用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 聖保祿幼兒園
樓主: Noelmama
go

聖保祿幼兒園 [複製鏈接]

Re: 聖保祿幼兒園

我個女都係CWB SPN 讀緊N2.  都唔錯

Hi!  唔好意思,咁遲覆你地,最近好忙呀! 好一次過答哂你地啦!

2mings,

囡囡是由N1開始讀的,她沒有兄/姊係SPN讀
我都有帶小朋友去interview, 但主要都係問我,可能當時佢太細la

泡泡媽咪,

如果你去interview, 主要都係問父母,小朋友就坐係隔離枱玩

希望幫到你地la

囡囡是六月出生的,她和我都是天主教徒。但大部份同學都不是教徒,但學校偏向收大女,我個女都算好彩,初初入N1時全班最細係佢。

Rainbowchau,

不用擔心, 佢地偏向收大女, 所以應該冇問題。反而當初我個女屬於細女, 感覺上仲好BB。

學校冇指明可以直升,但以我所知大部分都可以升上聖保祿小學。

mrswhat,

CWB個間每組大概1 - 2 個男生。

I am sorry, I don't know. Since my daughter was applied during the years of "SARS".  The interview date was delay that year.

其實就算係銅鑼灣間st paul讀幼稚園或幼兒園都冇話一定可以直升小學St. Paul Conven架。
更何況tai po的st paul 是同銅鑼灣個間同一個修會(天主教),咁點可以直st paul co-ed呢?St Paul co-ed係基督教辦學的。
‹ 上一主題|下一主題