用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 浸大王錦輝中學
樓主: IHaveADream
go

浸大王錦輝中學   [複製鏈接]

hkpapa852 發表於 16-9-29 14:19
如果以相同指標去和同期開辦既新派直資一條龍中小學去比, 都係較其它差一點.

至少, 港同, 培僑甚至聖瑪加 ...
聖瑪加利係咪1965年開辧?培僑書院我見佢公佈係42%
http://www.puikiu.edu.hk/file.aspx?clid=143&atid=2430&lan=1

定你講第二間培僑?

港同,真係令全港直資流口水

mother904 發表於 16-9-30 18:31
其實學校冇公佈,係由家長處收風,數人頭數番黎,係咪只計degree我唔係太清楚,但我知道入八大+恒商degree ...

數字吾係收風,係校長親自講嘅,經Jupas入八大比例係56.x,你講non-bachelor degree又無提喎

68%+計埋自資同海外這個數字,有人入醫有人入law等等,仲係有leaflet寫比家長添

大家嘅數字好似相若

mother904    發表於 16-9-30 19:02

hkpapa852 發表於 16-9-30 19:03
我係講緊沙田間培僑, 佢上年同今年都有>40% JUPAS offer, 升讀Local degree上年有47.5%(UGC+自資), ~20%入3 ...
咁吾怪得,明明我識個老師係碩士,係聖瑪加利畢業,無理由辦校10年

mother904 發表於 16-9-30 23:20
WKF的成績仍未十分標青是事實,但學校仍一直在進步中。當然,而家不少人認為以往的成績不能代表WKF的真正實 ...
佢好實牙實齒㗎,你話我信校長定信佢呢😪,講講下都費事嘥時間

mother904    發表於 16-10-1 00:11

Doray 發表於 16-10-2 10:59
沒有,是校內newsletter, 只distribute 俾小學家長.
我女中—,都有喎.相信中小學都有。另外,校長係知坊間有人點唱wkf的,我覺得即使校方高調post出黎,鍾意悪意攻擊嘅一様會有野講

Doray 發表於 16-10-2 11:06
校長有講過68% 是一半local degree, 一半overseas degree,當然唔算話好好,但亦唔駛踩得咁盡. ...
相信佢吾係悪意攻撃,佢一直都以入學數字幫學校分lev,真心希望多D人欣賞各校嘅努力.亂作野中傷學校另有其人

mother904 發表於 16-10-2 12:40
根據高年級家長資訊,入三大的數人頭已有26+,這一屆中六一班也不過是20多人,即已有一班入了三大

真係咁 ...
我揾返應屆中六畢業禮本場刊,數數共有107人,如果26人入三大,即幾%?
‹ 上一主題|下一主題