用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 給K2/K3家長: 小一選校心得
樓主: palmchristy
go

給K2/K3家長: 小一選校心得 [複製鏈接]

Hi Palmchristy

其實我最佩服你們的地方,是你們不會盲目的追求超級名校(雖然你們孩子有好大機會考到)!!而是小心去挑選最適合自巳孩子的的學校。  

我想請教,假若剔除學費、地點等因表,你們會點排尼4間學校?不方便在這兒說的話,可否pm給我?

thanks in advance

G

Dear pamchristy

I have just PM you.  I look forward to  hearing from you.  thanks very much for your help indeed.

you have a nice evening

G

原文章由 palmchristy 於 08-3-15 11:13 發表
Gisele,

不知何故, 系統告訴我無法PM給你. 我可以如何回覆你呢, 例如你先寄pm給我, 我再覆你, 好嗎?

[ 本文章最後由 Gisele 於 08-3-18 16:42 編輯 ]

Hi Palmchristy

對不起,老是麻煩你。我剛PM了我的e-mail給你,煩請你再覆一次。謝謝!!

G

原文章由 palmchristy 於 08-3-26 09:51 發表
Hi Gisela,

當我嘗試發PM或回覆你的PM時, 每次都收到以下訊息:

Gisele 拒絕接受您或所有人發來的私人短訊,請返回修改

所以無法把有關資料透過PM給你了. ...

hi Palmchristy

謝謝你的資料。好奇一問,你最終選了1234那一所學校?

我還是在爭扎,究竟選一所無壓力愉快學習,還是傳統的谷學校。我個仔好少爺仔,鍾意果D就全情投入,唔鍾意果D就眼尾都唔望下。幼稚園我同佢選左無壓力愉快學習的play school,但我發現佢識的中英文字,比讀普通幼稚園的同級小朋友少很多很多,他現在K2,連 I am 都認唔到,D數目字好多到轉寫,中文字識唔超過50隻。不過佢創意和logic都想當好,好多橋,成曰自已作歌填詞跳埋出黎,好好笑。

如果比佢無壓力愉快學習,佢會繼續字都唔識隻,因為佢係無乜discipline。如果比佢去傳統的谷學校,我驚佢小一就留班啦。如果係你,你點揀?

原文章由 palmchristy 於 08-4-1 15:22 發表
Hi Gisele,

不用客氣.  Please check email.
‹ 上一主題|下一主題