用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 宏福幼稚園 07-08年宏福幼兒園媽咪繼續入o黎傾~(PART 5)~歡迎新朋友 ...
go

07-08年宏福幼兒園媽咪繼續入o黎傾~(PART 5)~歡迎新朋友加入 [複製鏈接]

我都報到先.....  哈哈.. 仲以為我今日返左大陸, 我包尾添..

各位,
呢排好唔得閒, 所以冇上黎留言...   

snoopyhk,
其實我都覺得奇, d手足口病多數都起水泡同埋爛晒咀架嘛..  但係Jason d病徵都唔似既?  不過唔係仲好.. 唔使佢咁辛苦....   同埋Jason真係好叻仔...  抵鍚

Hongmimi,
恭喜你得到故事創作大獎..  咁多人參賽你地都攞到獎證明你地幾犀利呢..    哈哈..  你同匡sir可以轉行去出故事故喇..  

ElainAiolia,
我聽日去唔到喇.. 你玩得開心d啦.. 如果你有野問就隨時打俾我啦.. 我好樂意解答你架..

又要返去做野先......

嗚嗚..
星期六日都係雷電呀......  乜揀d咁既時候黎落雨呀... 激死.......

得閒諗定室內有咩好玩, 落雨出唔到去玩都有d細藝嘛..

你整得好靚喎.. 多謝晒呀...    你公司無野做好得閒呀?  哈哈..

原帖由 hongmimi 於 09-6-10 09:39 發表
pcdogxx,

祝妳 生日快樂~   全家身體健康~ 想要果樣就有果樣~ 鈞渝 & 渝爸都聽晒妳話~  

我而家係麥記hea梗等鈞渝放學, 好彩有部機玩下者!!
鈞渝今日都打敗仗, 有d咳同流鼻水, 陣間要帶佢去睇醫生

星期六camp我想問有邊個會去但唔過夜架?

過夜:
pcdogxx
Hongmimi
626mama

唔過夜
天藍
喬喬媽咪

我地諗住果日中午入去食埋 lunch, 跟住去東涌百佳買晒野入去渡假屋放低d野跟住就起程出去掘蜆

我星期六早可能會去荃灣街市買定d bbq 食物, 有無人有咩想買?

我都有收到呀...   唔知佢係咪全部同學仔請晒呢?  不過同學仔一齊玩佢地可能會好開心既...  所以我諗都可能會去..    Matthaw7月11號, 旻旻7月12日,  哈哈.. 如果去晒.. 連續兩日都去麥記開生日會.. 哈哈...

原帖由 hongmimi 於 09-6-10 11:52 發表
pcdogxx,
今日生日放假呀? 渝爸呢? 有無得放? 等間放學去邊玩?
擒日鈞渝有無收到mathew既生日會邀請? 會唔會去?
我未決定但匡匡話要去...

多謝各位...   今日都係麻麻地.. 因為鈞渝d鼻水同咳都好嚴重, 所以都冇乜心情去玩!!

Hongmimi /  626mama,

我都係咁諗, 裡面買燒烤野一定貴好多...  所以係荃灣買完直接入去渡假屋可能仲化算...     

咁不如係荃灣食完野先一齊買野再入去啦..  荃灣買野都好方便...   同埋搵地方食飯都選擇多d...

天啊天啊...   唔好落雨啦..   咁難得咁開心可以入去camp!!

原帖由 hongmimi 於 09-6-10 12:03 發表
pcdogxx,
舊年入camp都係東涌買野, 無記錯果間百佳d野都幾貴下, 特別係蔬菜/肉類果邊d fresh foods, 我諗去街市買定呢d會抵d~

妳係咪去楊屋道? 幾多點? 我join妳~

...

Hongmimi,
你d k1 書唔好賣出去呀...  我隔離屋個女岩岩轉左讀我地果間..  你諗住幾錢出售呀?

唉..  停課兩星期..  返黎得返2日..  又放暑假.. 真係把鬼...

天藍,

祝你生日快樂..  青春常駐, 昊藍聽聽話話... 錫晒媽咪...
   最緊要都係祝你全家身體健康.. 快d發達唔使受同事氣..  呵呵!!!!

