用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 嘉諾撒聖心幼稚園 09-10 LK A.M. 同學會
樓主: BreMa
go

09-10 LK A.M. 同學會 [複製鏈接]

我個女盈盈都係LKA班呀

WINNIE, Alisya 幾好嗎?

BreBre 媽, 你阿女係咪思言呀?

原帖由 薳然媽媽 於 09-9-1 23:47 發表
我阿囡Evelyn都係
  1. LKA 呀,
複製代碼
多多指教 .
我覺得班主任胡老師相當好呀 .

小童軍係BOYS架,所以ALISYA要報小蜜蜂啦,我都有幫盈盈報

原帖由 winwin413 於 09-9-3 22:07 發表
各位Mami,你地會唔會報興趣班呀?
Daddy 想 慧琪報奧數,我就想慧琪報小童軍/小蜜蜂!不過請問有冇人知小童軍/小蜜蜂有乜野分別?

點解呀?

盈盈幾好呀,同舊年比,真係大個女好多,把口鬼咁厲害 朱老師舊年學期尾都話俾盈盈同慧琪激到笑死  

原帖由 winwin413 於 09-9-3 00:03 發表
Aliysa Ok 啦!不過第二日已經要掉位喇!
盈盈都好嗎?

Hello, BreMa!  we met in Aliysa's birthday party before but probably you forgot    um... do you remember that a man carried a baby girl in the parents' day?  I'm the mother of that baby girl (i sat opposite to you)   
Ying Ying also likes Ms Wu.   so nice

原帖由 BreMa 於 09-9-5 08:55 發表
Hello 早晨大家好! Nice to meet you all here!

Bcwong: Yes, 我囡囡係思言! Hope your daughter is enjoying LK life. Mine said she likes Ms Wu just as much as Ms Chu from NCC.:loveliness:

Hello W ...

Hi Joyce!

In case Katherine can join the group, I'll let my maid to pick up Katherine and then take taxi to get home, if my parents are not available on that day. i think it's safer for my baby, Katherine and my maid.  you can also consider this arrangement

原帖由 joycemickey 於 09-9-5 10:56 發表
Hello All Mum & Dad,

大家好呀! 囡囡苗苗由 NCB am上LKC am. 我都想俾佢參加小蜜蜂..但要自己接放學..真係有d 困難.

薳然媽媽,

好替你開心,小朋友其實真係好想爸爸媽媽陪自己多D架

我亞女都入唔到小蜜蜂,沛盈有D吾開心,猛問點解
佢依家入左交通安全隊,希望佢可以投入,識多D新朋友啦

好可惜我未可以做FTM,但希望有日可以做到
沛盈成日都話想媽咪吾番工,留向屋企陪佢玩,放學接佢...甚至佢都同NC老師講tim,有時都覺得好心酸。

但升上K2好左好多,再加上今年多左妹妹陪佢,公公婆婆又陪佢玩,所以無咁多投訴  

小朋友向成長過程中,父母既角色非常重要,我哋要做一個好既聆聽者,小朋友先至會肯同我哋分享佢地既感受,從而我哋可以作出適當既教導。你今日既犧牲会有回報架

原帖由 MySweetBB 於 09-9-18 00:05 發表
沛盈媽咪,
多謝您呀 !  您都係FTM ?  大家CHAT多D呀.
我都想阿囡入交通安全隊架, 因為D制服好似都幾靚, 但唔知點解阿囡斷言話唔參加, 不過就問我基督小幼苗係咩, 我話係聽耶穌大哥哥既故事&唱歌仔, 佢就話要參加啦.  ...

妹妹九個月大啦,依家我同老公.、家姐朝早出門口時,佢會好吾捨得我哋,有時仲喊咁口,好攪笑

家姐好錫妹妹架,但當然有時都會有少少呷醋,試過專登做D BB舉動,引人注意
沛盈由上星期二開始病,因為佢氣管弱,医生叫佢今個星期都吾好上學,留係屋企休息

原帖由 薳然媽媽 於 09-9-28 00:28 發表
您家妹妹幾大呀 ?  家姐仔錫唔錫妹妹呀, 有無呷醋 ?  我細囡BB時, 家姐好呷醋, 依家妹妹大左啦, 反而係妹妹呷醋, 成日打家姐.  家姐多數都錫妹妹, 因為佢鐘意做大家姐.

我大囡同您囡囡一樣呀, NC學期尾時成日都話 ...

I have the same experience.  I'm so busy at work.  i even have no time to answer calls, so IP phone is useless to me.  long time ago, Ying Ying called me  at 8 sth at night since my husband and I still stayed in the office, and said she wanted to come to my office to see me .  at that moment, i wanted to get home immediately

thanks for telling me to bring bubbles I hope Ying Ying get well soon and back to school in next week

原帖由 薳然媽媽 於 09-9-29 22:51 發表
eugenie-mama,

係呀, IP-CAM真係好好多呀, 不過我開左PCXX 既視察易之後, 先推出IP CAM, 所以我都無用過呀.  查實對我來說就算有IP CAM都可能無咩用, 因為我之前響公司真係忙到7彩(有時開會開足一日, 無辦法, 公司 ...

其實都OK既,不過醫生話佢氣管差,兼且依家D菌勁,所以為安全計,留向屋企抖下LOR

原帖由 Yiuyiubee 於 09-10-2 07:55 發表
盈盈好返D味呀?祝佢早D康復,可以快D返學玩啦!

無計啦,搵食嘛
沛盈依家都係同我訓,想叫佢去番自己房又吾肯,尤其怕失寵 工人姐姐成為唯一受益人,一人獨佔一房

原帖由 MySweetBB 於 09-10-5 23:22 發表
沛盈媽咪,
原來您同老公都好夜放工, 我諗都係行業問題啦, 我以前做D工D時間都OK好多架, 只係啱啱唔做呢間D時間先無咁好, 我老公成日唔明點解我公司D人要做到咁夜, 我話係呀, 個個都係搵緊辛苦錢.  不過, 我都響呢間 ...
‹ 上一主題|下一主題