用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 明天(24/9/2010)開始,就要交自行分配學位的表格,心情緊 ...
go

明天(24/9/2010)開始,就要交自行分配學位的表格,心情緊張.... [複製鏈接]

我都唔知自己點解咁緊張. 又無得好好準備, 都係照交表之嘛! 呢幾日仲發左 2 次惡夢, 夢見派左間 9 唔搭 8 學校. 希望聽朝交左表會 relax 少少!

申請人係你定你老公/老婆呀? 如唔係你, 就要帶埋佢 id copy.
原帖由 dlmcdlcl 於 10-9-23 23:55 發表
怕自己睇漏眼, 我帶以下正副本, 有漏既提一提我吖, TKS

申請人出世紙 (正副本)
住址證明 (正副本)
受浸證明 (正副本)

仲有冇其他呀??? 洗唔洗帶埋我2公婆的I.D. COPY 呀?? MANY TKS....真係好怕帶漏野. ...

受權書? 點解我見唔到有講? 係 standard form 定配偶就咁寫一封就得呢?

分數高就話姐, 今朝有個家長至同我講 (佢仲係大女在校, 世襲佢二女其實入硬), 話佢大女當年係 waiting 入, 佢果時一早去排好前...當然有無關係無人知, 但為求保險同埋表示誠意, 佢今朝都係晨咁早去左排隊.

我都係咁諗, 諗住 d 人會認為早交有誠意,叩門有幫助.

原帖由 BBTWIN 於 10-9-24 16:39 發表

我仲諗住第一日先係最多人交form tim, 不過超熱門學校如la salle, 協恩, Maryknoll應該唔會少人得去邊.

我仲衰, 一見阿女同學, 佢係世襲位.  我跟住佢希望沾到下佢d 旺(校)氣.
我前面有人用稅單做住址證明, 有人就唔知自己住咩網, 仲以為右上角校網係填學校個網.
我申請果間都有 mark 排隊次序.

原帖由 BBTWIN 於 10-9-24 17:19 發表

呢個世界就係o甘, 有冇關係絕對係一個關鍵. 跟本唔會有公平呢樣野. 表都交左, 平常心羅.

老師算唔算成員呀?

負責我果位職員寫得慢, 我俾人地遲來先上岸, 不過我到佢得 15 分, 扣埋世襲位同學, 同我 "裝" 到前面 3 個得 15 分, 我都應該 5 名內架啦.

原帖由 BBTWIN 於 10-9-24 17:38 發表

o甘學校係咪唔應該收佢地既文件先, 但係我見佢地都有收. 今朝帶漏文件起碼有4,5個. 我諗我係排第8. 如果唔收佢地文件, 唔排佢地次序, 我就係第3個. 到時自行有人放棄, 我應該好有機, 哈哈 ...

等我地發下夢先呀嘛 ~~

原帖由 doryee 於 10-9-24 17:43 發表
到有人GIVE UP學校係咪用FIRST COME FIRST SERVE都無人知
可能一早已經打好關係都不定啦

唉 ~~ 望都望正取, 一 take 攪掂, 唔使 wait , 唔使二輪靠運, 叩門靠誠意.
‹ 上一主題|下一主題