用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 仔女經 - Part 30 之 ”冬去春來,大家既仔女就越來越生 ...
樓主: 2bzmummy
go

仔女經 - Part 30 之 ”冬去春來,大家既仔女就越來越生性” [複製鏈接]

原帖由 2bzmummy 於 09-1-9 08:59 發表
好唔開心,今天只是 2009 年的第一周 。。。。

http://forum.baby-kingdom.com/vi ... 5115&extra=page%3D1

各位家長,深以為戒 ...

2b

睇到呢單新聞好心痛

原帖由 2bzmummy 於 09-1-9 09:21 發表

長老

今日格格上黎見到一定會驚訝我地可以將佢既下午茶發揮到咁多聯想

2b

去求真, 研究, 探討係每個人應有的態度, 我同您不過係稍稍多佐丁點吧了

原帖由 2bzmummy 於 09-1-9 09:23 發表

長老

我覺得今朝反為未係好凍,雖然落車行返 office 一段有點寒風刺臉,估計未來數天凍定左應該會更加凍

2b

唔知係咪脂肪層增厚佐, 噚晚我沖完涼仍是著短tee短褲ja bor~~~

原帖由 2bzmummy 於 09-1-9 09:30 發表

長老

其實我想有人會係今日呢單新聞裡邊好好思考一下,我地呢 D 無聊話題不值一哂 ....

2b

唔好咁啦 冰封三呎, 非一日之寒, 平時真係要多留意自己子女的舉動和心情, 多溝通多諒解, 小朋友性格係點都係關鍵, 因性格而去培育為要

原帖由 2bzmummy 於 09-1-9 11:13 發表

長老

可能係一個警號 ! 咁會有得著

2b

咁當然啦, 即使無呢單新聞, 做父母都要有常有危機預計嘛

晚安

天寒地凍最好攬住人肉暖爐去搵周家開局

稀客的長老

真係無心插柳會有意想不到的回報

早晨好

寒風雖刺青, 但呢間舖夠溫暖, 多點入0黎, 將暖意帶入心啦

原帖由 2bzmummy 於 09-1-12 09:02 發表

smum

唔好咁緊張,自己作的因,果等佢自己嘗,以後佢就唔敢託大啦,經一事長一智 。。。。

smum

呢點我非常同意, 今次咪當重教訓俾佢嘗下, 當佢諗番起咁辛苦時, 自己會識點應付啦

有冇即刻去請醫生飲茶, 食佐藥後生仔抖一抖好快康復, 不用擔心

原帖由 2bzmummy 於 09-1-12 09:26 發表

長老

凍到手震 ? 點解打左刺青 ?

2b

深刻d 嘛 有埋鉻印添

smum

後生仔最緊要有型 神仔今朝驚我又'哦'佢先肯著見薄羽絨褸返學, 噚晚佢都係著薄jacket 一件

晨仔越大越多個人意見, 有時我會諗'阿哥'您係真唔係呀

晨 : 媽咪我就添6歲喇 (真情係而家4歲半)
媽 : 哦! 係呀, 咁就0黎好快讀大學啦

晨 : 唔得, 讀完K2要讀埋K3, 之後係讀小學同埋中學, 先可以讀大學架

媽 : 哦! 咁您去邊度讀大學呢? 美國?

晨 : 唔係美國, 美國得NBA, 無大學架, 係去中國.

媽 : 點解去中國?

晨 : 因為中國有好多書架, 咪可以去讀大學囉

媽 : 咁讀完大學呢?

晨 : 咁咪返去再K2囉, 媽咪嘜您咁豬架

媽 :

原帖由 smum 於 09-1-12 10:01 發表
長老

佢尋日就係只著一件短T加薄褸囉 , 去打波時, 只係著短褲咋

smum

噚日有太陽兼佢去打波, 當然心諗唔會點凍, 但打完波有汗就好易'zip'一'zip'

原帖由 rclamlam 於 09-1-12 10:03 發表
Annie,

你個細仔好得意, 比我女一定唔識答.

rc

您呢排又真係忙到失哂踪, 係咪要等農曆年後先輕鬆d呢

原帖由 smum 於 09-1-12 10:04 發表
哈哈, 俾晨仔笑水呀

smum

大把笑料對白, 不能盡錄 所以我成日問佢, 媽咪有冇病呀, 佢話有 ~~~係'頭赤'病, 不過無得醫囉

原帖由 2bzmummy 於 09-1-12 10:12 發表

長老

美國得 NBA 晨仔受亞哥感染太深,笑死我啦

2b

今朝晨仔叫我買 Kobe Bryan 的衫 同埋 Lebron James的褲俾佢著 佢又開始挑戰我班球星的號碼啦, 我又要去溫書

原帖由 2bzmummy 於 09-1-12 10:16 發表

長老

要同晨仔講,您有呢個病好開心 。。。

2b

唔係卦

原帖由 2bzmummy 於 09-1-12 10:22 發表

長老

我真係 feel 到您頭赤得幾開心喎 。。。。

2b

頭赤時同開心係唔同時段出現, 不過我頭赤唔係齋對晨仔一人, 係對家中三位男士

原帖由 vivi_vivi 於 09-1-12 10:33 發表
長老,

大細水都仲未著羽絨呀,係home 仲著緊短褲

vivi

神仔前兩日都係著短衫短褲, 不過就著住我買俾佢對'孖寶兄弟'毛毛拖鞋, 話隻腳板凍喎

原帖由 2bzmummy 於 09-1-12 10:40 發表

格格

記得提點大山要好好保護氣管呀 。。。。

格格

最好著企領衫加埋頸巾就very good
‹ 上一主題|下一主題