用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

IELTS [複製鏈接]

真係好confused!阿仔Lower fifth 已過英國讀書,now 巳經six form,聽人講今年要考IELTS 試,但又有人講如果gcse考到A就唔使考IELTS,又有人講已經係英國讀緊書就唔使考,究竟使唔使考?thank you!

3    0    0    0

引用:Quote:原帖由+1g2bmum+於+15-10-13+發表多

原帖由 DKmum 於 15-10-13 發表
提議你最好send email 直接和心儀嘅大学查询to avoid surprise at last
但其實咁早,都仲未決定去邊間心儀大學,所以未去睇咩大學咩requirement!

回覆:IELTS

如果要考,係唔係而家要開始讀書,今年Christmas 返嚟考or next summer 先考呢?thank you?

聽人講話如果學校take english 為first language,就唔使再考IELTS,係咪真?但gcse 只係欏B,有冇問題?

引用:咁鬼仔鬼妹使唔使考ielts?你已考igcse+firs

原帖由 samsam123321 於 16-01-14 發表
咁鬼仔鬼妹使唔使考ielts?你已考igcse first language,即係native speaker. 咁ielts 全名係咩? ...
但考gcse, 唔係igcse 咼!

咁即係話non Jupas 返黎報,佢地唔會睇gcse,一定要睇IELTS?

‹ 上一主題|下一主題