用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 仔女經 - Part 32 之 ”暑假後就高中了,係咪要結束營業 ...
樓主: 2bzmummy
go

仔女經 - Part 32 之 ”暑假後就高中了,係咪要結束營業?” [複製鏈接]

原帖由 2bzmummy 於 09-5-30 11:25 發表

格格

電視台遲 D 肯定會出 VCD 。。。。

2b

相信好快添, 上次'唐餅'個DVD套裝, 剛播完已即時推出食住個熱潮啦

NBA Playoffs 好緊張呀~~~仲有一分鐘就完場 而家係106對90 ~ 高比仔那隊領先緊

原帖由 布甸仔媽媽 於 09-5-30 11:33 發表
NBA Playoffs 好緊張呀~~~仲有一分鐘就完場 而家係106對90 ~ 高比仔那隊領先緊

harray!!! 高比仔那隊入final

原帖由 2bzmummy 於 09-5-30 11:35 發表

長老

我 HOME ALONE 無開電視

2b

我上official 網睇賽程ja...... 您知家中兩位小主好鐘意架嘛, 唔update下一陣點同佢地傾呀

原帖由 2bzmummy 於 09-5-30 11:36 發表

細 b 返黎講佢聽

2b

講樣開心事您知, 神仔之前一向用雙語的廣東話睇live, 但呢幾次佢主動轉去英語去睇去聽, 佢話夠傳真喎

原帖由 2bzmummy 於 09-5-30 11:39 發表

長老

梗係要,唔通成日講溫書咩

2b

溫書佢地自己搞掂啦....我而家主力同佢地傾通識

原帖由 2bzmummy 於 09-5-30 11:43 發表

格格

實唔係講您,您邊度有本事出街,成日要係屋企留守溫習 。。。。

2b

俾您笑c

原帖由 2bzmummy 於 09-5-30 11:46 發表

長老

咁您咪安慰囉,男仔通常係慢熱 d ,尤其係學習上,所以細 b 學校都提醒家長要當心,因為無左上 A-level 先發力呢支歌仔唱

2b

噚晚我好專注咁睇緊四奶奶同埋柴九哥時, '立'下眼見到神仔'攞住本中史書係洗手間出0黎 後尾我十點另睇完, 佢原來剛溫完中史, 又真係幾有誠信喎

原帖由 2bzmummy 於 09-5-30 11:47 發表

長老

呢科對您黎講,簡直卓卓有餘 。。。。

2b

咪見笑啦, 佢0地阿媽夠八嘛

2b

我閃啦..........做好新抱陪奶奶飲茶去也

大家早晨好

smum >>> 小b 呢排有冇食糭, 會唔會有點'濟' 如果無發燒, 都可以放下心, 請醫生飲完茶, 係屋企抖下, 細'露'仔好快無事

2b >>> 係咪呢, 我觀察力都唔弱架, 咁您呢餐'補飛'真係超哂值 另外我屋企一向晚上8點半至10點半都無開電視, 所以佢都無追開, 不過佢話得閒時有上下MyTv 去睇下, 話哂全城熱點, 點都要知下, 唔係點會脫節架

46 >>> 有幾奇嘖, 數學書係神仔去廁所的消閒書, 佢話去得爽好多架

betty >>> 咪見笑啦, 考試讀書呢一瓣, 佢自己做化啦, 我都理唔到lu

原帖由 2bzmummy 於 09-6-1 09:22 發表

smum

休息下好,橫掂可能好快會停課

2b

噚日我都有咁同我三家姐講可能停課唔使考試 (姨甥女讀小六), 點知佢話停課佢女都要考試, 因為天日就開始考喎

原帖由 2bzmummy 於 09-6-1 10:16 發表

長老

不過今次神仔帶去如廁既係歷史喎

2b

神仔今次每日一科係用抽籤型式嘛, 那日抽中咁'橋'係中史科, 如果係生物科咪生物科囉, 唔通我唔俾佢帶入去咩

原帖由 2bzmummy 於 09-6-1 10:18 發表

smum

始終身體要緊,您做得好 !

smum

我當然都會讚賞您做得好

原帖由 2bzmummy 於 09-6-1 13:30 發表

smum

俾 D 信心小朋友嘛 男仔係慢熱 D 架

smum, 2b

係架, 好似發育一樣, 您真係估唔到佢地幾時會標高架

原帖由 2bzmummy 於 09-6-1 17:32 發表

長老

您呢個比喻又幾好笑 話薯話,細 B 已經有 174 cm 啦

2b

神仔就得167cm, 不過佢係剛起步, 仲有排高, 希望成績同高度可以追得到您阿細B, 就開心lu~~

大家早晨好

原帖由 bettylam 於 09-6-1 22:59 發表
hihi!ALL:

分享,轉自梁繼璋,也是betty的心聲

給孩子的備忘錄
> -----------------------
> 我兒:
>
> 寫這備忘錄給你,基於三個原因:
>
> (一)人生福禍無常,誰也不知可以活多久,有些事情還是早一點說好。
>
> (二)我是你 ...

betty,

謝謝分享

原帖由 alicetong 於 09-6-2 09:30 發表
有咩方法令一個綠色台灣大大隻水仙芒趨熟....

alice

係呀, 千其唔好用報紙包放係雪櫃, 有排都'au'唔熟, 放係米缸用米'鋪'住, 好快熟

記住芒果好濕毒, 大山要戒食呀
‹ 上一主題|下一主題