用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 有冇TKO黃永樹升小一嘅家長呀, (交流吓啦) ...
樓主: BOSKERMA
go

有冇TKO黃永樹升小一嘅家長呀, (交流吓啦) [複製鏈接]

我個仔遲左1個鐘先返到, 嚇死我~~第一日返學就唔見左阿仔,校車都好亂,有時間交流下啦.

BOSKERMA,

Pls check PM

原帖由 BOSKERMA 於 08-9-8 14:20 發表
嘩! 節目都好豐富喎, 我諗佢地最like星期三課喇

BOSKERMA,

BK唔知點解收唔到PM,你再SEND過.Thanks.

請問你地小朋友有無被選中參加"朗誦比賽"?

你地有無join"午膳爸爸媽媽"?

餐具、餐墊係唔係午膳公司送??上次家長會之後入課室同班主任見面時派餐單個陣, 老師好似有提過下.

please check pm, urgent.

BOSKERMA

上星期勁busy.無時間上bk.我細仔同細女相繼腸胃炎(阿仔仲係食物中毒~~醫生話)連續3晚係tko急症室搞到半夜先返屋企 第二日又要返工 死甘滯 . pm收唔到呀 bk又short左?

講返wws 阿仔而家每日都上學校個網睇野 總算有少少自覺性 唔再成日stay係sofa度.

我問阿仔關於閱讀多fun 佢話唔知~~都唔知佢有無上堂..... 佢而家早會前都會去電腦室玩電腦 佢話佢叫左你仔 你仔掛住同阿孫xx玩

尋日同阿仔返wws上小提琴班 阿sir係操場點完名之後就同家長講:我地可以幫你地買小提琴 又或者你地自己出去買都得.
第一日上堂咋 甘快買琴?我點知阿仔有無興趣學?其實係咪等小朋友上多幾堂先 睇下小朋友ok唔ok先決定呢?同埋你地知唔知學校/教育中心會唔會有小提琴比小朋友上堂用??

elaine
我三個小朋友分別: 6.5歲(P1) 就黎4歲(K2) 1歲3個月

BOSKERMA
細仔同細女都無事啦 但係要食成個禮拜藥 再驗下D屎有無菌

如果借唔到小提琴 可能未必會再學 你知啦 小朋友三分鐘熱度 我唔想浪費 ($and時間)

係呀 我由生細佬第一日開始已經教佢要負責照顧細佬 但係都俾權佢教細佬 ~~ 有權有責 so佢都好識照顧下其他人(特別係女仔 )
原帖由 BOSKERMA 於 08-10-7 22:24 發表
嘩! 原來阿仔係大阿哥呀, 唔怪得知佢咁醒目仔啦
你唔再學未浪費d學費, 可唔可以轉第二d course呢?

原帖由 elaineho73 於 08-10-8 11:46 發表

joeykachunpak,

你同我咪一樣有三個~~~hehe~~~
細個個係仔仔定女女呀?
細b 1歲3個月即係07年bb? 我細仔係06年12月尾, 所以都會跟07年既b一齊入學.

我最細個個係女~~好彩追到個女 唔係就做"碧咸嫂" 3條king 我命都無 不過講真第三個搏唔到女我都收工 ~想生c我咩:;pppp:
‹ 上一主題|下一主題