用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教育講場 分享蒙特梳利教學法part 2
go

分享蒙特梳利教學法part 2 [複製鏈接]

報到 : :

hello 各位

我終於有機會建立一個"蒙"區俾我個女la.因為我地搬及大裝呀

我對蒙氏家居(環境)所知不多,你地可否教 我呀?有冇book for reference?
d教具係未有特定模式擺放?
我淨係知會整個矮洗手盤俾 janice和or 他高度的床

因為我冇請designer.自己想到頭爆呀

希望你地可指點下我啦

janjet

我黎呀....

原文章由 kp061078 於 07-7-16 21:36 發表
各位,

今個星期六大家有無興趣食 lunch聚一聚..
地點: 青衣城.
食完可以來我家坐下...但地方細可能迫小小.

首先好好好多謝kp 絕不怕麻煩地帶我地入蒙屋作客,哈哈
真係好感激你教導我這個一無所知的新手蒙媽.
亦好開心認識倒你一家,你先生超nice.
issac 仔好friendly,,尤其同janice 玩果陣.好合拍, 好正
果日真不好意思,打擾到6點幾.又打破了量杯

今天在吉仔遇上chingchingb.ma, 好多謝你又袋了$入我袋, thankyou.
原來佢個女同我個女都好friend 底架.佢仲係一個小美人lei  ~~~

:loveliness: :loveliness: :loveliness: 很開心認識到你們

kitty

i always forgot yr song

janjet

anyone can teach me if u still remember

我家janice 最新玩意

http://hk.myblog.yahoo.com/janicewan-janicewan/article?mid=1029&prev=-1&next=1019

no ar....我唔叻架 自己玩下咋
原文章由 甲由仔 於 07-8-9 11:06 發表
janice真係好得意可愛. 第一次上去你個blog, 原來你影相咁叻, 下次真係要向你請教!:loveliness:  

果d 貼白板既磁石..jusco 10蚊店or 文具店有售
原文章由 JojoB 於 07-8-9 11:11 發表
Janjet
hehe 我都有你依本硬書
不過無D咁細既磁貼
你向邊到買呵?

謝謝 ..你bb 好似叫輝輝..希望冇記錯[quote]原文章由 oliveso 於 07-8-9 11:44 發表
janice,你個blog好正,豬妹仔好得意...
我係o511 faifaimummy 生日相大笑

我都冇學過呢.影下影下就得啦

[quote]原文章由 Happy小米 於 07-8-10 00:31 發表
janjet,

janice好叻,
你影

呢幾日,我發現janice 知道什麼是 same
我有一碗麵, 她也有一碗麵
janice 指注說' same'
真攪鬼

我個女有set 差不多.超鐘意呢

原文章由 heygirl 於 07-8-18 18:53 發表

bb細d果時都好鍾意睇starfall,學到好多,不過我又係唔敢俾佢睇太多。最近俾佢睇古典音樂(you tube搵),佢好有興趣!!

前兩日買的玩具(類似呢個),唔係蒙氏,但好好玩,好靚!可以教bb切切,分享(大個d教分 ...

甲由, thanks
但我聽到好恐佈的歌聲既
原文章由 甲由仔 於 07-8-18 13:35 發表
kp, 我搵到個web, 就係你教我地點唱phonics既方法.

http://www.mamalisa.com/blog/?p=433

小米

一機在手乜都叻架ops:" />
想平d ..u can buy canon.otherwise nikon 要貴多2000

I'm using Canon

janjet

[ 本文章最後由 janjet 於 07-8-19 02:24 編輯 ]

1 年前買落既玩意, 今天大派用場了

http://hk.myblog.yahoo.com/janicewan-janicewan/article?mid=1107&prev=1112&next=1091

sorry..delete

hello kp

poor issac.ops:" /> 差 d 跌倒
where's 東涌水池??

janjet

原文章由 kp061078 於 07-8-20 23:42 發表
各位,
星期日帶阿B入機場,o個到有個航空探知館幾好玩,之後仲可以去東涌玩噴水池.

http://youtube.com/watch?v=-2EtWg6ziig

http://youtube.com/watch?v=O1ujaWPESeU

[ 本文章最後由 janjet 於 07-8-21 23:30 編輯 ]

kp
最近呢一版靜晒:-|

issac 今日好sweet, 我叫佢hug我佢就hug我, 仲主動hug janice tim:

janjet

原文章由 kp061078 於 07-8-22 20:45 發表
janjet,
係呀! Isaac 差o的跌倒...不過真係好好玩!!!

kp
我今晚先睇個手电..sorry.i miss yr call

我報了恩苗了. 我昨日係quick look .冇指細參觀.
因為係去開果頭. 時間緊迫 但同個老 師 1 傾即合. janice 好開心

好以係黄大仙mtr 龍祥中心出口

原文章由 JojoB 於 07-9-8 16:24 硐表
我之前都有打去思苗到 佢話我報下年既就十月先好去參觀 因為佢想九月開學初期D小朋友未返定學 唔想參觀者去騷擾到佢地
ANYWAY, 若果BC同果到差唔多 當然揀果到 始終平咁多
同埋都係要坐車....
係呢 唔知思苗近唔近MT ...
‹ 上一主題|下一主題