用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 呈一派了卷,心情好似天氣一樣,灰爆
樓主: 熱媽
go

呈一派了卷,心情好似天氣一樣,灰爆   [複製鏈接]

熱媽 發表於 18-6-7 19:01
有媽咪話,呈一係定海神針,但我支神針就唔係好令我安心

Me 2今日派中讀得73,最高分果個93,我個心死左大半 數學錯返晒重點提佢既野得89,9字頭都冇,最高分同學100!唉,雖則仲有兩次呈分,但是旦一次失準都心驚驚la, 本來只留意b1中學,而家轉入心儀直資收就註冊心情唔知會down 幾多日

little_yolky    發表於 18-6-8 11:51

熱媽 發表於 18-6-8 07:15
完全明白你心情,佢地D今好似呀!又唔太敢話呀女,我知佢都唔想,但我自己心情真係好down。 ...

你都好忍住唔鬧。我聽到佢錯既係一d所有人都唔會範即錯,係擺明送分既,千叮萬囑叫佢記住,佢就全失分,我好嬲,大家準備咁充足,點解最後一步會咁! 鬧爆佢!

Yvonnehoney 發表於 18-6-8 13:13
回覆 熱媽 的帖子

我明白, 但我忍唔住在廁所喊!呈一都咁, 我唔知呈二和三會點

我冇喊出黎,但一諗起就心都實埋。第一直都冇留意b2學校,而家不能不面對現實有心儀直資收就決定入讀,唔想呢d心情維持年幾

熱媽 發表於 18-6-8 14:17
我都好想鬧女架,但我知鬧完個女,我老公一定會話教女唔係用鬧呢個方法,下删十萬字。為免傷全家感情,我咪 ...

我都盡量忍住唔喺我老公面前鬧架。佢只會話嘈又話咁鬧都冇用......但佢從來冇教過,冇理過細路d學業、補習、前途等。跟本唔知果種折磨法

熱媽 發表於 18-6-8 23:14
我都唔知!可能平時練習寫文比較少,所以成績強差人。我都同佢講"呈二我地一齊努力啦!。希望呈二追得返, ...

作文失手,但會唔會影響到跌Band? 我仔中讀太低只得73應該都上唔到b1仲要有同學成績一直差過佢,但今次竟然都貼住佢, 唉, 呈分真係不進則退。

cakecakecake 發表於 18-6-9 23:43
亞女今日都同我講話中作好似作到離左題  我個心真係離一離,英文又話篇comprehension文好難吾識做 ...

唔好擔心住。派左卷至知。我仔考完科科都話好易,我仲擔心,點知真係衰左佢話好易既中讀

babywoman 發表於 18-6-10 10:37
回覆 nc2000 的帖子

我仔都話好易,佢次次話易,都多數衰大意,唔小心。果不然,英文及數學都衰左。人地大 ...

我個plan 係入唔到b1 就入心儀直資,但心儀既而家都好大競爭,所以至大壓力。
‹ 上一主題|下一主題