由 2bzmummy 於 09-5-11 09:37 發表

長老

點解要 6 點幾就出門咁早呀 ?

2b

8:30am 之前要到阿sir 屋企, 佢before 6點九前出門口小巴>早餐>火車>巴士 ((全程1小時15分), 時間可以鬆動d 嘛

原帖由 正46 於 09-5-11 11:31 發表
BB,

佢話已經坐到同悶到傻0左....

我噚日都上網睇靚女

大家早晨好

2b>>> 細b 曉自己照顧自己, 佢有無戴防曬三寶先 不過我諗佢地咁叻一定識識點閃啦 神仔間學校有紀念512四川大地震活動, 可著便服 (黑色)上學, 仲有捐款活動添, 我同hb & 佢當然有行動啦! 晨仔間學校都有捐款活動, 做媽咪當然義不容遲去做!

原帖由 2bzmummy 於 09-5-11 20:19 發表
呢度大部份媽咪既小朋友已經踏入青春期,係咪開始都有煩惱呢 ? 希望大家係 334 以外都能夠順利過渡呢個階段,要謹記我地大家都有經歷過呢個人生必經階段,一定要小心處理啊,有時候要識得適可而止啊,不要 ...

2b

明白到針唔拮到肉唔知痛, 但世界巨輪不斷在變, 今日唔知天日事, 要學識活在當下, 今天我0地為人父母為子女擔心呢樣, 籌謀那樣, 幾年後係咪自己想見的結果呢

原帖由 2bzmummy 於 09-5-12 09:29 發表

長老

佢帶左兩寶,防曬同黑超

2b,

少佐太陽cap bor~~~  (女仔就係防曬傘)

原帖由 alicetong 於 09-5-12 09:30 發表
大家早晨

格格一早已經防曬傘不離手0拿
一白擋三呀麻

格格

我就慣戴 , 防曬傘當然不可缺啦

不過我面皮厚, 唔怕羞,

原帖由 2bzmummy 於 09-5-12 09:54 發表

格格

我咁大個女都未試過為左遮太陽打傘,肯定已經異常醜陋

2b

唔好以退為進.....

大家早晨好呀

原帖由 2bzmummy 於 09-5-13 21:08 發表
可憐的我,兩日之內,一間屋三個人,一人壞了手提,一人丟了手提,當然大番薯是我 !

大家早晨好

2b

係咪又睇中個新型號手提嘖, 買2部抵好多架

車, 大家都知 2b=大番薯啦

原帖由 2bzmummy 於 09-5-14 08:35 發表

快 D 去 check 下係咪甲型 H1N1 好喎 有得隔離咪唔使返工囉

係啦, 仲有專家一堆侍候架

原帖由 2bzmummy 於 09-5-14 09:21 發表

長老

您一D 都唔安慰我 傷口上灑鹽

2b

經一事長一智, 記住將phonebook save 係 電腦, 唔會lost contact.

唔見電話只是人生微小插曲, 不值唔開心, 不如同細b一齊去研究買邊部新手提仲好啦

大家早晨好 又到星期五

原帖由 正46 於 09-5-15 08:30 發表
早晨!

依排吹得熱烘烘0既"通識科"各位媽咪點睇呀?
有乜d獨門秘技, 個人心法可以供大家參考下呢?
...

今朝睇新聞介紹, 教育局對出版社所出'新高中'通識書集係採取唔審查的態度, 仲話通識科係唔使書本, 只需多由媒體, 上網吸收資訊, 多思考, 多討論, 多表達, 自然就會融會貫通喎 咁即係教育局俾大範圍指引老師, 點教, 點發揮, 就you 諗 you

原帖由 2bzmummy 於 09-5-15 08:34 發表

如果係隻狗就不用坐凳仔啦

2b

係咪除佐阿'柴九'哥要位坐就例外囉

原帖由 2bzmummy 於 09-5-15 08:33 發表

或者聽完學校講解回來有什麼新訊息再跟大家分享,細 B 準備選修的是 phy chem & chinese literatu ...

2b

phy chem 都係神仔首貳選, 奈何佢成績排名未必可以如願, 不過相對上學期, 佢又真係俾到我睇佢真係有下多把'丁點'勁 我等緊佢發力架
‹ 上一主題|下一主題