用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 學之園 k1 <07-08>
go

學之園 k1 <07-08> [複製鏈接]

我個囡個書包個扣的位置一早已經爛左,我都係用扣針扣住,等佢固定個位.仲有個多星期就開學啦!我覺得好似自己開學咁,心情有d緊張咁.
原文章由 ardnas65 於 07-8-1 12:20 發表
13號返去開一個鐘頭學... 到時會有新書包, 但係我pn個書包仲好新淨woh..... 會唔會waste 左d 呢?

ardnas65,

學校冇收番我張咭呀,最後一日接阿囡放學時,有老師係放學前宣佈過一d有關保安咭的時情,但個日因為太嘈,所以聽得唔多清楚,我隱約聽到好似話如果唔再係度讀就可以去接待辦理手續咁......
咁學校有冇收返你張保安咭呀?

今日同個囡返凱帆分校,見到好多新老師,但班房同pn個時一樣,同一個班房.我見好多舊生都選普英班,但我就幫個囡選粵英,怕佢適應唔到普英,但可能真係要考慮k2的時候係咪要轉普英.各位媽咪你地d仔囡讀緊邊一種班,一齊交流下.

我聽到咁多媽咪咁講,如果讀普英班都唔係咁大問題.我都好想比個讀,因為如果早d讀可以早d適應,話哂k1都未算有功課做.如果k2先幫佢轉會唔會比較遲?可能會影響佢學嘢?個心都十五十六

我曾經聽家長講過,話學之園初頭搞普英班都唔係咁成功.因為好似話普通老師唔係好識講英文,所以比較難同英文老師溝通.所以當時好多家長都幫仔囡轉返粵英班,係咪真係有咁既事??
‹ 上一主題|下一主題