用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖羅撒幼稚園 SRL 08年K2
樓主: kylie_mom
go

SRL 08年K2 [複製鏈接]

原帖由 kylie_mom 於 09-2-12 15:02 發表
蝦...妳知我都係咁意思啦(新薄), 係都要寸寸我, 哼...我嬲:;pppp:

哎呀!等我 ,我無心寸你架! 我真係以為有新書(靚靚書)派咋!
嗰d我全部例入"簿"囉。

原帖由 schau28 於 09-2-24 17:37 發表
大家有無發現自校車要泊入校內上車後, 小朋友的上堂時間少左... 事關斯渝現在12點就已經返到屋企... 即是少左15分鐘.... 你們有無同樣情形???

我問過姐姐,佢話校車同以前差不多時間到喎!

請問25/4 PTA親子藝穗紛Fun Fun, 係邊樹舉行呀? (原校 or 沙田)

原帖由 kylie_mom 於 09-4-22 15:24 發表
應該沙田啦, 小學咁嘅狀況

25/4 PTA親子藝穗紛Fun Fun>>已經取消咗

請問明年K3是否2009年9月1日開學呀?

家長們:

最近有無聽小朋友話學校限制髮飾顏色呀?
前兩日囡囡同姐姐講: 老師話只準粉紅色、黑色、白色咋。
唔知真定假呢

原帖由 kylie_mom 於 09-5-9 14:45 發表
各位,你地會唔會帶子女參加23/6 - K3畢業典禮表演呀

我會呀! 俾機會小朋友見識吓都好既。

原帖由 kylie_mom 於 09-5-22 12:06 發表
各位家長,

請問你地有無俾小朋友帶口罩呀? (kylie都戴左差不多2星期以上口罩了), 今日kylie同我講佢唔想帶, 因為信斑都無小朋友帶, 我就同佢講, 今日生日會玩game時就除左去啦, 小朋友同小朋友玩同接觸好難避免, 因 ...

我之前都俾heili帶咗個多星期,佢都有話好熱、好焗,所以今個星期就無帶。

原帖由 phoebekk 於 09-6-11 23:05 發表
阿囡同我都好失望呀 話晒都係第一次表演,佢重問點解無得表演比mami睇呀, 唯有解釋佢聽豬流感停課, 健康重要啲, 出年重有機會嘅

尋晚聽到囡囡唱祝福這一天時,我同佢講表演已經取消咗啦! 以為佢會好失望啦! 佢諗咗一陣,安慰返我,講"唔繄要啦! 下次表演過囉! 真係估佢唔到。

收到老師電話,話6/7見家長時,記得帶大shopping bag返學校,因會派翻晒所有野俾家長(家課、暑假作業、生日會禮品、相片等.....),我要求校方可否安排校車先送家課、暑假作業....等等,1. 已經停咗一段時間,想早點取功課讓囡囡有做功課的責任,2. 唔想當日攞住咁重趕返工嘛,3.橫店6月份校車費已付,但老師話應該安排唔到,話校車唔肯喎。
請問我的要求是否好無理呢?

原帖由 Hayley04 於 09-6-25 13:44 發表
I called Miss Chow when I was passing SRL. She said that the homework is not ready yet. We can only collect it on 6th July.

吓! 我問周老師時,佢只係話相片未晒好咋!
停咗課都成2個星期,乜e+先嚟準備,效率真係....

原帖由 koko39 於 09-6-25 00:28 發表
可蕎頭果2日已經做晒D功課,依家都係比D作業佢做下同叫佢抄下書,如果唔係可蕎真係可以日日玩,我仲要等到10/7先可以見家長同攞暑假作業。

嘩!可蕎真快手,叻女。
點解你會10/7先見家長嘅! 乜可以自己要求咩?

原帖由 Hayley04 於 09-6-29 13:54 發表
其實大部份家長都跟住要返工, 老師停課兩星期多, 點解仲未準備好? EDB 都話提前放summer, 理論上會見家長都需要提前, am I correct?

就係囉! 十萬個問號

‹ 上一主題|下一主題