用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖羅撒幼稚園 SRL 08年K2
樓主: kylie_mom
go

SRL 08年K2 [複製鏈接]

原帖由 kylie_mom 於 08-12-11 17:07 發表
yes...好開心又可以借機聚聚.
小朋友記得著運動服呀!!

yeah! a u ready?
see u there.

昨日睇到囡囡學校張通告要交下學期書薄雜費,點解下學期先包埋書包嘅?

原帖由 kylie_mom 於 09-1-7 17:55 發表
吓..我又睇唔到喎, 上學期時我就有問過點解K2無新書包, 老師就答我(書包係唔包的), 所以開學時我已買左一個新的, 如果下學期有書包就留待K3用(我估係印錯多 ...

我都估係打錯,但以cut & paste角度睇,上學期個張無寫,下學期個張就應該......可能真係有呢

原帖由 zoe媽咪 於 09-1-12 09:24 發表
咁多位SRL朋友,大家好!
我剛剛回來,請問SRL上星期除了要交書部費外有冇特別通告?

有兩張入數紙; 一張書薄雜費 $12xx, 另一張茶點及生日會$6xx。16/1前要交。

仲有一張通告係17/1約家長時間。

原帖由 kylie_mom 於 09-1-13 14:59 發表
kylie話老師叫佢帶水仙同銀柳返學喎

HEILI前兩日問我攞咗幾個利是封咋喎。
至於帶錢買野通告就末收到,heili用口提我要帶銀包仔裝錢買野咋,買咩就無講,我諗住今晚返去睇吓有無通告。

原帖由 kylie_mom 於 09-1-15 09:42 發表
唔知係唔係每班都唔同時間講  / 同$$數量唔同呢 ...

我問heili以下問題:
1.帶幾多錢呀? 囡答:5蚊
2.幾多個呀?   囡答:幾個夠啦!
3.帶蚊嚟買咩呀?  囡答: 買水仙同劍蘭
4.吓!真定假呀? 唔係玩具咩?  囡答: 鐘意,不過老師會安排架啦!
我怕問落去會 ,所以無再問,
避免混淆,我會等收到通告先帶錢返學。

原帖由 koeydadamama 於 09-1-20 18:11 發表
應該和(21/1)購物計劃通告釘在一起。

我都唔覺仁班有張食物通告喎

原帖由 zoe媽咪 於 09-1-21 09:11 發表

我那天早上要返工,可能叫爸爸去。

我都未必去到,不過我最想知係校車安排上落方面。
到時聽完嘅家長,請上嚟報料。

原帖由 zoe媽咪 於 09-1-21 09:14 發表
咁要唔要帶書包?是否好似今天只是帶書包、濕毛巾和體溫記錄表?

應該要,正常返學咁。

原帖由 kylie_mom 於 09-1-21 10:12 發表
我睇返  =>溫馨提示 (2009年) ~~ 1月, 如以下

22) 吃年糕活動
      (稍後會派發便條列出所需帶的食物)
      (高班是日不用帶茶點)
咁即係要唔要帶呢, 會唔會今日先通知, 係就唔知買唔買得切 ...

到尋日都無收到通告,可能今年係學校提供呢!

原帖由 Hayley04 於 09-1-21 13:43 發表
校車安排: I went to school and watched..... To the students, they are safe. but it requires very skillfull school bus drivers and patient road users when the buses are going in and out. I went on seco ...

我尋日親自到校接囡放學,觀察校車上落安排。暫時唔覺有問題,可能小學未拆,仍然可以經小學門口上車呱。

原帖由 kylie_mom 於 09-1-21 17:52 發表
我之前係另一topic post過:
有D叔叔應該係校巴員工, 佢地負責截停街外的車俾自己的校巴出入學校
嘈 ~ 係因為截停2條行車線令到街車停頓響horn
而校長每日都企係街外門口睇住學生入校, 我亦見多左褓姆車司機係校 ...

我嗰日見到校車安排就好似我哋去旅行咁,一架上完到第二架,校車上完就輪到街車,秩序好好,無聽到响號聲。

原帖由 Hayley04 於 09-1-22 11:22 發表
Then they changed.
I went on 14/1. The parents, who were waiting for student picked up, told me that some drivers call police and complainted the arrangement on 14/1.
One accident, not the school b ...

所以咪擔心校方日後點安排囉....

同大家拜過早年先,

祝大家身體健康、財源廣進、萬事如意,
小朋友快高長大、學業進步、聽教聽話。

原帖由 monkey妹 於 09-2-4 10:36 發表
唔知今日團拜佢地小朋友開唔開心呢??

無返咁耐學,見番同學仔一定會好開心啦!
今學年(08-09)仁班D相好少、好遲upload上網,所以未必可以咁快感受到佢哋熱鬧氣氛    ,你哋信班好否好d呢?

原帖由 ChioMaMa 於 09-2-6 12:46 發表
係呀d相真係好少, Florence明天你去唔去學校Talk??

我去唔到呀!

原帖由 zoe媽咪 於 09-2-9 09:18 發表
各位朋友:
您們會唔會參加3月14日家教會所攪的旅行?

我都唔會去呀! 因(六) so busy ar....

Dear all,

EVI
兒童教育資訊 http://www.evi.com.hk/portalMainPage/contactus.asp
舊登入名稱:已被刪除
新登入名已更換登入名稱:  P+登記tel no.+ 年級 (k1>+1 / k2>+2 / k3>+3)共10個字數
密碼:999999 (請自行更改新密碼)

如有問題, 請聯絡EVI tel: 2114-0333

原帖由 kylie_mom 於 09-2-9 18:10 發表
thanks...but P==?

P= parent or personal

原帖由 kylie_mom 於 09-2-11 22:07 發表
各位....

下學期新書學校已經連埋包書膠, 我就覺得好大膠味同好難嗅, 唔知其他小朋友係唔係咁呢?

仁班就只有新薄(eg; 音樂、兒歌、筆順...)咋。靚書就未有。大味就為有放假時候,攞去窗口吹吓它啦。

‹ 上一主題|下一主題