用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 培正幼稚園家長-----請進
樓主: KK
go

培正幼稚園家長-----請進 [複製鏈接]

Re: 培正幼稚園家長-----請進

彥彥媽咪,

大彥d相好靚呀! 特別係架電單車, 好真呀! 另到我都好心急想同你地分享下我d相, 我都係吾等佢地張cd 喇, 過兩日scan 左d相上黎比你地睇下先.
:wave: :wave:

彥彥媽咪, ellen, kichingma,

終於得閒 scan 左 babyhouse d 相. 順便請你們睇兩段movie (在簽名位). password 請收 pm.

ellen,

陽陽點呀? 好番末呀? 今日有冇得參加生日會呀?

J's_MaMa,

生日會不用穿運動衣, 只帶生日袋, 不用帶水杯, 每位同學會有一支益力多, 一個蘋果, 兩件美心雪方蛋糕, 一至兩盒糖果/餅乾, 還有每人一件小禮物, 生日的同學還多一年大禮物.

彥彥媽咪,

我改左條 link, 今次吾駛 user id 喇, 再試下.
何文田街, 幾好呀, 話吾定我下次搬都會搬去果頭喎, 我大女一星期有兩天會在何文田大廈補習, 每次都要我去接佢, 話吾定會揰到你呀.
我仔仔現時也正在 ymca 學初二班, 上午學完, 下午返學, 細女還末開始學, 彥彥開始了嗎?

kichingma>>>
佢地唱緊魔球小仙女呀.

ellen>>>
你 click 入條 link 後, 會問你password, 打入我 pm 左比你的password 就可以睇到架喇!!!

彥彥媽咪>>>
搞喇! 搞喇! 好野! 有得玩!      

e....我個仔條長灰褲都係獅子石道買喎, d 料都ok架. 學校的女仔校服裙是背部扣紐, 但係獅子石道的校裙就係背部拉練. 我末試過係果度買幼稚園的體育服, 不過試過係果度買小學部的體育服就勁起毛粒, 所以見議體育服都係係番學校買好.

各位媽咪,

今天的校慶開放日, 各位家長有去參觀嗎? 中學部的禮堂好靚呀, 還有一個攀石牆呀, 連我仔仔都忍不住要去爬一下牆. 新鋪的培正大道係好靚, 不過就比以前滑, 特別是落雨天, 我見不少學生都在大門口位置滑倒.   聽說小學部的禮堂明天舉行過告別儀式後就會拆卸, 各位有把握機會在禮堂前影番相歷史照片嗎?

cacama>>>

其實我都吾係參觀左好多地方, 可能我平時都成日到學校, 反而興趣不大, 我只觀賞了幾個表演就到中學部玩左幾個遊戲, 就巳4點, 夠鐘走人喇.

kiching媽咪>>>

我們在中學部遇到鄭先生, 她還介紹她讀中學的囡囡給我們認識呀!

yen_03,
我囡囡03年5月出世, 係咪都要06年9月入學呀 ? YES
我係咪應該下年九月留意及寄 form 呀?大約10月
我家住屯門, 係咪好似遠 o左 d 呢 ?
有無校車 ?有校車, 不過最遠好似只去到深井

kichingma,

李先生真係好nice 架, 佢每次見到樂樂都要攬下佢同埋話好掛住佢呀!
係呀! 最好多d帶囡囡返學校行下, 熟悉下環境, 到時無咁"生保".
旅行帶埋囡囡去應該無乜問題, 不過你就辛苦d囉, 爸爸去吾去呀? 果日我都會帶埋哥哥同爸爸一齊去. 到時見!
下個星期五要交環保吊飾, 今次好似係第一次要整咋, 仲末諗到整咩添!!??

彥彥媽咪,

今年康文署派的花叫"四季秋海棠", 間間學校都係種呢隻花, 自由講場有個 topic 講呢隻花, 因好多媽咪都係末種巳死. 聽佢地報料話花墟有二間店有花苗買, 有 $5 同 $10 一盆, 有間仲寫明交功課用, 你可以去看看. 另外, 學校派花的那天也有派發一張花的資料, 上有圖片可看, 如你想看實物, 可給個email 地址我, 我第一天巳拍了照交功課用, 可以email 張相給你. 買到新花後, 要記著淋水時不要淋濕葉面, 否則葉會死!

Ellen>>

我明天返學校做家長義工呀!

彥彥媽咪>>

買吾買到花? 我仔仔果盤種得幾好, 囡囡果盤死左lu.

jwong,

Yes, this friday is the english test.

jwong,

我班的老師只給了我們上學期評估的 schedule. 下學期的schedule 還末告訴我們. 7/1的評估是這個學期所有科目的最後一次評估. 我仔仔還告訢我在這個星期他們分別還考了體育, 音樂和認字.
‹ 上一主題|下一主題