用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港創價幼稚園 創價 2008-K1升K2家長, 我地過o黎繼續傾計啦! ...
樓主: 天藍
go

創價 2008-K1升K2家長, 我地過o黎繼續傾計啦! [複製鏈接]

醒目開學勳章

原帖由 AnitaHo 於 09-8-24 20:12 發表
聽講之前k1第四組的張老師都冇做啦...

我個女嗰日都想搵張老師.....

醒目開學勳章

我都選左d線~~~

醒目開學勳章

原帖由 chy1015 於 09-10-4 11:01 發表

Thanks ! What's the content ?
Should we bring the story book we wrote the report to school on Monday ?

我唔記得係唔係一填左就交俾老師?? 印象中黃校長好似係咁講

醒目開學勳章

我想問, 敬師日張form, 我地係俾會員定係非會員既價錢??

醒目開學勳章

原帖由 天藍 於 10-3-26 10:48 發表
開學時我記得我地有填到表交左會費後, 手冊個人資
料個頁底下有會員NO.就係會員, 參加者(即員生、家
長)也是計會員價。

thx~~ 我唔知佢係講家長教師會既會員定係創價學會既會員~~

醒目開學勳章

原帖由 天藍 於 10-3-29 09:11 發表
係教師會會員~

thx~~ 下年就要選小學喇, 大家有咩心水??

醒目開學勳章

原帖由 zzzlam 於 10-4-1 15:28 發表
音小如果miss左上次個答問大會,可以5月再去,佢有第2次的,我個人會覺得呢間學校宗教未幾濃,我本身冇宗教亦唔抗拒基督教的,不過果晚就好有番左教會既feel,但個校長都幾nice同攪笑的,學校資源豐富,練琴室都有77間呢!!  ...

音小唔考慮喇... 因為我有2個小朋友, 到時負擔會好大, 但如果九龍塘官立要跨區, 華德小學(下午) 要跨區, 嘉諾撒小學(新蒲崗)本區邊間好啲??

醒目開學勳章

原帖由 muichujamie 於 10-4-13 01:23 發表
嘉諾撒小學http://das.baby-kingdom.com/www/delivery/avw.php?zoneid=37&bannerid=85&cb=11224468&n=a136fd08(新蒲崗)比較谷,呢間中學派位幾好,之前我見過係over 50%升英中。本區方面,你或者都可以諗下PLK錦泰,呢間都好 ...

真係心大心細, 我都係去參觀過華德, 真係覺得唔錯, 但唔知佢派位如何, 嘉諾撒好似又幾好咁~~

醒目開學勳章

我上年有得玩, 今年無得玩=.=

醒目開學勳章

想問最新嗰次既學習報告係唔係3月22日至4月1日??

醒目開學勳章

cecily1012:
我都係45網呀~~

醒目開學勳章

原帖由 天藍 於 10-7-14 12:14 發表
Chickee,

係呀~以家創幼越來越多人報考, 我識得有個k3生, 今年佢細佬都考唔到創幼, 讀咗第二間, 但世事無絕對, 妹妹似你聰明伶俐, 加把勁一定考得入創幼, 加油~加油~

...

oh咁就大件事喇, 我個仔下個學年考創價....
‹ 上一主題|下一主題