用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 2011-2012 小一入學的媽咪請進!
樓主: 豬芬
go

2011-2012 小一入學的媽咪請進! [複製鏈接]

我都未諗到in 邊間學校, 都係in左先算, 都無諗住比佢讀個D interview 班, 感覺上佢做自己好D, 同平時同佢講多D要有禮貌好過啦, 你阿女叻女o黎, 我對佢有信心, 我就慘d, 未有頭緒呀
唉~真係好煩呀。

原帖由 silvia_ng 於 10-4-15 14:45 發表

讀高一級, 朋友女兒今年小一, 要讀小二課程。但考試成績沒有C, 多數有B, 有點A。但原來全班尾二, 全級尾十左右。如果要6年都生活成咁(因佢都好谷佢個女既), 我就唔想囉。我情願去另一間學校考高D, 自信心好D, 好過 ...

我住葵青區係65網, 心水係仁立, 不過又係大熱, 都幾難入下, 都會見陳守仁, 禮賢, 聖芳濟各, 不過又真係唔想d小朋友讀得甘辛苦, 所以我都未知想點, 你有無心水呀, 教下我啦

我抽唔到觀課有d失望呀, k1又抽唔到, 今年又無我份啦~

我個女邊度醒呀, 我又無時間教佢同佢溫書, 我都要努力d谷下佢先得啦, 反而我對你阿女真係有信心喎, 佢係好淡定個d,放心啦~

原帖由 silvia_ng 於 10-4-17 22:25 發表

我女唔係好叻呀...如果比起上黎, 哥哥學術上叻佢好多。但禮貌, 主動果d, 妹妹就ok。你今年有冇抽到觀課呀?

我覺得你女都好醒, 有冇咩心水咁呀?

但係個網好仔細, 有好多學校都要誇網, 所以都唔算太多學校, 我睇過我個網得10幾間學校

原帖由 flostangraphy 於 10-4-20 09:56 發表
葵青,荃灣其實好嘅學校好似都幾多!!! 青衣世德同馬灣基慧我地都覺唔錯.... 不過最後都係決定英小.

我都係甘話呀

原帖由 flostangraphy 於 10-4-20 09:50 發表
世界女?! 直頭萬人迷啦!!!
我都係佢fans呢!!!
‹ 上一主題|下一主題