用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 仔女派成點呀?
樓主: Bii
go

仔女派成點呀? [複製鏈接]

Hi, 你好! 我囡囡都係第一志願入BPS.

原帖由 LWsusanna 於 10-7-7 11:08 發表
派到第一志願入 BPS, 有無其他家長囡囡都入 BPS, 一齊入嚟分享!!

我是東區的. 9/7下午才去註冊.

原帖由 LWsusanna 於 10-7-7 18:10 發表
晴朗媽媽:

你是中西區小學生嗎? 幾時去註冊, 我準備9/7 去註冊. keep contact 繼續交流一下, 或者 pm 比我

LWsusanna, LOVELYREGINA, lindalin,

因對學校未有太多了解,13/7會出席家長會. 你地又會唔會參加暑假中英數加強班呢? 我囡囡英數OK,中文一向都幾好,英文grammar OK, 但composition及comprehension一般, 所以我唔打算報中文,數都未必會報,英文就考慮中,又要同亞女商量,如果英文加強班的課程只係幫助小朋友適應聽英文上課,相信我女一定無興趣,唔知下星期一打電話返學校問唔問到呢?

原帖由 LWsusanna 於 10-7-10 09:21 發表
LOVELYREGINA, 晴朗媽媽, lindalin,

已經做晒註冊手續, 13/7 會出席家長會, 另你地會否抽暑假中英數加強班??

Dear LOVERLYREGINA,

請問書單上的Longman Dictionary可否不買, 此字典是否只是在家用,而不用帶回校的呢? 因我家裹裡已有厚厚的Oxford Dictionary.

原帖由 LOVELYREGINA 於 10-7-13 09:13 發表
Hi BPS Mothers

My daughter is promoted to P.2 this year.  For your question below, it is right that S.1 students need to
分小班走堂學習 (for English only last year, not sure it is the same for the c ...
‹ 上一主題|下一主題