用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 睇完尋晚既[鏗鏘集],大家對英華有無改觀? ...
樓主: sunnygirl
go

睇完尋晚既[鏗鏘集],大家對英華有無改觀? [複製鏈接]

其實我們並不需要去比較學校與學校,校長與校長,作無謂的假設,我們只需要去欣賞,讚揚好人好事,有很多人在他們自己的崗位上盡心盡力,讓別人知道教育界仍然有很多熱心人,有心人便可!

所以唔同人有唔同的選擇囉!唔洗比嚟比去啦!一間好唔好的學校,可以有好多角度去睇,我認為最重要是適唔適合自己的小朋友,負唔負擔得起,家長支援得多少,地區等等!

原帖由 overview 於 10-3-17 23:50 發表
如果係60-70分上到中學, 學校都趺band啦. 學校都唔想只收緊緊及格既學生啦,  即係話家長都希望小朋友係中上啦, 即有壓力要攪好成績, 好似你問如果小朋友係名津校一直都考頭10名, 佢地一樣無壓力上番其中學. 讀得好輕 ...

"甘"妳認為佢係"毛遂自薦"電視台到學校拍節目?她理應推掉電台的邀請?拒絕其他學校的交流和參觀?

原帖由 wunma 於 10-3-18 09:46 發表
有人話校長不能代表整間學校嘅表現, 我卻認為林校長係與別不同嘅, 佢好似係英華嘅靈魂, 能呼風喚雨般支配英華嘅路向.

對於林校長所做嘅野, 有好多係好值得欣賞嘅, 理應各方面都擁有很高嘅正面評價先係, 點解一間咁 ...

我囝巳經升上書院了,但我仍很懷念小學,林校長見到我,仍會問候阿囝(講出全名),畢業聚餐時,佢個個學生個名都叫得出,我諗無100%,都有8,90%

原帖由 mamimummy 於 10-3-18 13:23 發表
overall 已經睇到 低年班 同高年班的回應唔同.

.
‹ 上一主題|下一主題