用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 放洋的小孩生活篇 PART 2
樓主: honeybeemom
go

放洋的小孩生活篇 PART 2 [複製鏈接]

唔知點解之前個 (放洋的小孩生活篇) 不能張貼,所以開個PART 2.

預祝明天大家都有好消息!
   1    0    0    0

大家今年上大學的囝囝囡囡都可以食埋月餅食埋中秋飯先返去開學啦! .
不經不覺地他們已經邁進另一新階段.希望大家都好好享受大學校園生活.

我星期二先同呀仔去咗入form.等大學個cas letter等了很久,真係等到傻,希望一切順利,呀仔最遲要25號走,如果visa可以早啲有,就想20 or 21號走.佢只會在今年個聖誕假回來,復活節假也不會返,之後yr2同yr3就只會放暑假先回.

回復 2# DoReMi媽媽 的帖子

我有列印cas letter 個e-mail同 copy多一份比領事館.今天已收到visa section封e-mail話有得攞啦.星期一去希望無問題啦!今次真係比兩年前快很多,我今個星期二先入証,今日就有回音.只是4天.

係呀,可以新護照連舊護照個visa一起過關的.

原帖由 DoReMi媽媽 於 11-9-10 12:33 發表

我小朋友試過用新護照夾住舊護照(過期)個visa過關, 冇問題.

大仔返英了,如無意外,要8 個月後先再見到佢.好掛住佢呀!

回復 2# JChan 的帖子

係呀!重有個細要跟,如果唔係,我都會抽時間過去探佢.佢星期日剛走,我現在已有啲啲掛住佢.......

我個仔同同學去咗維也納玩8日.真係唔明,之前我又開唔到呢個PART2,而家又得.比佢玩死.
‹ 上一主題|下一主題