用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 備戰大學 仔女經<<Part 34>> 之...3 年白老鼠實驗,正式開始! ...
樓主: 2bzmummy
go

仔女經<<Part 34>> 之...3 年白老鼠實驗,正式開始! [複製鏈接]

大家早晨好

原帖由 2bzmummy 於 09-9-22 09:24 發表

所以我咪一早選擇

2b

呢度的姊妹話頭醒尾嘛

原帖由 2bzmummy 於 09-9-22 09:14 發表

得一架車就叫光棍 ?

如果一架車都茅咁係咩呀

原帖由 2bzmummy 於 09-9-22 08:54 發表

vivi

7 點晾衫都好正常,我經常 6 點幾起身晾衫既 .........

2b, vv

我家那位勤力的人士反而鐘意臨zzz之前晾衫

原帖由 2bzmummy 於 09-9-22 11:59 發表

唔係洗衫咩 ? :;pppp: :;pppp:

2b

我屋企又未必架bor, 因為每天都有太多衣服要洗, 一機未必洗得哂, 通常兩位小主加埋我洗完白白就開機洗衫, 勤力人仲有大把家務要做, 到佢攪掂哂兼洗完白白, 咪剛剛好可以晾衫囉

原帖由 alicetong 於 09-9-22 11:25 發表
我地通常都係等所有人沖完晒涼先晾衫
其實住樓曬唔曬月光都無相干  
所以有床鋪大件野都囉番山卡拉洗
來自陽光的潔白香味就係咁來 ...

alice

都不一定架, 我所有窗向東, 所以如果晚黑臨瞓時晾衫, 第二朝陽光普照曬到所有衫, 唔使半日乾哂兼好香陽光味

原帖由 2bzmummy 於 09-9-22 21:34 發表

長老

我晾衫既地方向西添呀,您話係咪好正呢 ?

大家早晨好

2b

您個apartment咁寬敞, 向哂八方, 您鐘意揀邊個方向晾衫都得啦

原帖由 2bzmummy 於 09-9-22 16:05 發表
返黎啦,去左拎驗身報告,全部合格,連膽固醇都無超標

太后鴻福齊天, 壽如天齊 (用下鞋油擦下先 )

原帖由 正46 於 09-9-23 08:48 發表
咪叫"冇皮柴"0羅, 長老!

今朝無刷牙咩

原帖由 2bzmummy 於 09-9-23 09:55 發表

長老

難不成晾係睡房 ? 。。。。。。

太后

我屋豆腐潤咁細咪晾係睡房囉, 唔使'滴哂汗'卦

原帖由 2bzmummy 於 09-9-23 11:57 發表

長老

鎖呢,我意思係唔通掛係睡房當萬國旗呀。。。。咁好多人睡房方向好,都會用黎晾衫架 ...

2b

算您啦...............

betty,

今次真替您 , 幸好吉人天相, 不過您都係叫偉哥儘快搵同'豬格'的師傅去整好去, 以免夜長夢多

smum

您唔係聖人, 而係凡人, 當然有煩惱啦 做姊妹幫唔到咩, 但隨時有一對耳仔聽您盡訴心情, 呻下又一日, 時間好快過

原帖由 2bzmummy 於 09-9-24 08:48 發表
早晨

尋晚開始 2B 有困擾呀,應該有排都會忐忑,不過 HB 都有同我講,唔需要擔心 .......

大家早晨好

2b

您HB都話不需擔心, 船到橋頭自然直啦

噚日係秋分, 咪扮詩人強說愁喎

原帖由 vivi_vivi 於 09-9-24 10:03 發表
長老,

唔通真係少女心事 之但係睇嚟要拜託您同太后竊竊私語,了解下太后因何事會有排忐忑

vivi

2b 可能之排公私兩忙, 所以家下一靜落來就左思右想, 天日佢好似要出城巡視業務 返來睇下點先再算

原帖由 bettylam 於 09-9-24 13:13 發表
hihi!all:

午安~

2b:一有空就心靈空虛寂寞亂諗野...

多謝各位關心呀!已經諗緊點攪的窗同埋我心靈上創傷...

原來仲有一件好彩事未講,我果日隔住窗口拚死捉實隻窗,雖然最終都趺左,下午發現隻左手最尾2個手指,即刻 ...

Betty,

真係有驚無險, (touchwood)俾著我呢個'滕雞兼蛇que' c9幾碼要抖幾日個心肝仔先唔會'卜卜'跳咁快 btw 小心處理傷口, 家務搵阿仔阿女搞好啦, 咪鬼當自己係'神奇女俠', 會自動復原

原帖由 2bzmummy 於 09-9-24 16:07 發表

叻媽

唔係,不過都係細 B 既學習問題嗟 .......... 好複雜!

2b

每個青少年係學習上係唔同階段, 當然有不同程度的問題, 為人父母唯有奉上無條件的支持, 加以分析, 但最終的結果係如佢所預料, 或是其反, 都是未知數 不過我相信您同HB都會識點處理呢個問題, 不過需要點時間去消化同埋配合, 放鬆點, 退一步視野廣闊, 心情可能未必咁忐忑

原帖由 2bzmummy 於 09-9-24 21:32 發表

長老

好在我屋企三位男士 EQ 都比我高,我下晝已經奈不住打左俾大 B 同佢講,佢既睇法同 HB 都好類似

2b

雖然我唔曉俾您任何意見, 不過我諗以男性的角度同埋經驗會同女性好不同, 始終荷爾蒙有別, 處理問題的心情同手法男性同男性易接受d

原帖由 bettylam 於 09-9-24 22:02 發表
dear2b:

吾係窗框呀!的玻璃碎到一地係,係成隻鋁窗呀!

偉哥只可以好無奈咁拾隻窗框去掉,因為如果掃埋的玻璃碎,返工一定會遲到lu~

betty

betty,

sorry 呀, 我睇到呢段即該笑佐出來 個畫面閃出偉哥'頻能'同'無奈'個情景

原帖由 bettylam 於 09-9-25 13:03 發表
dear 布媽 :

聽佢up完話返黎拾後收線,猛然先醒起叫佢小心的,吾好比玻璃碎片介親佢對十指尖尖的女人手.....

咦!我又吾感覺到偉哥好頻能啊!我後來話佢知,管理處晚上會上門check,到時點答佢,偉哥答我:我地答佢隻窗要 ...

Betty,

有時唔提反而會平常心, 唔會太刻意 不過點都好, 唔發生都發生佐, 最緊要無傷人, 管理處循例都要跟進下件事, 唔使擔心

大家早晨好

betty,

呢排同類事件極少(touchwood), 所以文字傳媒不時太在意, 未必會跟進報導

講到兒女債, hb 反而有另一觀點, 接受與否就見人見智, 不過我成日同自己講, 錢解決到就不是問題, 那心就易平伏
‹ 上一主題|下一主題