用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 睇到派位結果...好唔開心!!
樓主: nataliepsc
go

睇到派位結果...好唔開心!! [複製鏈接]

遊戲仲未完, 努力努力再努力. 我今年都係一個升小, 一個考K, 頭都暈. 勸樓主一句, 有兩個, 次輪策略保守一些比較好, 因為你的賭注比別人加倍.

即係生仔唔好差3 年, 睇你講都覺得辛苦.
我無咁激啦, 最多一天三間K. 算少啦.
原帖由 PoorParent 於 10-11-23 09:32 發表
Me too P1 & K1 application at the same time
~ 30 interveiws in 2 months' time
4 interviews on one Saturday.

救恩K收左我仔. 但我將來考小係Target 傳統D, RC/St Paul Boys 呢類....大家點睇?
雖然唔係直升小學, 不過有一間機會大些的在手個心又真係定少少.

我好明白你情況, 我都係放棄左一間英小, 入左一間傳統到不得了的谷谷谷學校. 不過我知你報果間雖然係英文小學, 但都有一科中文科, 一樣可以壞大事.  可以做, 就係由而家開始谷谷谷中文.....
原帖由 nataliepsc 於 10-11-24 01:31 發表
多謝您既advice, 但係我地有d難處...想選擇呢間係因為佢英文授課, 而我囡囡中文實在弱, 5歲幾大部分中文字都未認得,  雖然我地呢幾個月都嘗試幫緊佢, 但入到其他傳統學校可能會好辛苦, 所以次輪可能都會照報...請問 ...
‹ 上一主題|下一主題