Hongmimi / 626mama,

唉..唔知點解去完個camp 鈞渝好似曳左好多咁...   都唔知點攪... 成日好似借左聾耳陳對耳咁呀....  扮聽唔到... 激鬼死我..

我send 左張statement 去你email架喇.. 你得閒先俾返錢我啦..

我都見佢地係玩 cushons 果陣係最開心既..  哈哈...  如果可以玩埋水濕埋身, 我諗佢地仲開心..  果日俾我地阻住鈞渝同匡匡玩下水禮. 佢地幾冇癮....  呵呵..

原帖由 hongmimi 於 09-6-17 13:47 發表
天藍/ElainAiolia,
weekend真係好好玩~ 班細路好開心~ 匡匡返到屋企問幾時又同朋友仔去渡假屋~

匡爸影左一段鈞渝唱歌片段好搞笑架~ 不過我無鬼用整極都整唔到上facebook, 而家仲諗緊點搞~

626mama/pcdogxx ...

rplyan,

我都收到你d資料喇...   你咁忙仲要影印俾我地..  仲要係精美包裝..  又highlight埋...    真係唔知點感激你好..    下次見面.. 我叫鈞渝錫返你一啖....  暫時收住呢個先啦..  哈哈哈.....

Hongmimi,

岩岩626mama 打左電話去約試堂..  哈哈.. 我都唔執輸冇蝕底又跟埋一齊試...  我地約左星期六 4:15, 應該同匡匡一齊...  死啦.. 3個都係識得.. 又鬼咁曳.. 唔知會唔會影響到匡匡掛住玩呢....   

原帖由 hongmimi 於 09-6-22 11:39 發表
626mama,
岩岩pcdogxx打俾我, 我知道喇~
我將匡匡畫班資料講左佢聽, 佢會幫我pass俾妳~
妳有任何想問, 隨時打俾我呀~

Hongmimi 同天藍本身都已經係一本小學中學天書..  哈哈.. 問佢地樣樣都知既..   真係犀利.....

唉.. 我乜都唔知真係有d羞家...  證明我有幾懶呢..  又唔做功課.....  好彩有你地d明燈指點迷津..  

岩岩同626mama講, 不如試完堂夜晚一齊食飯吖.. 你今個星期六得唔得閒呀??  

Elaine, 你咁近得唔得閒一齊食飯呀?  哈哈... 攪大佢...

原帖由 hongmimi 於 09-6-22 13:35 發表
哈哈哈~ 626mama咁快手? 妳又唔執輸? 仲要同匡匡同一時間? 呵呵~ 咁實嘈到拆天...

ElainAiolia / Hongmimi

特別報告..... 我地果度一座有人中左豬流感呀..  你地都要小心d呀...

天藍,

昊藍爸有冇話你聽佢尋日搭巴士見到我呀? 其實我一上車就見到佢..  不過我又唔係好肯定係咪佢喎, 所以冇同佢打招呼..  跟住成程車佢同個朋友定唔知同事傾偈....  係咁講點整麵包..  哈.. 我更加肯定佢係昊爸喇....    我係咁聽係咁偷師..  不過佢地果d太高層次我聽唔明呀..    你快d叫昊爸開班教我同626mama啦......

ElainAiolia / Hongmimi / rplyan..

我地聽日去邊到食飯好呀?  係咪都係去返打邊爐??

Dear All,

我頭先入去天文台睇..  個風今晚係最接近本港..  聽日 11點到應該遠走高飛喇..    只係驚佢唔知會唔會落雨者...   大家有冇意見食咩呀?   

天藍,
我地4:15試堂..  試完都5:45..   所以應該都冇咁早食飯.. 你如果join我地.. 放低晒d野先出黎啦..

原帖由 天藍 於 09-6-26 11:43 發表
pcdogxx /  ElainAiolai / hongmimi / rplyan,

想問你地明天會約幾點食飯? 因我都想參加, 但
昊藍明天興趣班放2:10p.m., 我想同昊藍回家
後放低d野再出來, 但剛聽收音機天氣報告今晚
有可能掛3號風球, 如明天大風大 ...
‹ 上一主題|下一主題