用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 KV失敗的家長別失望,不收更好!
樓主: bobomm
go

KV失敗的家長別失望,不收更好! [複製鏈接]

agugi, kv 唔收你個女係佢地損失, 能夠坦承自己既問題, 已經好難得, 總括我面試既心得係, 除了小朋友/家長表現外, 老師都好大因素, 同一學校同一考題, 但去面見唔同既老師, 個結果己經係唔晒! that's why 有d 小朋友面試一般, 但收左, 有d表現好好, 但waiting! 唔會死因不明既, 一係小朋友唔合作, 2. 係家長表現唔合學校心水, 2. 係老師問題!

原帖由 agugi 於 09-12-7 10:20 發表
我女07年10月細女,細你個女成年,現只返幼兒園差不多一個月,一早可以自己食飯和如廁,1.5歲早已戒片。考試那日,她都答晒問題(雖然蚊之聲),而且唱了兩首個,沒有跳舞蹈因老師沒叫,不想太浮誇 。 面試后兩日我還親自寫了求位 ...

大仔讀一間要自己去考既私校, 無世襲, 但kv 收左細仔am class, 可見kv 唔係只著重睇兄弟姐妹讀邊間學校!  反而SC 要填埋父母中小學就真係佢地會點計分就好明確, 而且父母係名校生, 子女差不多入硬, 佢地到時咪講到由佢地出黎既學生入名校比率高law! kv 係無標榜佢地既學生每年入小學, even 你問老師佢地都會好gentle 咁話間間小學都有佢地既學生讀, 再講kv 仲駛咩用呢d 方法賣廣告招生, 佢都大把人報讀la!

原帖由 qchoir 於 09-12-7 14:14 發表
大家冷靜d. 我肯定KV不是考小朋友本人, 還會計算其他條件. 如果哥哥, 姊姊正在讀名校就一定收. 因為可以提高KV學生的入名校率, 籍此提昇它們的名譽.

各位已收又有哥哥 / 姊姊的小朋友, 請問您們的哥哥 / 姊姊是讀 ...
‹ 上一主題|下一主題