用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 仔女經 - Part 29 之"Buffet 不妨食過份,出貓未必有高 ...
樓主: 2bzmummy
go

仔女經 - Part 29 之"Buffet 不妨食過份,出貓未必有高分!” [複製鏈接]

原帖由 2bzmummy 於 08-11-8 09:53 發表

長老

我十二點零搞掂細 B 就上床啦,講真幾 sleepy ...

2b

噚晚hb話晨仔十點問佢點解媽咪仲未返, hb答佢媽咪去同朋友食飯, 要11點幾先返, 之後佢話眼瞓, 自己上床

我搞呢搞路大約12點半 , 今朝六點九起佐身lu, 可能平時睡眠充足, 我仍然好精神爽利喎

各位早晨好

2b

我越洋溫馨地提示你要保重身體, 以免著涼

哎呀! 陰功囉! 今日細b有冇上學?? 呢幾日太陽都幾猛烈, 再加上寒風刺骨, 提醒細b揸厚點潤膚露

原帖由 alicetong 於 08-11-10 11:20 發表
晏晨呀各位

原來董事長又出巡...

alice

vivi 有事搵你, 煩到m場

早晨好

原帖由 正46 於 08-11-10 20:57 發表
2b,

你就大魚大肉啦, 我就做到隻狗咁...

你要感恩至啱, 你做那行係海瀟重災區, 有野做即表示不在裁員名單上

46, 格格, 2b

'綜援'呢個問題, 都唔記得幾時開始係香港出現 如果俾老人家又或者長期病患者作為生活補助, 我個人應為可以接受, 奈何見到一班有手有腳後生遙遙的'莫大毛', 真係火上心口

午安

今日濕度得百分之四十以下, 家中位大少主仍然唔多肯擦潤膚露, 淨識問我點解咀邊又乾又紅 頭先去買佐一小盒'L'Oc' SHEA BUTTER 俾佢, 希望係佢個咀未變成一孖潤腸前可以幫到佢唔啦

原帖由 smum 於 08-11-11 14:48 發表
食飽飽

長老

我都無理屋企果個大少啦, 青春期叫佢洗下面都唔聽, 塊面係佢嘅, 我都無辦法啦

smum

神仔都唔係時時用洗面膏洗面, 我唔理佢, 不過佢同我呻個咀邊痛, 問我點算喎

原帖由 alicetong 於 08-11-11 16:02 發表
annie,smum
大山塊面都有粉刺粒粒,佢都係用清水洗多..
我間唔中同佢用洗面膏洗都瓜瓜嘈呀

alice

呢樣野你都要迫大山做, 唔係化

原帖由 alicetong 於 08-11-11 16:38 發表
annie,
唔提醒佢變成甘先生未c  four

alice

你咁皮膚滑滑, 大山都有你遺傳嘅, 唔使太擔心

原帖由 smum 於 08-11-11 16:44 發表
格格

我仔係有時連面都無洗呀

smum

因少佐化學物品影響, 可能咁樣先至保持到靚靚皮膚, 話唔埋架   不過同凍水洗面真係好過暖水同埋熱水, 有收緊毛孔作用

大家早晨好

原帖由 2bzmummy 於 08-11-11 18:55 發表

格格

您又無溫書啦,星期日我帶左細 B 去法國醫院睇門診呀 。。。 拎左一支燙傷藥膏 。。。 今日見到水泡穿左下邊鮮紅既嫩肉囉

2b

哎呀! 姨姨都'鄧'細B心病 用冇用白紗布蓋好, 以免濕水同埋受感染呀

原帖由 2bzmummy 於 08-11-11 20:34 發表

長老

講開又係喎,呢樣騎呢野究竟幾時面世既呢 。。。

2b

等我去查究下.....另外仲有好多騎呢補助, 例如 : 偏遠地方交通津貼; 低收入人士補助金, 諸如此類, 搞到某類人假借藉口甘做懶人

原帖由 正46 於 08-11-12 09:04 發表
早晨!

已經開始0左啦...合約員工已經炒晒.
中資機構通常都會慢幾拍, 又要睇人地點做先出手,
明年啦, 明年就會開刀..

...

你穩如泰山啦.....不過身在白色恐怖環境中唯有盡力而為, 保住份工

原帖由 正46 於 08-11-12 09:09 發表
長老,

我唔係反對加綜援, 只係覺得個時間唔配合0者,
依0架經濟已經開始不景, 物價只會跌唔會升,
我地有一 工0既都會減薪啦, 點解佢地要加呢?

...

點解要加? 我諗連'正苦'都答唔到你喎 而家我覺得'正苦'實施的政策好似'騎騾父子的故事'

原帖由 2bzmummy 於 08-11-12 10:02 發表

smum

咁您唯有選擇相信,不過我會提議您入去摸下佢條面巾囉

smum

可能你聽唔到呢, 擦牙都要用水, 唔會乾擦嘅 可能佢覺得暫時無咁需要呢

原帖由 2bzmummy 於 08-11-12 10:05 發表

長老

順便幫我睇下有無一款岩我用 :;pppp: :;pppp: :;pppp:

2b

我唔會幫你睇喎:;pppp: 因為我覺得做人要積極同埋要自強, 唔好下下耍人幫

原帖由 2bzmummy 於 08-11-12 10:43 發表

長老

我問定先,咁都得掛 ?

2b

而家'正苦'亂派錢, 到時都唔知會唔會一刀切哂啦
‹ 上一主題|下一主題