用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍塘學校(小學部) 2006年9月入讀KTS 小一ge家長入黎傾(續集八) ...
樓主: Huisys
go

2006年9月入讀KTS 小一ge家長入黎傾(續集八) [複製鏈接]

Re: 2006年9月入讀KTS 小一ge家長入黎傾(續集八)

試想像~~~~(PG)

Cassey 寫道:
(PG) 妳要響老公返嚟之前沖定涼......   
[quote]
heiheikeikei 寫道:
我都係呀....我由9.XX諗住寫多句去沖...
我咪有係仲係道坐....

我老公就返𠻹呀....   

Re: 2006年9月入讀KTS 小一ge家長入黎傾(續集八)

Of cause is 2B
bbhymother 寫道:
請問英文spell TB page 13 to 14, 是2B or 1B?

今晚玩得太癲啦, 好攰, 要瞓啦.....good night

早晨呀~~~
大家係咪同小朋友努力讀緊書呀~~
我同我家老爺啱啱同阿仔打完籃球返黎咋~~

hi all mami,
我尋晚同阿仔搏鬥完GS嗰12個詞語, 好彩今朝都仲有9成, 所以今日只係係咁e溫吓數學, 老豆又同佢打籃球, 學琴, 溜冰照舊, 聽日先至入直路開始溫, 希望順順利利啦~~

9s,
乜中文有練習做架咩? 我剩係識同阿仔溫課文d詞語咋, 其他就要靠佢自己囉, 你係咪自己係出面買左d練習過佢做? 唔怪之佢成績咁好, 你都唔好咁勞氣啦, 其實L仔都好好, 起碼佢肯做, 我仔就采我都傻

hi hs
e 你呢個時候響樹嘅 星期六喎, 冇節目咩 定係同阿仔作戰完上黎抖抖

hs,
哇~~今日拜山呀, 落雨喎, 有冇濕晒
好多人經油塘去華人XX, 你唔係有份呀嘩
Huisys 寫道:
mp,

我今日都係得小半日溫...因為今日晏晝去左拜山呀

呀仔都溫得ok ge...........不過始終唔小心.....d careless mistakes都戒唔甩...............盡力啦...

hs,
講開 careless mistake, 真係冇辦法     
我仔依然係英文錯大細階, 中文錯字衰/筆劃少左/擦呢個字又擦埋隔離之類.....     

umm......我唸我聽日都冇時間同佢溫GS 架啦, 所以都係等星期一老師派番啦, 而且GS本 workbook 好似都仲未派番
Huisys 寫道:
係喎1F mami~~

睇GS個範圍應該有兩張WS ge........但我地手頭上好似得一張咋喎................我問過呀..佢話佢地禮拜五做左..不過果日交左比老師喎~~~

唔知會唔會禮拜一派返呢??定係我地去問吓其它班已經派左WS2 ge mami問佢地攞好呀???

OH........ 你好叻呀~~~~      
咁會唔會你要求高左d呀
記得第一次GS測驗, 我又係自己出左d題目比阿仔, 點知比阿仔投訴我出得比老師深
nice1314 寫道:
我係自創D問題比佢做    [quote]
cheungmp 寫道:

9s,
乜中文有練習做架咩? 我剩係識同阿仔溫課文d詞語咋, 其他就要靠佢自己囉, 你係咪自己係出面買左d練習過佢做? 唔怪之佢成績咁好, 你都唔好咁勞氣啦, 其實L仔都好好, 起碼佢肯做, 我仔就采我都傻
[/quote]

oh....係咩...唔見你嘅.....
我地今朝咪淋住雨打籃球囉, 幾驚會病
Huisys 寫道:
mp,

好彩今日都唔係好太雨....間中有少少毛毛雨啫...........都冇濕ge........

我咪係去左油塘再轉巴士上果度囉.................

[quote]
hs,
哇~~今日拜山呀, 落雨喎, 有冇濕晒
好多人經油塘去華人XX, 你唔係有份呀嘩
[quote]
Huisys 寫道:
mp,

我今日都係得小半日溫...因為今日晏晝去左拜山呀

呀仔都溫得ok ge...........不過始終唔小心.....d careless mistakes都戒唔甩...............盡力啦...
[/quote] [/quote]

我都係, 尋晚同阿仔串d生字, 佢真係睇住d字     
[quote]
我仲未開始G.S,只係串左D生字,

咁~~~~~~一係你叫其他班媽咪啦, 早d叫好, 佢地未必成日上BK, 大家都要作戰
[quote]
Huisys 寫道:
mp

我呢兩日睇怕都一樣冇時間同佢溫GS.....不過我唔sure老師聽日係咪真係會派返啫...乜workbook都未派呀??我都冇check過添............之但係有時d野...好似$一樣..係自己手中總好過喺人地手上ge...........d料响自己度幾時想溫都ok 吖麻..........

9s,
佢地仲係細, 好難話完全冇 careless mistake
上次我話阿仔成日都有 careless mistake, 點知比佢話
仔: "梗係有架啦, 唔通你就冇錯過咩!"
我:        
[quote]
我每次考試都係咁溫架………不過佢都係衰好多Careless mistakes .........   

早場 & 午夜場 通常係平d, 午場 & 黃昏 係富貴場     
[quote]
係呀朋友仔!
你多數係早場+午夜場,而我就午場+黃昏

hs,
我問阿仔: 如果繁簡都ok, 咁老師洗咩打 LPG (Liquefied Petroleum Gas) 呀
阿仔冇聲出, 所以佢繁簡都串左啦
[quote]
Huisys 寫道:
我問過呀仔LPG果個問題,我個仔就話兩個都得(繁簡都ok)..........我重覆問佢係咪老師話ge????佢話係喎~~你地d仔係咪都係咁講ge~~~~我驚呢個係佢單方面ge諗法咋!!!!(一陣真係要串全寫咁咪弊!!!!)

hs,
佢地可能飛頁, 你要大字先得架     
[quote]
Huisys 寫道:
不過真係架...........呢兩日可能好多mami要作戰唔得閒上BK...........睇吓有冇"有緣人"睇到呢段野啦.........有ge話就做吓好心send比我地1F班ge mami啦.......  

死~~~~衰左~~~~~有冇VIP discount     
畏!咪乘機敲詐我d入場Woo......你都有去參加 午場 & 黃昏   [quote]
早場 & 午夜場 通常係平d, 午場 & 黃昏 係富貴場     
[quote]

hs,
咪係~~~我真係唔敢出聲, 跟住細細聲問我家老爺有冇聽到阿仔串我, 不過佢都唔敢出聲, 所以今次係阿仔大獲全勝     
[quote]
Huisys 寫道:
哇...mp,

E仔呢句"梗係有架啦, 唔通你就冇錯過咩!">>>>>>>真係後生可為.......................佩服佩服  

我係你都完全冇反抗ge餘地...........

[quote]
9s,
佢地仲係細, 好難話完全冇 careless mistake
上次我話阿仔成日都有 careless mistake, 點知比佢話
仔: "梗係有架啦, 唔通你就冇錯過咩!"
我:        

hhkk,
你做咩呀? hh d slow motion 病仲未e好呀? 你唔好話我知佢得嗰一樣功課都未做呀
heiheikeikei 寫道:
.....再.... ......我講我...[quote]
我仲未開始G.S,只係串左D生字,
[/quote]
‹ 上一主題|下一主題