用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 宣道幼稚園 九龍塘宣道幼稚園2006K1家長請進
樓主: TWLI
go

九龍塘宣道幼稚園2006K1家長請進 [複製鏈接]

Re: 九龍塘宣道幼稚園2006K1家長請進

JadeCheung,

我已幫囝囝報暑期跆拳道班, 暑期聖經班, 另外會幫佢報游泳

JadeCheung,

聖經班係九龍城上, 連續上星期一至星期六, 9:00至12:00, 而星期六就上到3:30, 只上一個星期.

其實好多教會都有辦聖經班, 都係大致一個星期上完, 我有問過宣道既老師, 佢話舊年開始無攪, 今年未知 :cry:

你幫囡囡報左邊到既英文班?  囝囝個英文老師暑假去澳洲實習, 放兩個月, 所以我都幫佢搵緊英文上, 今日去左屋企附近睇過, 應該暑假會係呢邊渡過.

提提大家, 星期一要交閱讀報告呀

SWAHLAM,

係呀    , 我地可以做同學仔啦
SWAHLAM 寫道:
Fionayeung,
我囝囝都係報左九龍城聖經班, 你係唔係九龍城潮人生命堂呀?

JadeCheung,

我個仔話個醫生係XXX個媽咪, 佢叫佢地唔好食熱氣野, 唔係會發燒, 仲有教佢地貼膠布 ......

佢地派返來個本書謝謝你有醫生, 我諗係老師邀請相關的家長來協助教導.

我個仔都一樣
EJbaby 寫道:
早兩晚, 個囝晚晚叫我扮病人,自己就攞套醫生玩具來扮醫生...

今日派通告, 16/6畢業禮+結業禮我地小朋友會表演

今日放學問清楚老師, 原來囝囝畢業禮當日無份表演, 如果係咁我個日唔出來參與了

jenjen,

我問過老師, 如果無接到電話通知要出席既即係無表演, 我諗佢地唱歌跳舞係for佢地既結業禮表演.

jenjen 寫道:
fionayeung,
應該唔會冇表演呀 我聽囡囡講好似聖誕節一齊唱歌同跳舞

我諗無可能啦, 除非佢地有時租啦
FatherJ 寫道:
唔知可唔可以泊架車入浸會...

jenjen,

多謝你關心    我無唔開心, 因為我都知呀囝跳舞真係好唔得, 如果去畢業典禮, 佢就會miss左堂游泳課, 不過而家我地都會出席, 因為呀囝有獎拎呀

Y-3,

我無通知做協助家長.  或者睇下有無邊個幫手可以拍底Video比你日後睇返

JadeCheung,

今次跳舞係經過選拔的, 琪琪一定係跳得好先可以表演架   

Y-3,

我可以幫你影video   你囝囝邊班架?

Y-3,

唔使客氣, check pm啦!

jenjen,

我問過老師每班選19個學生表演.

Y-3,

老師今日同我講, 場內唔可以拍攝同錄影, 所以我都幫唔到你啦 :cry:  check pm pls.

另外, 唔知有無人有多一張飛可以比到我呢?  謝謝!!

FatherJ,

無編位的, 我兩張票都係2/F.

Bevis318,

明白哂, thank you!

JadeCheung,

今日帶左返學校啦, 不過今天未輪到佢落水

畢業典禮完左之後我見到你囡囡同你先生, 但見唔到你, 同你緣慳一面tim

Y-3,

唔該哂你呀, thank you very much!   

Y-3,

公公當然開心啦, 個日好彩有個媽咪自己一個係2/F., 所以我同佢換左張飛

JadeCheung,

庭庭好鍾意叫人去佢屋企玩, 但去到佢又唔比野人玩wor, 激死

今日庭庭係學校都玩左水啦, 佢話有Nemo同烏龜, 仲有可以潑水, 好開心呀

問左老師, 佢地每日幾個幾個咁去玩, 可能會玩到下星期都未定   

仲有, 佢今日同我講老師話學校遲d有運動會, 你地有無聽過?  唔知真定假

Lion_King,

please check pm too, thanks!!

學校今日派左通告, 明年不用加學費, 即係我地一個月交$787.-咋
‹ 上一主題|下一主題