用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 有無人20分入到 Maryknoll 呀 ?
樓主: chewsyc
go

有無人20分入到 Maryknoll 呀 ? [複製鏈接]

醒目開學勳章

原帖由 w_y 於 10-11-24 10:14 發表
三天了, 我諗可能要咁問....係咪真係有25分都入唔到咁無陰功呀?

係呀......咁多日以來,只見不斷有post問20分有無人中,
但一個回覆都無,真係咁低調?還是.......

反之st mary ,天神,marymount等都有幾個bk媽話20分中

醒目開學勳章

原帖由 brian61950 於 10-11-24 16:46 發表
會不會因為用中文問,所以冇人應?

唔知有乜人識法文或德文,試下問睇下點?

wirklich 、vraiment  !!!!!!!.....

醒目開學勳章

原帖由 TMMA 於 10-11-24 16:37 發表

係呀......咁多日以來,只見不斷有post問20分有無人中,
但一個回覆都無,真係咁低調?還是.......

反之st mary ,天神,marymount等都有幾個bk媽話20分中 ...

重有很多bk mum 說15分中了下列學校

st. paul (net12)
st. frances (net12)
軒下 (net 12)
kowloon tong holy family (net41)
kowloon city holy family (net41)
kowloon tong 官立 (net41)
fung ching (net95)................

醒目開學勳章

原帖由 YinKiuLam 於 10-11-25 20:32 發表
if true with 1x every year. not too bad. More parents will try.

但之前幾年好似多d學位

(以前about 35-36 人一班,
依家好似只有30人一班 ~~即少了30個位)

另外出生率and"教友" (如之前那些慕道班等....)上升,亦會影響20分的抽中機會

所以有傳今年無20分中,有可能是真的都唔奇......

醒目開學勳章

原帖由 JodisMama 於 10-11-25 22:36 發表
但如果要叩門, 甲乙部都要第一志願先有機會, 所以都好煩....

因為分分鐘抽唔到..又唔想放棄

我覺得你填唔填佢(第一、二round)都不是最重要,因有太太太.......多人放這些學校做第一位,在round 3(叩門),我認為重點在﹕

"識人好過識字"   

醒目開學勳章

原帖由 MonsterIn 於 10-11-26 10:19 發表
好簡單!

因MCS自行太難,所以揾其它心儀又大會機ロ既試下。得咗,有穩胆,再博MCS叩門。叩到開心,照轉。叩唔到,讀返自行嗰間都冇壞!

情况就如揾私小做胆加大抽獎一樣。

...

有d人真係好有運的
‹ 上一主題|下一主題