用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 南區 band 2 中學
go

南區 band 2 中學 [複製鏈接]

原帖由 beaclem 於 08-9-22 13:46 發表

唔怪之得我囡間學校唔比小朋友出去吃飯啦, 原來隔離間學校.......................

係呀! 不嬲都係講緊呢個原因。
你女適應中學生活未?係咪聽講今年無左精英班?

原帖由 beaclem 於 08-9-22 16:54 發表
其實我囡都係咁同我講, 我囡都算做適應中學生活, 副校今年同我地講就話無精英班, 但係D同學仔就唔多信囉

係呢, 你囡又如何呀? CONVENT好大好靚下架喎

...

以前DEF班係精英班,今年見我女的同學好叻的都唔係這幾班,都編得好散下。

我女OK啦! 不過好忙,日日都係學校留到6點先走,因為學校真係好多課外活動。

原帖由 beaclem 於 08-10-9 12:25 發表
中西區一係band1, 一係band3, 無中間架

我唸聖士提反堂都可以算係2尾3頭啩, 校風就麻麻。聖瑪加利女書院band3, 以前校風較差, 但係呢排出入見到D女仔大部份都好正常, 唔會短裙金毛, 都算斯斯文文, 整整齊 ...

聖士提反堂校風尚且ok,起碼無咩金毛飛,亦唔多見著住校服食煙講粗口。不過學校男男女女大熱天時30c以上都著住件大冷衫,仲有放學時未行到落水街已經見一pair pair成雙成對...

而且明年連聖士提反堂小學最後一批學生都無埋(當然小學部成績好的學生都唔會揀上中學),我怕因為有更多位收出面band 3生,成績校風會每況越下。
‹ 上一主題|下一主題