用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

del. [複製鏈接]

我仔都係呀, IN IN 下用英文問.  但都見老師有愛心O既.  講真,我都覺得校舍真係麻麻地LOR.
奇蹟只會發生在永不放棄的人身上~~ 8-)

我直頭無聽到講座, 因為我大女要趕住去上堂.
照你講, 得80個位, 一半都無....真係要諗清楚喇.

原帖由 Kpang 於 11-11-12 22:14 發表

重有一星期有兩堂普通話,又話以自理為主,即係課程不深嗎?我無聽講座,係我先生聼。佢話高小比80個位給高幼。

又話高幼課程可涵接高小嘅,好似有d矛盾咁!

有冇親身聼講座家長補充? ...

如果真係KG 收左我仔, 高小又收埋我仔, 我就5會再諗大抽獎LOR.

原帖由 vnghk0001 於 11-11-14 10:10 發表
高記要簽同意書放棄大抽獎架。

vnghk0001,

我仔呢, 因為得十分所以當年想入天主教會, 但諗清楚就想拎埋呢5分天主教分, 阿仔都係得15分, 15分真係無得爭.

我係真係好希望阿仔入到高記幼稚園, 但如果入5到呢, 就響原校讀喇, 努力一年後, 到時會K2 再考過.

原帖由 vnghk0001 於 11-11-14 11:07 發表
Hi 小艾比,我都係,阿女得15分,大抽獎真係冇安全感,我老公係教友,都希望阿女讀,然後再安排領洗Tim。

唔知高幼幾時寄信呢, 收到OFFER O既家長記住第一時間上黎講呀.

原帖由 Kpang 於 11-11-14 13:25 發表

haha....应該係个鬼佬同普通話Miss企足一日

見網站有个室內小型slide, 大型就唔見la. 或者出年装修后有呢?!

哎呀, 你做左我想做O既野, 唔該晒你, 真係好緊張呀.
其實阿仔IN 果日都係一半半, 有D 識講都5肯講, 有D 好似好難O既佢又做到WOR.

原帖由 vnghk0001 於 11-11-15 09:30 發表
剛剛打去問,會係星期四、五寄出通知呀。

我都係like 聖士提反小學赤柱wor, 我住南區嫁, 所以都方便, 你呢?

原帖由 vnghk0001 於 11-11-15 10:04 發表
我真係鍾意高記,所以好緊張呀。
其次係聖士提反小學赤柱呀,遲兩年會試。

其實無所謂架, 即係等於我響香港仔出北角一樣LOR, 如果高幼收我仔的話.

原帖由 vnghk0001 於 11-11-15 11:20 發表
我住北角架,我check 過車程都係半個鐘。

cmir,
你仔係 5係上星期六下午大約3點in嫁?
我果時見到有個小朋友喊呀, 佢父母就比朱古力小朋友食氹佢lor,
我覺得又係o既, 小朋友去一個陌生地方係驚o既, 我仔初時都驚嫁, 佢要拎toys 時都提我隻手去拎嫁, 後來慢慢熟落好d 咋.

等信o既日子個心真係羅羅鬈, 好彩e+已經過左半日, 唔知有係唔係聽日會有人最快收到信呢?

K1呀!!

原帖由 gloriababy 於 11-11-16 12:56 發表
hihi小艾比, your kid is also applying K2?

哇, 好緊張呀.......
即係聽日多數收到啦.......

原帖由 cmir 於 11-11-16 14:18 發表
Just called the school, letter was send out today......

咁K1呢?

原帖由 日日見住你 於 11-11-16 15:53 發表
同埋我覺得即使呢一輪出信唔收,但一定有人收左都放棄的,其實最終我相信係會百分百收.除非間學校有一個底線,如果太差,有位都唔收.

所以大家都唔使擔心,唔使緊張.

...

vnghk001,
你囡囡無事呀? 希望佢可以快D 出院啦.
你囡囡上星期六IN 成點呀? 有無信心?
另你自己仲有無KG 做BACK UP嫁?

原帖由 vnghk0001 於 11-11-16 16:07 發表
如果可以明天收到信就好啦,如果收,星期五唔去靈糧堂到in。
不過阿女剛剛入院吊鹽水,都唔知明天可唔可以出院。

其實如果高幼收左你女, 你都5會再去其他kg 考啦, 我真係充心祝你聽日收到要交留位費o既信. 等你地全家都5洗咁擔心同忙.

我就黎失理智tim, 心急到想聽日lunch 返home 開信箱睇, 然後再返工.

好彩我仲清醒, 都係決定順其自然啦, 放工返home先 開信箱喇.

今日一日流流長點過? 我揀左聽歌, 一返到公司就塞全耳仔聽歌........

哎呀, 做一陣野上黎就聽到呢個消息, 真係 5開心呀, 仲要等.

今早我送大女返學時, 佢班主任同我講, 今次佢統測成績進步左, 同佢操行都比舊行好左, 我就緊係開心啦.  心仲諗, 一早未夠8點就聽到好消息, 不過就係阿女o既, 咁..., 係 5係應該好運陸續黎啦, 放工....放工都應該有好消息o既.....

點知......, 星期五我驚無今日咁good luck 喇.......

我係覺得, 如果收左就一天光晒, 跟住落黎o既KG 係5會去IN
就算IN 高幼之前, 我仔係一間都無去IN過, 因為我只想入就係高幼.

如果高幼5收O既話, 我仔米照響舊校讀LOR
之後就要PLAN 阿仔要點, 要點樣補底, 小一再考直資同私校,  不過就算高幼收左佢, 我都係PLAN 再補返D 咩比阿仔先可以令佢有機會上高小.

總言之, 收5 收都有好多野PLAN.  所以如果收左, 個PLAN 易攪D, 煩少D喇.

andersmama,
我希望收到我仔同你仔, 到時可以一齊搭校車喇.

原帖由 andersmama 於 11-11-17 12:21 發表
我日日都好期待放工返去開信箱, 不過每日都無信囉!!!

我仔係in 高幼之前都in左3間, 全無音訊呀! 佢一句野都唔肯講, 都預左無offer, waiting list都唔知有冇呀!! 打定輸數!!

st. paul church都係今個星期收信, 真係 ...
‹ 上一主題|下一主題