用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍塘學校(小學部) 【KTS】2009年9月 P4 ge 靚媽請入黎
樓主: 小桃兒
go

【KTS】2009年9月 P4 ge 靚媽請入黎 [複製鏈接]

mp,

e仔好犀利!你跟少樣~
原帖由 cheungmp 於 09-9-28 10:35 發表
美菜子,

我唔肯定呀...因為阿仔已睇晒...開始睇三國喇

mp,

閉闗五天了 ok now, you also need takecare....

每日一篇***因為係中文 .. .. .. hh係唔會有反應比我嘅

...我記得佢都睇好多書呀  ... ***一樣....唔包中文
原帖由 cheungmp 於 09-9-29 21:56 發表
hhkk,

How are you? 好番未呀....保重呀~~~

唉...係跟少樣...不過佢追起小說黎...係超入神呢....(呢樣可能係似我)...佢今日係一路做每日一篇一路追小說呀

你 hh 都唔差呀...我記得佢都睇好多書呀  ...

我個懵妹 話數學好簡單囉 10 樓下嘅加數
中文好似做句喎 ( 唔得作準 佢考時免免強強欠啲先五歲 即係考咗乜都唔知)
英文佢講唔到比我知添 -_-

sorry 過小一問可能好啲. . .
原帖由 rubyngan 於 09-9-30 12:57 發表
我只係記得有簡單數學題同讀下中英文句子..
睇下HHKK/YM 答唔答到你

slow motion 緊

啱先終於填好今年 hhkk schedule . . . .
好似自己讀書咁 . . .

原帖由 rubyngan 於 09-9-30 12:58 發表
hhkk

要閉關5日?!...好返哂未?!..祝身體健康..
唔好太緊張啦!!

我哋班主任嚴禁佢哋再玩彈塗改帶,班小朋友現改為玩彈紙飛機。**** 好隨"機"應變 ar

原帖由 小桃兒 於 09-9-30 15:56 發表
4C mami,

我哋班主任嚴禁佢哋再玩彈塗改帶,班小朋友現改為玩彈紙飛機。

今日各小朋友送到的全是粉紅色紙燈籠,男生們很挑皮地抱怨 :「校長都不關心我們,只care那些女孩子!」 ...

各位會去旅行嘅mama, 請關照一下小兒,
因我無份去呀!  Thanks. >>>> x 4, 唔該哂!!! 痳煩哂!!!辛苦晒!!
原帖由 cheungmp 於 09-10-14 22:52 發表
因我無份去呀!  Thanks. >>>> x 3, 唔該哂!!! 痳煩哂!!!辛苦晒!!

嚟 嚟 嚟 啲時間分配做得唔好
仍在調節中

我聽日會見到你喎

wooo 今年班仔少咗啲媽子係身邊
唔知會攪啲乜
原帖由 yummy 於 09-10-15 10:02 發表
因我無份去呀!  Thanks. >>>> x 5, 唔該哂!!! 痳煩哂!!!辛苦晒!!

mc,
阿仔話佢地約左踩單車, 叫我比多少少錢佢去租車喎!

hhkk & kc,
好耐無蒲頭lu wor!  點忙都上一上黎透淡 ...

哪 哪 哪 甜心 我同你唔同
我係喺個深深深處嘅上上上游好努力咁唔比自己沉淪落去
哩期我比較多咗啲無為聯誼
我同緊時間理論囉 同佢申請得唔得比28個鐘我
另外我同周公哩期關係太好 日日唔到12點我就累抵咗
仲有阿瘟神之前發咗啲帖嚟我公司 請我尋日去敘下
今朝我先練完獅吼 攪到又唔記得簽手冊
仲有我家少爺小姐發揮佢哋家居設計 將窗台當書㗎
飯台當書台 梳法當飯櫈 同書檯要嚟當垃圾桶嘅程況下 我唯有將客聽當刑場咁用

你呢 你下次幾時飛~~~

原帖由 Cassey 於 09-10-15 10:07 發表
我..沉響深深處...要費盡好多氣力先游到上嚟....抖啖氣....
hhkk...honey 妳又做咩事...咁耐唔返屋企...

有啲懵
唔係同咗班???
原帖由 小桃兒 於 09-10-15 11:04 發表
kec,

Hi, long long time no see ar.

Why does kc choose 童軍 as friday after school activity? She is now in the same group with my son.

And they become good friends again.

雙頭動物展
觀塘 APM 大堂
15/10 -04/11
12:00pm - 12:00am
Monday - Friday HKD20.00
Sat , Sun and Holiday HKD30.00
Inquiry : 22670500

展出合共100頭兩頭和異變的動物

如果唔係sony, 我真係有. . . . . . .
原帖由 rubyngan 於 09-10-18 07:56 發表
嗚謝hhkk 借出相機電池
已託ruby 星一交還囝囝..睇下收唔收到
我以為實無相影..竟然相機無電你都有...
甘..唔知你會唔會有機會多張card 呢..原來當日有個媽咪帶左部相機..入面無帶card...同我甘懵.. ...

嗰條長命斜 . . . 真係 唔應該比我哩啲老人家行
原帖由 yummy 於 09-10-17 19:17 發表
anson 病左?  唔怪得求先唔見佢啦! 無咩事嗎? 多d休息啊!
yummy聽日會去架.

yummy 都話旅行好好玩. 我同hhkk跟小一果邊就好似遠足咁, 上山又落山...我番到屋企個頭仲痛左成晚.

kc, 好耐無 ...

ttmm,

但你仔仔好叻
會留意個食用日期

好抵贊! 重識去爭取 真係大個仔喇
原帖由 tungtung-mama 於 09-10-19 21:57 發表
但而家冇哂証據,好似各執一詞嗊

ttmm,

yes, 有心理準備~
check pm
原帖由 tungtung-mama 於 09-10-20 10:03 發表
想想吓,今次並不是單一事例,之前好似聽過有類似事件發生過在其他小朋友身上。好,今晚同阿仔商量吓(亦等佢有心理準備),聽日打俾班主任叫學校留意吓。

...

一套好書

National Geographic
.            Living English
(8 book with 8DVDs ) if box set.

同Black Cat 同出版社, 都係
Quality English Learning Series

我諗O仔唔會去小食部 ??
原帖由 oscarmama 於 09-10-20 22:22 發表
hhkk

what happen?

小四唔係summer 咩?
原帖由 cheungmp 於 09-10-21 16:08 發表
小桃,

我搵唔到你講嘅通告嘅

至於課後補課班.....點解今年我地冇嘅

對我嚟講真係唔係呀
我好多schedule 又要改 . . . . . . . . .
原帖由 cheungmp 於 09-10-21 16:12 發表
只係遲1個鐘...應該冇問題的...
而且到小五佢地應該都會快手d

mp,

安慰下你句msn
我件扣咗分喇~

你今日上到嚟  同學仔~
原帖由 nice1314 於 09-10-21 16:37 發表
sw(失雲) ~ 係咪好親切呢???

你可能大miss 我... 所以眼濕濕啦... 哈哈 ... 係咪想

不過真係好懷念以前晚晚msn ... 同問功課嘅日子

你哋小朋友 ...
‹ 上一主題|下一主題