用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 軒官、蘇浙 or 高主教
樓主: Gisele
go

軒官、蘇浙 or 高主教 [複製鏈接]

家住灣仔,老公公司有津貼,讀蘇浙或高主教都係比600至800元學費,軒官行2個字就到。你點揀?
   1    0    0    0

除了QC,重可以派去那?

原帖由 ma90a31 於 08-11-24 20:21 發表
軒官

因為將來派位不錯~

Thanks all!!  

我係北角返工,可以自已帶個仔返學,見北角個中學網都幾好,又好似競爭細D,所以心大心細想去蘇浙,我老公就鍾意高主教同軒官多D。

原帖由 storyteller 於 08-11-25 16:23 發表
Totally agree!!
In the case of樓主。
有津貼,just easy to choose
高主教! Whole day! English and PTH are good!
軒官-half day!要找節目比佢 or 功裸班。
蘇浙-私校,再想想low!
樓主! Check PM!

...

storyteller,

Thank you very much for your pm.  我好似係另一個topic見你放棄St. Joseph,你個小朋友一定係有間非常正的學校收,恭喜恭喜。

Hi storyteller

I do not get your new pm - kindly send it again please.

原帖由 storyteller 於 08-11-25 17:34 發表
Why u point out me! I don't want too exposure!
I'm still thinking !!! May be get back to St JO!
Not many people can get the eat in St joseph! Just 75 boys! May some ...

如果軒上淺都咁大比數比QC,好吸引喎!!

原帖由 hinhinmummy 於 08-11-26 12:15 發表
看返軒小既網頁, 2008年升中的比例, 軒上有33個男生入左qc, 庇利羅士的有14個, 何來得1x 個入到qc 呢? 真係吾明?

如果讀軒小上, 頭50名的入qc 既機會都好大(主任講既), 而女仔就可以頭60名都入到庇利羅氏, 因為軒小 ...

請問係邊度睇到係35人一班?我的印象一向係四十幾人一班。聽你分析,選高主教好似隱陣過軒小。

原帖由 kuririn 於 08-11-25 16:03 發表

高主教唔係四十幾人一班, 係35人左右, 已比去年少了, 不過都唔算小班教學。能保持成績在中上, 都可以上RC Secondary, 雖不及QC, 但都算band 1

而在軒小上, 要考到頭十幾名, 而軒下要入到精英班, 先有機會入到QC,  ...

Neverl mind la!我地15分抽到軒官,唔係好捨得放手,但Raimondi今曰要交留位啦!!

原帖由 storyteller 於 08-11-26 15:16 發表
Hi Gisele,
I forgot what I want to tell you!
‹ 上一主題|下一主題