用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 victoria interview
go

victoria interview [複製鏈接]

我想問下呢, 當teacher 比instruction 小朋友時, 家長在旁邊就不能出聲呀?  例如repeat 多一次instruction等, 並不是作出任何提示.

原帖由 EvaKim 於 11-2-24 22:38 發表
No questions for parents.  For the Chinese part, some toys on the table and the child could pick whatever they want, then the teacher gave simple instructions (e.g., can you put three rings into stick ...
奇蹟只會發生在永不放棄的人身上~~ 8-)

我仔響海怡INTERVIEW, 我仔個組D 小朋友都好平均, 當小朋友玩TOYS 時, 有一位英籍老師行埋黎問我野, 問我平時小朋友響HOME 用咩語言, 同小朋友有無返PLAYGROUP.

我就平常心, 收阿仔當好運, 唔收亦無咩野, 因為實在太多小朋友考, 以阿仔O既大路表現實在好多小朋友都一樣做到好好.

亦有朋友的孩子舊年有去考, 話佢住屋苑鄰座小朋友有考, 當日喊到"湯"豬咁所有動作同反應都做得唔好, 表現好差, 但到開學時, 見到果個小朋友著住維記校服, 原因係小朋友父母係律師.  我聽就係咁聽啦, 事實係唔係就唔知喇.

原帖由 lollipop2009 於 11-3-5 19:12 發表
我個組都有小朋友由頭喊到尾,亦有小朋友什麼都不肯做,不過咁多人in,我相信做到所有要求的小朋友都不少,雖然我小朋友都in得不錯,我都冇把握可以考到,因為真是太多人了!  離開前不記得看noticeboard,請問5日班,3日班和2日班,各 ...

hi ALMENNG511
你地今日IN 幾多點呀? 我仔就3點.
你講得好ARM, 校舍真係唔大, 尤其個唱遊室TIM.  無記錯呢, 康傑好似仲大過維記.

原帖由 ALMENNG511 於 11-3-6 00:18 發表
今天我們IN海怡果間,囝囝表現平穏啦,相比其它bb未見突出啦,不過個人覺得校舍唔係好大,因為囝囝返緊ymca pg,有好多大hall玩,相比有點不足,原因我只想個囝囝在幼稚園玩得開開心心,所以認為環境好重要,唔知大家點睇... ...

我都想講呢, in 果日d 媽咪係show off 多過小朋友, 同場有個小朋友都係無咩反應d bb 黎, 佢媽媽就不停PUSH佢小朋友跟做, 但果個媽媽就響果段時間用晒3種語言, 普通話, 英文同廣東話, 全部都好流利o既.   但當時我聽到個心諗洗 5洗咁跨呢?

原帖由 baby-cj 於 11-3-7 12:02 發表
我個女in寳翠園, 表現真係好一般, 但同組有個小朋友就十分失控, 又叫又喊, 最surprise嘅就係佢mommy 都失控, 係咁閙 "stop it" "what's wrong with you?" 連老師都俾個 mommy嘅反應嚇親    ...

‹ 上一主題|下一主題