用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 葵青區派彩結果?
go

葵青區派彩結果? [複製鏈接]

嗇色園主辦可信學校...唉我都係派到lee 間, 我直情填都無填過....

原帖由 gobbyilove2 於 09-6-6 22:05 發表
點解冇聽過會有人派到可信係自願?真係咁差
?咁如果叩門冇位,咁讀一年再做轉校得唔得?

我會讀lee間的機會係 0 %....一定要叩叩叩....
你有無私校做back up?

原帖由 kiukiuleung 於 09-6-7 00:20 發表
我跨網去了荃灣,曽程叩過仁立,自行選它,甲部選它,全軍覆设,300多人去考,只僎10多人.曽叩過仁立,全完,慈幼.褫申請表就多到忘記了,因為interview好多小學同一時間,所以只能去某幾間,点解咁辛苦因為派到一間我認為最差! ...

請問當年你有去可信註冊嗎?

原帖由 kiukiuleung 於 09-6-7 00:31 發表
註册一定要去,如果唔去等同放棄官津學位去直資.叩門情序1.去叩門a校
2.成功了去回註册學校取回註册証.到a校註册
3.如有第2間心儀b學校收錄,又可到a校取回註册証到b校註册.
4.如此類推 ...

明晒, 真係唔該晒你.
想問下你有無去過聖公會主愛叩過門, 有機嗎?
荃灣區邊間叩門機會大d?

原帖由 kiukiuleung 於 09-6-7 00:47 發表
不用客氣,我乜是過來人很明白大家,我當年都是由BK mami教我,我教你們.我當年因為主愛和荃灣那問小學同一時間in ,所以選了荃灣in,但我大概知道主愛當年問乜,好似是比4幅圖比小朋友,叫他們用大量刑容詞去表達當中意思. ...

多謝報料, 咁你上年有去浸聯同仁立叩門嗎?"  機會係唔係好渺茫? 佢地interview又會in 咩呢?
‹ 上一主題|下一主題