用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 仔女經 - Part 27 之"去玩,去癲,放暑假咯 !” ...
樓主: 2bzmummy
go

仔女經 - Part 27 之"去玩,去癲,放暑假咯 !” [複製鏈接]

原文章由 2bzmummy 於 08-7-23 13:35 發表

vivi

格格係咪已經開始放假,今日唔見人。。。

另外,點解長老係 M 場話放 16 日假既 ........

2b

格格我就唔知, 可能想放大假前盡快搞掂老虎要綿羊做的事卦

放16日假嘅人唔係我, 係我身邊人 而家我只需要請2-3日假去xx

原文章由 vivi_vivi 於 08-7-23 12:16 發表
長老,

就係因為您轉數咁快,晨仔先會日日有問題考您呀

2b, vivi

對住兩位小主, 真係日日要鬥智鬥力

原文章由 2bzmummy 於 08-7-23 14:20 發表

長老

16 日 = 半個月喎,您應該放多幾日 ........

2b

身邊人咪係HB囉.....佢放泥湊晨仔, 我咪可以留番假以後用

原文章由 2bzmummy 於 08-7-23 14:23 發表

長老

不覺得係生活點滴嗎 ?講真,我有時都幾 enjoy 架 .....

2b

話時話, 我同HB都好祈望日日放工返屋企望見兩位小主, 好滿足

原文章由 2bzmummy 於 08-7-23 14:26 發表

長老

我當然知道係 HB 啦,這才叫您放多幾日陪佢呀 .........

2b

我邊有咁多假 HB 只係放已編的5日大假+自己攞4日大假+每星期兩日例假(即5日)+同事掉來的假(2日), 所以咪有連續16日囉, 點攞呀

原文章由 2bzmummy 於 08-7-23 14:33 發表

長老

咁點都要湊幾日掛 ...............

咪下星期尾攞2-3日攞   有兩位小主陪佢, 佢每日無嘜時間閒

原文章由 2bzmummy 於 08-7-23 15:02 發表

長老

千祈唔好為左兩位小主而忽略左對方呀,切記 !

2b

你啦我定.....我同HB盡在不言中

原文章由 2bzmummy 於 08-7-23 15:42 發表

長老

我地都係同類人,不過都係溫馨提示姐 ..........

:idea: :idea: :idea: :idea:

早晨

早安

今朝好忙搞波士星期日比賽事宜, 希望午後會可以上泥傾

M場可以上通知我一聲, 麻煩哂

早晨好

今日有點忙, 不過太陽波士心情好, 可以輕鬆點

Betty, 歡迎你, 你的打油詩同埋聰明才智早有所聞, 以後要向你多多學習

天有不測之風雲, 每日要做個快樂人(昨日我的寫照)

各位早晨好呀

原文章由 正46 於 08-7-29 08:54 發表
今日, 銀行出面又圍滿晒人啦, 大大細細, 不過多數都係大陸人,
唔通依個世界排隊就搵到飯食......

噚晚我睇完戲(大約10pm)都問hb點解有班人係銀行排隊 奧馬唔係中旅先有得買咩

今朝經過上環, 又係成幾百人排隊, 換咩.....奧鈔

原文章由 正46 於 08-7-29 08:57 發表
2b,

0岩啦, 請我做你地教練0羅, 一唔滿意就..

你做執波仔都厭你手腳慢, 仲話做教練

原文章由 2bzmummy 於 08-7-29 08:37 發表

kwokwong

歡迎您,您有位升中二既千金,完全符合我地仔女經既資格,不過您會係呢度唯一既全職媽咪,囡囡好幸福啊 ........

kwokwong

歡迎您 我地呢班常有傾計的媽咪暫時只有你係全職媽咪, 你囡囡好幸福

原文章由 alicetong 於 08-7-29 09:23 發表
2b,
係囉 落得一陣唔夠涼快架:;pppp:
呢排真係實在太熱0拿

我噚晚見北區落大雨

晏晨.....我未夠九點係m場講佐早晨架

早晨

今日行程有變.......作為一位勤奮向上的員工, 我選擇返工去完成波士俾的工作

原文章由 bettylam 於 08-8-4 17:04 發表
HIHI!ALL:

嘆抖完畢,呀女叫做托賴吾水樸學校,不過經一事長一智,都真係要努力往前行.....

中午往左爺林x西餐,相公好慷慨地話今晚街街食中餐....

betty再一次謝謝你地,特別係46兄多番賜教 ...

betty

恭喜哂

早安

今星期我係勁忙的長老, 唔好通緝我
‹ 上一主題|下一主題