用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港創價幼稚園 創價 2008-K1升K2家長, 我地過o黎繼續傾計啦! ...
樓主: 天藍
go

創價 2008-K1升K2家長, 我地過o黎繼續傾計啦! [複製鏈接]

唔好意思咁多位!  唔知大家可唔可以幫手....

我小朋友係幼低4, 我想問有無人可以send番10月2日打後到依家嘅"主題學習報告"俾我...呀仔攞咗嚟畫畫, 仲當手工紙剪爛晒.... 我依家剩係得番第1份(9月1至10月2日)....希望有人可以幫到手..

thanks

天藍媽咪, 麻煩你check pm!

各位媽咪, 我今日真係好對個仔唔住.......呢排我真係忙到抽筋...晚晚都好夜番....剩係掛住最緊要同個仔check功課, 連手冊都無留意, 完全唔知尋日個仔可以著自己鍾意嘅衫返學, 就咁著番運動衫, 今日我又大頭蝦睇錯通告, 以為係著整齊冬季校服, 搞到個仔今日無得同小朋友影相, 返到嚟好唔開心, 話我地同佢著錯衫, 我覺得好對個仔唔住, 唉....有時見到你地對小朋友咁有心, 自己就成日好大意, 覺得自己都唔係一個稱職嘅媽咪

好感謝咁多位媽媽的安慰, 事後我自己主動同馮老師傾過,表示係自己疏忽, 因為我個仔好介懷, 好怕老師話係佢錯, 其實問番姐姐, 原來呀仔換校服時, 一路有表示(9號當日)係要著運動衫, 不過姐姐堅持話媽媽ORDER要著校服, 結果著錯衫返學, 所以個仔要我同馮老師解釋....還佢一個公道, 事後亦同姐姐講要尊重小朋友, 如果下次佢問題, 一定要通知我CLARIFY清楚, 未必一定係大人就啱.......

星期二佢好開心, 因為老師叫佢可以補著返自己喜愛嘅衫返學, 因為可以JOIN返另一組小朋友玩獨木橋.

想問吓咁多位有無俾小朋友學嘢??? 今年整吓整吓, 好似好多嘢學...... 我依家個仔其實星期六要打HOCKEY, 下午去學PHONICS, 星期日就游水, 星期五就學KWIK MATHS, 依家佢又話要跟之前個溜冰MISS, 學番溜冰, 又話要學畫畫, 又話學鋼琴......其實佢真係講咗好耐... 於事最近同佢報埋星期二早上學鋼琴, 其實我覺得真係好多嘢學....不過運動嗰D, 同英數都無可能CUT..........

你地D小朋友係點安排呢???

唉! 大家好...又要同大家求救...我小朋友係下午幼低四組.我唔見咗張通告呀...想問吓返下午班升高班嘅小朋友, 係唔係要係8月21定22號要家長一齊返學校...有無人可以話我知確實日子同時間???同當日安 排...有咩要帶????thanks!!!

原帖由 天藍 於 10-8-15 01:57 發表
低班升高班係8月21日星期六要回校, 時間如下:-

上午班: 2:00-3:30p.m.
下午班: 4:00-5:30p.m.

到時要帶交回"兒童學習檔案"回校, 交一對"新輕便白色運動鞋", 帶環保袋-會派發新書。

...

Thanks a lot!!!
‹ 上一主題|下一主題