用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 民生書院幼稚園 民生result
樓主: Freeb
go

民生result [複製鏈接]

Hi, Conniew117,
你有朋友係民小教,可唔可以打聽下,收幾多waiting list ?      唉! 超down 呢!!

原帖由 conniew117 於 09-12-12 17:32 發表
有朋友係民小教, 佢話基本上係先收民幼生先, 但佢地都做個好似測驗既考試, 係睇下佢地d程度. 同埋如果個小朋友係學校既評估報告唔係差, 都一定收. 因為據佢所講, 基本上民生好多學生都係由幼稚園去到中學. 所以好有 ...

好多謝你的回覆呀. 其實就算g, 都係要等的..............!!!

原帖由 conniew117 於 09-12-12 17:42 發表
唔好意思, 真係幫你唔到, 因為佢地既小學部同幼稚園既老師係0接觸. 我之前只係想佢幫我問下, 今年收幾多人? 有幾多人apply? 佢話幼稚園既人回覆: 機密. 所以我都覺得佢地幼稚園部既同同事係唔會講.

...

恭喜駛你呀, 希望你細女讀得開開心心.  :)
我o個個係0707中仔, 有得等都好過冇得等lu.

原帖由 conniew117 於 09-12-12 17:53 發表
HelloJenny, 唔駛咁down, 我相信會有好多人放棄學位. 因為好多人會去左sc, kv, km.

我開初都好擔心民幼唔收, 我個女係細女0710, 好多有經驗既朋友話佢地收大仔多. 後來, 叫我朋友內部問一下, 係咪傾向收大仔. 佢地 ...
‹ 上一主題|下一主題