用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 宣道幼稚園 2009年 ~ 升K2 ~ 請進
go

2009年 ~ 升K2 ~ 請進 [複製鏈接]

原帖由 makjac 於 09-8-31 12:20 發表
我地3號車轉左時間呀, 返學早左20分鐘, 車同褓姆都轉左, 放學遲左10分鐘左右, 問題不大....

我想問下大家, 星期五返學你地會唔會比小朋友帶埋流感停課期間的習作紙返學交呀? 因為我打算比個女只係帶暑期功課的閱讀 ...

HIHI, 我地轉左車,但時間差唔多,係放學接車早左10分鐘.

我睇通告又話只係帶"空"書包同少量茶點...........,流感期習作紙5/7家長日已經交左.

原帖由 makjac 於 09-8-31 16:29 發表
交左功課....kakak我交都未交過wor, 即係唔收架啦, 咁我星期五唔放入書包luuuu, 不過就照交暑期功課的閱讀報告!!

係呀, 要帶茶點, 唔好忘記呀!!一陣餓親佢地就慘luuuu

今年你地估仲係唔係何老師佢地做班主任呢?

...

我諗應該會轉班主任喇

原帖由 chongtingmama 於 09-9-4 21:12 發表
仔仔今年k2B, 何老師同黎老師, 佢話佢係顏色組喎??????

係喎, 天穎話佢係黃色組, 10月2號去旅行, 希望個日會好天啦~~

原帖由 ICbaby 於 09-9-7 19:40 發表

makjac,
係, k2 工作套只放回條及手冊
Playtime Phonics 唔再放係工作套度架喇.

你地就好喇, 可以睇影片.
果日要同囡囡去游水, 撞左時間呀......咪叫c6一個人去囉, 話時話, 我都怕c6老人痴呆, 講小左比我聽:happy ...

乜唔可以貼貼子咩, 呢樣我又聽唔到添(到我失憶.....)只係知只可以掛一種飾物, 夏季係藍色頭飾, 冬季係紅色頭飾,

原帖由 fskaren2002 於 09-9-8 12:27 發表
大家好呀!!!!
其實上星期六嘅學校家長日我都no show呀, 因為都撞正亞囡d課外活動呀! 真係可惜啊! 係呢可唔可以講吓而家pm班係唔係分咗A/B兩班呀? 同埋分顏色組定動物組呢? ...

PM班應該都係得一班, 我地K2B今年就轉左係顏色組, 而今年就有4班K1

原帖由 fskaren2002 於 09-9-8 18:04 發表
irene0410, 你小朋友係唔係am class呀?

係呀, 上午K2B

原帖由 fskaren2002 於 09-9-9 11:00 發表
我想問大家, 訂購咗50週年紀念冊; 係唔係只有本紀念冊咋? 乜唔係有隻vcd咩?

家長日個日講話vcd未燒好,所以要遲d先俾到我地.

原帖由 makjac 於 09-9-9 12:13 發表
YYING:

都知你好忙要揍小朋友, 聽yingying講佢多左個細佬wor, 恭喜晒!
阿yingying同悅心今年分開左組, 悅心話唔開心呀, 想同yingying同一組! 又話佢會叫yingying上校車一切返學wor, 佢地好似真係好老友記wor!
家長 ...

makjac,
其實星期六個日我上到課室都見到你.....

原帖由 yying 於 09-9-9 11:00 發表
各位媽咪,

好耐無上來啦因為剛生完BB坐緊月, 瀅瀅話藍組跟黎老師, 黃組跟何老師.

yying, 恭喜晒呀, 生左個BB仔, 希望你好好坐月.

我問天穎喺課室同邊個同學一齊坐,佢話係同瀅瀅坐, 佢仲話係佢好朋友呢.......

Hi, 你地會唔會報家長班呢?

我想問問大家書包入面除左本playtime phoenix之外, 仲有無放其他書?因為我睇通告話主題書, 但天潁又話唔晒帶..........

原帖由 ICbaby 於 09-9-24 17:36 發表

佢地好似成日換外藉英語老師咁o既 ??
上年走左1個, 換了mr.a, 今年又換 ?

甘今晚要提亞女帶主題書先得.

舊年個外藉老師唔係francis咩?因為我見亞女有張相,我問佢先生叫乜野名,佢同我講話係francis, 但就同我喺校刊介紹個位唔同囉........

原帖由 Edgar媽 於 09-11-3 13:37 發表
請問冬天校服係唔係著黑鞋 ?

係呀, 所以今晚都要去買黑鞋同灰襪

HIHI, 各位媽咪近來點呀?

原帖由 NatalieMaMa 於 10-8-17 01:27 發表
Hi, 各位好, 請問K3係咪9月1 日開學? 返幾點? 之前有冇家長會?

K3係3/9開學, 家長日係11/9先開.
‹ 上一主題|下一主題