用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 仔女經 - Part 32 之 ”暑假後就高中了,係咪要結束營業 ...
樓主: 2bzmummy
go

仔女經 - Part 32 之 ”暑假後就高中了,係咪要結束營業?” [複製鏈接]

大家早晨好

betty >>> bk 那恐怖topic 我都有睇 因家夫親戚亦是長居南洋那邊, 真係聽唔少呢類事件

2b >>> 咁您真係錯過佐咁touching 的場面, 我今朝睇到阿紳士捧法網盃都忍不住眼濕濕, 替佢開心 另外聽神仔講老虎活士都由24位趕前到噚日捧盃, 我咪打蛇隨棍上, 話俾佢知, 地球係圓, 只要肯努力, 沉著應付, 最終會有好成績的

原帖由 2bzmummy 於 09-6-8 09:29 發表

我感受到您講呢句說話既時候有幾驕傲

2b

點知驕傲, 我feel 到46個鼻有點朝天添

原帖由 正46 於 09-6-8 09:34 發表
SM, 2B,

多謝關心!

腰痛可大可少, 咪諗住返到工就當無事, 檢查下穩陣, 始終唔係十八廿二

原帖由 2bzmummy 於 09-6-8 10:43 發表

長老

老虎仔捧杯咩 ?我又唔知道喎

尋日下晝連續煲左三集 Home sweet home,不過 Now 重溫得 4集咋,知道得太遲了 ....... ...

2b

今朝有條線新聞播, 低12捍.....捧盃
想唔想要薯仔網, 有齊哂架....

原帖由 2bzmummy 於 09-6-8 11:15 發表

長老

世界第一真係唔係浪得虛名

唔囉,我都係喜歡係電視睇多 D,會密切留意幾時有得重播,尋日 Live 有總結篇我都有睇到 ...

2b

世界第一~~ 好大壓力

阿旦個HSH仲有1-2集就完喎, 唔知會唔會有重播呢

高比仔又係加時努力扭轉賽果 ~ 2:0

大家早晨好

46 >>> 我都都係個句....自己知自己事, 呃到人呃唔到自己

2b, vivi >>> 我認為上到中四, 學校除佐一體一藝的時數由學生自己安排之外, 其他OLE應該會安排最基本要求時數讓學生參與, 我0地做父母咪得閒提醒下佢0地唔好做少囉

噚晚個隻禽獸又係旺角鬧市掟漒水彈, 天網恢恢, 裝係大廈的天眼剛開始運作, 祝願影到隻衰'嘢'個樣, 繩之以法

原帖由 bettylam 於 09-6-9 13:21 發表
DEAR ALL:

午安~

布甸媽 :幾攪笑地我尋日先收到你5.27號我回覆pm...bk真係越來越攪鬼.

betty

betty

咁搞鬼

大家早晨好

原帖由 正46 於 09-6-10 08:29 發表
bb,

係咪你帶0左d鬼仔過0黎呀, 唔怪得依幾日樣樣都唔順啦...

您改姓'賴'咩....自己黑仔就'賴'地硬, 咪危言聳聽, 呢個鋪鴻運當照, 個個都沾旺氣

原帖由 正46 於 09-6-10 08:51 發表
各位靚媽,

小朋友幾時放暑假呀?
放假有乜計劃或者節目呀?

我相信呢間舖的青少年都大約七月上旬至中會放暑假

大仔無特別安排節目, 暫時一星期補兩天習, 可能出埠玩幾天, 去下書展, 參加下活動, 去下camp, 游下水, 打下籃球, 'look'下lane, 預備新學期的事宜, 都差唔多full 哂時間lu

細仔淨放10日度, 所以都唔需要有特別安排

原帖由 2bzmummy 於 09-6-11 09:11 發表
早晨 !

不如大家估下要唔要停課。。。淨係小學,幼稚園呀,定係連中學都要停埋 ?

大家早晨好

2b

幼稚園同小學如無意外應該下星期一停課, 中學就視乎有無學生確診個案作考慮卦 舊年都有流感停課例子

原帖由 alicetong 於 09-6-11 09:26 發表
早晨
我話有機會  會,源頭就係中學,停幼小,沒意思
問題係中學考緊一半試呀
annie係未要諗定點湊晨仔呀....難怪格格尋日午飯
時碰到朋友,話有消息15號停課..問我知道否

銅鑼灣聖保祿學校九名中四 ...

格格

小學, 幼稚園學校停課, 係因為學生年紀小, 抵抗力和衛生意識較弱, 另外佢地又鐘意近距離接觸, 攬攬抱抱, 當然要保護佢地免受感染啦

晨仔學校如停課的安排, 二星期前已經confirm 佐, 有心

原帖由 Lmum 於 09-6-11 09:31 發表
中學唔好停呀!! 唔該等考埋試先.......唔好破壞我的旅行大計….訂晒機票!! 大細L都唔想停,考埋試先啦.....吊住吊住.唔可以開懷咁放假! Alice咁你咪提早放暑假!!!發達囉.....

放咗兩日假返來未停 ...

Lmum

樂觀點, 中學應該未咁快停課嘅

原帖由 smum 於 09-6-11 09:35 發表
格格

佢考埋聽日呀, 如果聽日停課, 真係唔湯唔水呀 大仔都係考到一半, 下星期仲有兩日考

smum

神仔都仲要考到下星期二, 不過thanks god, 佢今日考佢最鐘意的數學, 明天考phyics , 其他科佢無所謂喎

原帖由 alicetong 於 09-6-11 09:49 發表
太后,
呢個如意算盤格格一早就大想頭啦...
不過可惜受惠唔到囉.如果真係幼小停課
大山畢業自助聚餐 22號開始活動週
有細山戶外康樂營一日遊同26號大山
海防博物館參觀都唔知點算了:sig ...

格格

活動咪順延或取消

原帖由 smum 於 09-6-11 09:52 發表
格格

咁佢地真係快活啦, 快d同佢地去食大餐

停課唔係要唔好去人煙稠密的地方, 仲去食大餐

原帖由 alicetong 於 09-6-11 10:01 發表
annie
計我話最緊要有得回水0者....

alice

咪咁啦, 健康最重要, 到非常時期, 唔回水都唔好去啦
‹ 上一主題|下一主題